Toneelschuur producties - Het zuiden (afgelast)

  • Het zuiden

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente.

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Op een broeierige plantage in het zuiden van Amerika verbergen alle personages bewust en onbewust zaken voor elkaar. Soms omdat ze vanuit hun status of positie niet voor hun gevoelens uit mogen komen. Soms omdat het hen gewoon niet lukt te zeggen wat ze drijft. Maar verbergen we niet allemaal bewust of onbewust dingen in ons leven? Toneelschuur Producties brengt Het Zuiden van de Amerikaans/Franse schrijver Julien Green in de vertaling van Judith Herzberg naar de Verkadefabriek.

De Amerikaanse burgeroorlog staat op het punt van uitbreken als een jonge luitenant uit het Noordelijke leger bevangen wordt door een verzengende verliefdheid voor een planterszoon uit het zuiden. Een liefde die niet mag bestaan op de katoenplantage waar iedereen zich verbergt achter een façade van politieke, religieuze en morele overtuigingen, om maar niet de eigen twijfels en onzekerheden onder ogen te hoeven komen. Een verboden passie wordt in bloed gesmoord, nog voordat er woorden aan gegeven kunnen worden.


“Julien Green laat een samenleving zien die niet functioneert, omdat de mensen niet met zichzelf kunnen leven. Ik zie veel parallellen tussen onze eigen politiek versplinterde tijd waarin de maatschappij steeds verder gepolariseerd raakt en de wereld die Green ons toont. Een wereld waarin de angst voor de ander slechts een excuus is om de angst voor onszelf niet aan te gaan.” - Olivier Diepenhorst

Olivier Diepenhorst
Olivier Diepenhorst is een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties. Voor zijn afstudeervoorstelling Berenice werd hij in 2013 bekroond met de ITS Ton Lutz Award voor meest veelbelovend regietalent. Vanuit een liefde voor taal en fascinatie voor geschiedenis probeert Diepenhorst teksten met een literair of poëtisch karakter in deze tijd betekenis te geven. Hij maakt gebruik van een uitgesproken fysieke beeldtaal en neemt muziek in zijn voorstellingen een steeds prominentere plek in. Drie keer werd hij met zijn regies genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs.

Meer zien van Toneelschuur Producties?
Het Zuiden is de derde van maar liefst vier Toneelschuur Producties die dit seizoen in de Verkadefabriek te zien zijn. We trapten in december af met het bejubelde The beauty queen of Leenane en in februari was een uitverkochte Weg met Eddy Bellegueule te zien, een theatrale en muzikale bewerking van de succesroman van Édouard Louis. En voor wie het in 2017 heeft moeten missen: de succesvoorstelling Revolutionary Road, in de regie van Erik Whien, komt in mei terug naar de Verkadefabriek!

Studenten krijgen korting in de Verkadefabriek
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Op vertoon van je collegekaart of CJP betaal je op de dag zelf aan de kassa maar €10. Kijk voor meer informatie op verkadefabriek.nl/student.


Credits
Regie: Olivier Diepenhorst
Tekst: Julien Green 
Vertaling: Judith Herzberg
Met: Julia Akkermans/Yara Alink, Harun Balci, André Dongelmans, Damaris de Jong, Oda Spelbos, Krisjan Schellingerhout, Mike Libanon 
Decor: Marc Warning
Kostuums: Vita Mees 
Licht: Casper Leemhuis 
Geluid: Pim van den Heuvel
Foto: Anneleen Louwes
Ontwerp: Esther Noyons

 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!