Van idee naar Documentaire - Nieuwe Filmers Masterclass

  • Nieuwe Filmers Masterclass

Nieuwe Filmers organiseert op woensdagavond 28 november i.s.m. de Verkadefabriek de Masterclass - Van Idee naar Documentaire – verzorgd door de gerenommeerde documentairemakers Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch. Het belooft een inspirerende avond te worden, interessant voor alle filmmakers, jong en oud!

Van Idee naar Documentaire
De weg van - het idee naar research - voor de documentaire die je wilt maken. Wat is een filmidee? Waarom is een point of view zo belangrijk? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de research je point of view behoudt en wanneer moet je die aanpassen? En hoe vertaal je je point of view in de vormtaal van je film.

Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch maakten o.a. de films Niet zonder jou Gouden Kalf, De kinderen van juf Kiet DDG Award, Gouden Kalf en Awake in a Bad Dream IDFA Award for Best Dutch Documentary.

Momenteel draait hun documentaire, Jij bent mijn vriend, in de Verkadefabriek. Petra en Peter volgen Branche, een zesjarige jongen die met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Een documentaire over de hunkering van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving. Klik hier voor meer informatie.

Ben je een student? Vergeet dan je studentenpas niet.

Speeltijden