/ GROTE ZAAL

Via Berlin en Berlage Saxophone Quartet - Breaking the Silence

Breaking The Silence is het liefdesverhaal van een man en een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. Met muziek van o.a. Sjostakovitsj en Ligeti, speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet.De man is componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht die haar dwars door hun verleden voert. Ze ontdekt dat haar herinneringen niet stroken met de feiten die boven tafel komen. Heeft haar man haar verraden? Of is hij slachtoffer van het systeem? Via muziek van Shostakovitsj en oude tape-opnamen doet zij een ontdekking die haar leven zal veranderen. 
 
De muziek van Sjostakovitsj en Ligeti wordt speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet. Peter Vigh schrijft nieuwe composities voor taperecorder waarin tekst en instrumentarium met elkaar verweven zijn.

Credits
Concept: Dagmar Slagmolen, Peter Vigh
Spel: Dagmar Slagmolen, Porgy Fransen (stem)
Muziek: het Berlage Saxophone Quartet: Lars Niederstrasser, Peter Vigh, David Cristóbal Litago, Eva van Grinsven / Juani Palop.
Regie: Ria Marks


Choreografie: Pim Veulings 
Compositie: Dmitri Sjostakovitsj, György Ligeti en Peter Vigh


Tekst: Sophie Kassies
 
 

Foto: Michiel Voet 
Normaalprijs€17,50
Supporter€15,50
Speeltijden & Tickets
do 14 dec