Voed je geest - CFFF: Pecha Foodcha

  • CFFF: Pecha Foodcha

De toekomst is nú! Althans, als het aan een aantal vooruitstrevende start-ups ligt. Met hun ideeën bieden ze een inkijkje in ons voedsel van de toekomst. Tijdens PechaFoodcha nemen negen inspirerende sprekers ons in een korte, flitsende presentatie mee in hun oplossingen voor de problemen binnen ons voedselsysteem.

Van voedselbos tot kweekvlees en gezond snoep tot duurzame kweekvis, kom leren en laat je inspireren! Verhalen die leiden tot geroezemoes bij jou en in je omgeving. Vanavond hoor en ontmoet je inspirerende personen uit de voedselindustrie en food-wereld. Het overstijgt en verbindt daarmee de (kleine onzichtbare) creatieve netwerken.

PechaKucha, het concept, is een wereldwijd fenomeen en staat voor 'geroezemoes'. Tijdens het festival doen we het op onze eigen manier: Pecha Foodcha!

Let’s roezemoes!

Sprekers 


Kim de Smit | FoodSafari
Er verandert veel in het voedsellandschap, maar wat zijn de overkoepelende trends? Kim legt het ons uit.

Duurzame Kost | Jos Hakkenes
Planten groeien heel efficiënt met de juiste hoeveelheden licht, water en voeding. Met minimale input en ruimte kunnen we zo onze voeding telen. Hoe natuurlijk en wenselijk is dit?

HAP | Jochem Kromhout
Dierlijke producten produceren en consumeren zijn slecht voor onze aarde. Hoe ziet een plantaardig dieet eruit? En hoe lekker of makkelijk is dit? Is het voor iedereen?

Transfarmers | Albert Maarland
Stadstuinbouw, toegankelijk voor iedereen, bedoeld om de relatie met ons eten opnieuw vorm te geven. Als we zien hoe ons eten groeit en wat er nodig is voor de teelt van bijvoorbeeld een tomaat, waarderen we dan ons voedsel anders?

BOON | Michael Luesink
Peulvruchten bieden een oplossing voor een van de grootste huidige uitdagingen van ons eten. Ze bevatten voedingswaarden die een verlaging van vleesconsumptie kunnen compenseren, máár dan moeten we wel allemaal meer peulvruchten gaan eten. BOON maakt bonen populair.

Eemlandhoeve | Henk Huijgen
Vlees eten dat eigenlijk zo-goed-als weggegooid wordt? Smakelijk en verantwoord? Het kan, als we meer mannenvlees gaan eten.

FruitFunk | Rob de Weert
Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht en dit wordt alleen maar meer, dus we moeten gezonder gaan eten. Maar moeten we onze levensstijl helemaal omgooien of kunnen we ongezonde voeding (zoals snoep) gezond maken?

Yalla Yalla | Jinan Saleh
Er zijn een hoop nieuwe Nederlanders bijgekomen de afgelopen jaren. Zij maken kennis met onze stamppotten en kunnen onze oer-Hollandse eetcultuur een beetje verrijken. Hoe kunnen horeca-concepten helpen bij een samensmelting van deze culturen?


Overzicht City Food & Film Festival programma

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!