Waumans en Victoria - Groot internationaal literair variété spektakel

  • Groot internationaal literair variété spektakel

Rob Waumans en Ivo Victoria gaan tijdens de Boekenweek op zoek naar het verhaal áchter de schrijver en zijn boeken. Ondersteund door one-woman-showband Milena Haverkamp, ontvangen zij zowel gevestigde namen als nieuw talent, proza & poëzie, in een wervelende edoch intieme en literair verantwoorde show waarin de rubrieken elkaar razendsnel opvolgen. In deze editie zijn Bert Wagendorp, Annelies Verbeke, Erik Jan Harmens, Tjitske Jansen en Vlaams poëzie talent Charlotte Van den Broeck te gast.

Op het Extravaganzenbord bepalen de dobbelstenen de vragen, in De Kutrecensie legt de auteur zijn kwetsbaarheid bloot, in het Musical Interview wordt zingend in de literaire ziel gegraven en tussen dat alles door worden performances ten berde gebracht die niet zelden spectaculair uitpakken.Deze literaire show is al jaren een vaste waarde in de Amsterdamse literaire scene, en met succesvolle passages op Oerol en Lowlands op zak, vertrekt het Spektakel met een avondvullend programma op tournee door Nederland. Afgelopen november kwamen Waumans & Victoria ook al naar Den Bosch met o.a. Herman Koch als gast. Ze zijn terug. Diepgaand en toegankelijk. Serieus en vermakelijk. Literatuur op de vierkante meter voor al wie (n)ooit een boek vast nam. Komt dat zien!

Rob Waumans (1977) debuteerde begin 2011 met de roman Als je de stad binnenrijdt (Atlas Contact) die werd genomineerd voor de Academica Debutantenprijs. Zijn tweede roman – De nacht van Lolita – verscheen in het najaar van 2013. Ivo Victoria (1971), Antwerpenaar in Amsterdam sinds 2002, heeft drie romans op zijn naam staan waarvan Gelukkig zijn we machteloos op de shortlist van de Libris Literatuurprijs belandde, en Dieven van vuur zijn meest recente is. In januari 2017 verscheen zijn nieuwe roman Billie & Seb bij Lebowski Publishers. Milena Haverkamp (1986) is actrice en multi-instrumentaliste. Sinds 2013 is zij verbonden aan het Muziektheatergezelschap de Veenfabriek in Leiden.

Deze editie te gast

Bert Wagendorp: bekend VK columnist en auteur van bestseller Ventoux, komt in februari met een nieuwe, actuele roman Masser Brock, over een onderzoeksjournalist. In april is hij met Lance, een rock opera over Lance Armstrong, nogmaals te gast in de Verkadefabriek. 

Annelies Verbeke: één van de meest bejubelde literaire auteurs van de lage landen. Haar roman Dertig Dagen werd door de lezers van NRC verkozen tot beste boek van 2015. Begin 2017 komt ze met een nieuwe verhalenbundel.

Erik Jan Harmens: scoorde een bestseller met Hallo Muur, het relaas van zijn alcoholverslaving. Komt in februari met Pauwl is een even ontroerend als humoristisch onderzoek naar wat het betekent om autistisch te zijn.

Tjitske Jansen: schrijft theaterteksten en poëzie. Het moest maar eens gaan sneeuwen (2003) is het best verkochte Nederlandse poëziedebuut sinds Neeltje Maria Min. In 2007 verscheen haar tweede bundel Koerikoeloem, die werd bekroond met de Anna Bijns Prijs 2009. In 2014 verscheen haar prozadebuut, Voor altijd voor het laatst.

Charlotte Van den Broeck: wordt beschouwd als het grootste poëzie talent van Vlaanderen en opende afgelopen najaar nog de Frankfurter Buchmesse. Komt in januari met een nieuwe bundel en is een fantastische performer.


Meer Boekenweek in Den Bosch

Auteur Herman Koch signeert zijn boekenweekgeschenk bij Adr. Heinen
Dinsdag 28 maart 2017 van 16.00 - 17.00 uur
Locatie: Boekhandel Ard. Heinen, Kerkstraat 27 Den Bosch
Toegang gratis

Connie Palmen vertelt over Jij zegt het in de Bibliotheek Den Bosch
Woensdag 29 maart om 20.00 uur
Locatie: Bibliotheek Den Bosch
Kaarten zijn hier te koop

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!