Wilfried de Jong en Wim Opbrouck - Jungfrau (afgelast)

  • Jungfrau

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente.

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Wilfried de Jong en Wim Opbrouck raakten bevriend tijdens de opnames van de film Ventoux (2015). Deze vriendschap resulteerde in 2017 in de voorstelling We free kings, die hier in de Grote Zaal te zien was. Hun nieuwe programma maken deze twee theatergrootheden bij Toneelgroep Maastricht en heet Jungfrau: een gloedvol duet over vriendschap en verlangen.

Twee mannen die elkaar niet kennen komen elkaar tegen in het hooggebergte. Met een blik van verstandhouding besluiten ze elkaar te vergezellen. De wereld zoals ze hem kenden, laten ze achter zich en wat volgt is een mythische reis naar de top van de Jungfrau, een legendarische Alpenreus. In het gevecht met de elementen hebben ze alleen elkaar en hun gedeelde verlangen naar het onbereikbare.

Jungfrau is een voorstelling over de schoonheid van het nutteloze en de omarming van de zinloosheid. Maar Jungfrau is vooral ook een voorstelling over vriendschap, vormgegeven in een onweerstaanbare mix van dans, muziek en theater. De eindregie is in handen van artistiek leider Michel Sluysmans.

 

Toneelgroep Maastricht was in oktober te zien in de Verkadefabriek, met het succesvolle en bejubelde Peachez, naar de roman van Ilja Leonard Pfeijffer. Porgy Franssen en Maartje van de Wetering speelden dit intieme liefdesduet.  


Credits

Van en met: Wilfried de Jong, Wim Opbrouck
Eindregie: Michel Sluysmans
Decorontwerp: Ben Zuydwijk
Lichtontwerp: Mark van Denesse
Kostuumontwerp: Marta Stoffels
Muziekontwerp: Ron Reuman
Dramaturgie: Paul Slangen

 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!