/ GROTE ZAAL

Wilfried de Jong en Wim Opbrouck - Jungfrau

  • Jungfrau

Wilfried de Jong en Wim Opbrouck raakten bevriend tijdens de opnames van de film Ventoux (2015). Deze vriendschap resulteerde in 2017 in de voorstelling We free kings. Hun nieuwe theaterprogramma maken ze bij Toneelgroep Maastricht en heet Jungfrau: een onweerstaanbare mix van theater, beukende muziek en ontroerende dans.

Opbrouck en De Jong zitten vast in het hooggebergte. Hun hut is ingesneeuwd. De mannen kijken vanaf het schuine dak uit over het dal. Geen paniek. Ze gaan hier uitkomen, zoveel is zeker. Want: niets is onmogelijk, alles kan. Jungfrau is een fysieke krachtmeting, Gewitter und Sturm, tot aan de pijngrens, soms voorbij het toelaatbare. Een moderne Alpensymfonie. Natuurlijk nemen de twee mannen af en toe rust om zaken te beschouwen en naar de sterren te kijken; er is genoeg om je over te verbazen. Alles lijkt van bovenaf zo zinloos. Maar dan borrelt de tomeloze energie weer op. Geen top is te hoog voor het duo. Ze willen weer. Ze willen meer. Vechten. Knokken. Dansen. Zingen. Bergen verzetten. Omdat de wereld nog niet af is.

Toneelgroep Maastricht komt in oktober nog een keer naar de Verkadefabriek, met Peachez, naar de succesroman van Ilja Leonard Pfeijffer. Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen dit intieme liefdesduet. Dit wil je niet missen! Lees meer.


Credits
Concept en spel: Wilfried de Jong en Wim Opbrouck
 

Supporter€20,00
Normaalprijs€22,00
Speeltijden & Tickets
vr 22 mei

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!