Avondeditie - Met Bart Chabot en Marcel van Roosmalen - Avondeditie

  • Avondeditie - Met Bart Chabot en Marcel van Roosmalen

Een goed gesprek, een kritische noot, humor en mooie verhalen. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Een vertrouwd recept, maar zoals altijd met steeds nieuwe invalshoeken!

In september te gast in de Avondeditie: Bart Chabot en Marcel van Roosmalen.

Bart Chabot is dichter, schrijver, podiumdier. We kennen hem van tv, uit het theater (hij tourde met Remco Campert en Jan Mulder, Herman Brood en Jules Deelder en stond op de planken met Martin Bril en Ronald Giphart) en als biograaf van Herman Brood. In januari verscheen zijn nieuwe boek: Mijn vaders hand. Een verslag van zijn jeugdjaren in Den Haag die geregeerd werden voor de meedogenloze tucht van zijn vader. Aangrijpend, indringend en zeer persoonlijk, maar nuchter en met humor geschreven. Het boek kwam direct binnen in de Libris top-10.

Marcel van Roosmalen is journalist, columnist van NPO Radio 1 en NRC en schrijver. Gevreesd om zijn cynisme en geliefd om zijn humor. Van zijn hand onder andere: een drieluik over zijn favoriete voetbalclub Vitesse, met als hoogtepunt het verschijnen van Op pad met de dikke prins. Een succes dat gevierd werd met 1400 frikadellen. Afgelopen najaar ging hij met Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg op onderzoek naar de Nederlandse volksaard en toerde door het land met 'Dit is...'. Wie is de Nederlander? En wat zijn onze volkomen- maar vooral onvolkomenheden?

Jan Tromp en Wilma de Rek gaan met de mannen in gesprek en er is muziek van Lea Kliphuis. Schuif aan, tussen half negen en tien in de Clubzaal. 

Foto Bart Chabot: Anton Corbijn                                                        

Dit seizoen vindt de Avondeditie plaats op wo 9 september (met Bart Chabot & Marcel van Roosmalen), wo 7 oktober (met Bas Heijne & Merel van Vroonhoven), wo 4 november en wo 9 december. 

De Avondeditie wordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek. 


Veilig naar de Verkadefabriek
We hebben de zaal zo ingericht dat je naast elkaar kunt zitten én zelf je stoel kunt uitkiezen. Kom je met een iemand van buiten je eigen huishouden, dan kun je kiezen voor ‘solozitjes’.

Verplaatst
Deze Avondeditie stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar is vanwege het Coronavirus verplaatst. Kaartkopers hebben hierover per e-mail bericht ontvangen. 


Over de Avondeditie 
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

Na een aantal jaar Avondeditie, werd de Zondageditie in het leven geroepen. Een terugkerende zondagmiddag, waarop in de Clubzaal het leven passeert. Vanaf seizoen 2019-2020 zijn we terug met de Avondeditie.

We ontvingen in 2019-2020 Sinan Can, Ivo Janssen, Connie Palmen, Fokke Obbema, Rutger Bregman, Leo Blokhuis, Peter Buwalda en Jet Steinz.

Er waren de afgelopen jaren vele acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars, politici en journalisten te gast. Bekijk hier de lange lijst van gasten vanaf 2008.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!