/ CLUBZAAL

Avondeditie - Avondeditie - Met Bas Heijne en Merel van Vroonhoven (afgelast)

  • Avondeditie - Met Bas Heijne en Merel van Vroonhoven

De Verkadefabriek is tot en met zondag 31 mei gesloten. Wij volgen voor de ontwikkelingen rondom het Coronavirus de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid, lokale GGD en gemeente. 

 

Kaartjes gekocht?
Je krijgt per mail bericht van ons met meer informatie.


Een goed gesprek, een kritische noot, humor en mooie verhalen. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Een vertrouwd recept, maar zoals altijd met steeds nieuwe invalshoeken.

Op acht woensdagen bespreken Jan Tromp en Wilma de Rek het leven. Te gast zijn acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, politici, wetenschappers, advocaten, kunstenaars en journalisten - ze zijn zichzelf, zij zijn de input. Het levert een bonte verzameling verhalen, kritische geluiden en verrassende gesprekken op. Er is muziek en er is een column. De Avondeditie: tussen half negen en tien, in de Clubzaal.

Te gast in de Avondeditie van april: Bas Heijne en Merel van Vroonhoven

Van Bas Heijne (schrijver, essayist, columnist) kwam in januari een nieuw essay uit. Mens/Onmens. Een portret van onze tijd, over hoe mens te zijn in een gepolariseerde wereld. Hoe kunnen we solidair zijn in een wereld die steeds meer versplinterd is, waarin iedereen op zoek is naar iets groters en het algemeen belang het zo vaak aflegt tegen het eigenbelang?

Merel van Vroonhoven maakte de meest besproken carrièreswitch van het jaar. De bestuursvoorzitter van de AFM (de Nederlandse gedragstoezichthouder op de financiële markten) besloot te beginnen aan een lerarenopleiding om juf te worden in het speciaal onderwijs. De focus op de ‘kwetsbare mensen, die niet meekomen in de modelsamenleving’. Haar afscheid bij de AFM: klein. Met koffie, thee en macarons. En een ochtendvullend programma, met als thema 'verbinden van werelden'. 

Schuif aan bij Wilma de Rek en Jan Tromp, van half negen tot tien in de Clubzaal. 

De Avondeditie wordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek

 


Over de Avondeditie 
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

Na een aantal jaar Avondeditie, werd de Zondageditie in het leven geroepen. Een terugkerende zondagmiddag, waarop in de Clubzaal het leven passeert. Vanaf seizoen 2019-2020 zijn we terug met de Avondeditie.

In 2019 hebben we mooie zondagen gehad met onder andere Ard Schenk, Herman Tjeenk Willink, Lilianne Ploumen, Nicolien Mizee en Jef Rademakers. Een van de topedities van de Avondeditie dit seizoen was in november, toen Rutger Bregman en Leo Blokhuis te gast waren.

Er waren de afgelopen jaren vele acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars, politici en journalisten te gast. Bekijk hier de lange lijst van gasten vanaf 2008.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!