Avondeditie - Avondeditie - Met Bas Heijne en Merel van Vroonhoven (afgelast)

  • Avondeditie - Met Bas Heijne en Merel van Vroonhoven

We hebben op 6 oktober alsnog ontheffing gekregen van de veiligheidsregio Brabant-Noord. Dat betekent dat er maximaal 250 bezoekers in de zaal mogen, met 1,5 meter afstand. De capaciteit in de zalen is daarmee hetzelfde als voor de nieuwe maatregelen. Daar zijn we heel erg blij mee!

Doordat we eerder geen ontheffing zouden krijgen, hebben we in de tussentijd een paar voorstellingen moeten afzeggen of aanpassen. Dat geldt ook voor de Avondeditie met Bas Heijne en Merel van Vroonhoven: deze kan helaas niet doorgaan. Alle kaarthouders hebben van ons persoonlijk bericht gekregen.


Een goed gesprek, een kritische noot, humor en mooie verhalen. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Een vertrouwd recept, maar zoals altijd met steeds nieuwe invalshoeken.

Te gast in de Avondeditie van oktober: Bas Heijne en Merel van Vroonhoven

Van Bas Heijne (schrijver, essayist, columnist) kwam in januari een nieuw essay uit. Mens/Onmens. Een portret van onze tijd, over hoe mens te zijn in een gepolariseerde wereld. Hoe kunnen we solidair zijn in een wereld die steeds meer versplinterd is, waarin iedereen op zoek is naar iets groters en het algemeen belang het zo vaak aflegt tegen het eigenbelang?

Merel van Vroonhoven maakte de meest besproken carrièreswitch van het jaar. De bestuursvoorzitter van de AFM (de Nederlandse gedragstoezichthouder op de financiële markten) besloot te beginnen aan een lerarenopleiding om juf te worden in het speciaal onderwijs. De focus op de ‘kwetsbare mensen, die niet meekomen in de modelsamenleving’. Haar afscheid bij de AFM: klein. Met koffie, thee en macarons. En een ochtendvullend programma, met als thema 'verbinden van werelden'. 

Schuif aan bij Wilma de Rek en Jan Tromp, van half negen tot tien in de Clubzaal. 

Dit seizoen vindt de Avondeditie plaats op wo 9 september (met Bart Chabot & Marcel van Roosmalen), wo 7 oktober (met Bas Heijne & Merel van Vroonhoven), wo 4 november en wo 9 december. 

De Avondeditie wordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek


Veilig naar de Verkadefabriek
We hebben de zaal zo ingericht dat je naast elkaar kunt zitten én zelf je stoel kunt uitkiezen. Kom je met een iemand van buiten je eigen huishouden, dan kun je kiezen voor ‘solozitjes’.

Verplaatst
Deze Avondeditie stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar is vanwege het Coronavirus verplaatst. Kaartkopers hebben hierover per e-mail bericht ontvangen. 


Over de Avondeditie 
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

Na een aantal jaar Avondeditie, werd de Zondageditie in het leven geroepen. Een terugkerende zondagmiddag, waarop in de Clubzaal het leven passeert. Vanaf seizoen 2019-2020 zijn we terug met de Avondeditie.

We ontvingen in 2019-2020 Sinan Can, Ivo Janssen, Connie Palmen, Fokke Obbema, Rutger Bregman, Leo Blokhuis, Peter Buwalda en Jet Steinz.

Er waren de afgelopen jaren vele acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars, politici en journalisten te gast. Bekijk hier de lange lijst van gasten vanaf 2008.

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!