Avondeditie - Avondeditie - met Sinan Can en Ivo Janssen

  • Avondeditie - met Sinan Can en Ivo Janssen
  • Avondeditie - met Sinan Can en Ivo Janssen

Een goed gesprek, een kritische noot, humor en mooie verhalen. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. In het nieuwe seizoen wijken De Rek & Tromp uit naar de woensdagavond. Wat blijft zijn de topgasten.

Op acht woensdagen bespreken Jan Tromp en Wilma de Rek het leven. Te gast zijn acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, politici, wetenschappers, advocaten, kunstenaars en journalisten - ze zijn zichzelf, zij zijn de input. Het levert een bonte verzameling verhalen, kritische geluiden en verrassende gesprekken op. 

Sinan Can
Bloedbroeders, De Arabische storm, Onze missie in Afghanistan, De verloren kinderen van het Kalifaat, Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië en Sinan zoekt de klas van Elias. De laatste jaren maakt programmamaker Sinan Can de ene sterke documentaire naar de andere. Leeg en uitgeput was hij toen hij terugkeerde uit voormalig IS-gebied in Syrië en Irak: ‘IS-strijders zijn erger dan nazi’s.’ Een zachtmoedige lobbes in de harde en gevaarlijke journalistiek. ‘Ik wil impact hebben. Dat is waarom ik het doe.’

Ivo Janssen
Hij zat 100 keer achter de vleugel op het podium van het Concertgebouw. Speelde 107 concerten in zijn tot concertzaal omgebouwde munitieschip. Componist Simeon ten Holt (Canto Ostinato) noemde hem ‘de beste pianist van Nederland’. Onverwacht kondigde Ivo Janssen aan dat hij stopt met spelen. Fulltime klusser wordt hij – inderdaad, zo iemand die enge dingen doet met cirkelzaag en hamer. En toch, speciaal voor het Bossche publiek kruipt Janssen nog één keer achter de vleugel.

De Avondeditie, met een column van Lucas de Waard. Komt het zien, woensdagavond 18 september. Clubzaal. Tussen half negen en tien. 

De Avondeditie wordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek


Over de Avondeditie 
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

Na een aantal jaar Avondeditie, werd de Zondageditie in het leven geroepen. Een terugkerende zondagmiddag, waarop in de Clubzaal het leven passeert. Vanaf seizoen 2019-2020 zijn we terug met de Avondeditie.

Een topeditie in 2018 was de zondag waarop we Joris Luyendijk en Paul van Vliet mochten ontvangen. In 2019 hebben we mooie zondagen gehad met onder andere Ed Nijpels, Ard Schenk, Elsbeth Etty, Herman Tjeenk Willink, Lilianne Ploumen, Nicolien Mizee, Jef Rademakers, Dries van Agt en Katinka Polderman.

Er waren de afgelopen jaren vele acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars, politici en journalisten te gast. Bekijk hier de lange lijst van gasten vanaf 2008.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!