Avondeditie - Avondeditie - met Wilfried de Jong en Wim Pijbes

  • Avondeditie - met Wilfried de Jong en Wim Pijbes
  • Avondeditie - met Wilfried de Jong en Wim Pijbes

Een goed gesprek, een kritische noot, humor en mooie verhalen. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Een vertrouwd recept, maar zoals altijd met steeds nieuwe invalshoeken.

Te gast in de Avondeditie van woensdag 12 februari: Wim Pijbes en Wilfried de Jong.

Wim Pijbes
Hoe lang duurt een verbouwing? Voor de kunsthistoricus, die ooit als theatertechnicus werkte, directeur was van de Kunsthal Rotterdam, het Rijksmuseum Amsterdam en Museum Voorlinden in Wassenaar, zijn verbouwingen en openingen niet nieuw. Met de bouw van het Landverhuizersmuseum dat in de Fenixloods in Rotterdam moet verrijzen, wordt volgende maand begonnen. In de ideale wereld opent het museum over drie jaar zijn deuren.

Wilfried de Jong 
Theater- en televisiemaker, muziekliefhebber, schrijver. Sportcolumns, interviews, toneelstukken, radioprogramma's. De Jong is een alleskunner. In de Verkadefabriek presenteerde hij, hostte hij, speelde hij theaterstukken. In de Avondeditie is hij te gast. Als Rotterdammer, als schrijver, maker en liefhebber. 

Er is muziek en er is een column. De Avondeditie: tussen half negen en tien, in de Clubzaal.

De Avondeditie wordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek
 


Over de Avondeditie 
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

Na een aantal jaar Avondeditie, werd de Zondageditie in het leven geroepen. Een terugkerende zondagmiddag, waarop in de Clubzaal het leven passeert. Vanaf seizoen 2019-2020 zijn we terug met de Avondeditie.

Een topeditie in 2018 was de zondag waarop we Joris Luyendijk en Paul van Vliet mochten ontvangen. In 2019 hebben we mooie zondagen gehad met onder andere Ed Nijpels, Ard Schenk, Elsbeth Etty, Herman Tjeenk Willink, Lilianne Ploumen, Nicolien Mizee, Jef Rademakers, Dries van Agt en Katinka Polderman. In de Avondeditie ontvingen we dit jaar Sinan Can, Ivo Janssen, Connie Palmen, Fokke Obbema, Rutger Bregman, Leo Blokhuis, Peter Buwalda en Jet Steinz.

Er waren de afgelopen jaren vele acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars, politici en journalisten te gast.Bekijk hier de lange lijst van gasten vanaf 2008.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!