Avondeditie - met Peter Buwalda en Jet Steinz - Avondeditie

  • Avondeditie - met Peter Buwalda en Jet Steinz

Een goed gesprek, een kritische noot, humor en mooie verhalen. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Een vertrouwd recept, maar zoals altijd met steeds nieuwe invalshoeken!

In de Avondeditie van december, Peter Buwalda en Jet Steinz. De muziek is van Lea Kliphuis

Peter Buwalda
Schrijver en columnist Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. Dit jaar verscheen zijn tweede roman, Otmars zonen. Hij wint er de Bookspot Lezersprijs mee en staat op de shortlist voor de Bookspot Juryprijs. Ook voor de NS Publieksprijs is Otmars zonen genomineerd. Die prijs mag iemand anders van hem winnen. "Stem maar niet op mij, zou ik zeggen. En als ik dat ding onverhoopt win, zal ik hem weigeren, oké? (De Jean-Paul Sartre van de NS Publieksprijs uithangen, waarom niet.)"

Jet Steinz
Jet is net als haar partner - Peter Buwalda - van boeken en literatuur. Ze schreef samen met haar vader Steinz. Gids voor de wereldliteratuur, ook wel bekend als De Dikke Steinz, bespreekt voor de Volkskrant wekelijks de CPNB Bestseller 60 en publiceerde in 2016 de roman De tranen van Saar. Dit jaar verscheen P.S. Van liefdespost tot hatemail: de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven. Tegenwoordig begint een romance met een appje, of een superlike op Tinder. Maar er was een tijd dat de liefde onderhouden werd door middel van brieven. En ook het uitvechten van ruzies ging per brief, de overdracht van kennis, het wensen van geluk, uitingen van bewondering, treuren en troosten. De mooiste 150 zijn verdeeld over dertig genres in het boek terug te lezen. 

 

Foto: Jelle Vermeersch                                                Foto: Ruud Pos

Op acht woensdagen bespreken Jan Tromp en Wilma de Rek het leven. Te gast zijn acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, politici, wetenschappers, advocaten, kunstenaars en journalisten - ze zijn zichzelf, zij zijn de input. Het levert een bonte verzameling verhalen, kritische geluiden en verrassende gesprekken op. Er is muziek en er is een column. De Avondeditie: tussen half negen en tien, in de Clubzaal.

De gasten van de Avondeditie worden te zijner tijd hier bekend gemaakt. Of abonneer je op de woord-nieuwsbrief, dan brengen we je op tijd op de hoogte! 

De Avondeditie wordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek
 


Over de Avondeditie 
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

Na een aantal jaar Avondeditie, werd de Zondageditie in het leven geroepen. Een terugkerende zondagmiddag, waarop in de Clubzaal het leven passeert. Vanaf seizoen 2019-2020 zijn we terug met de Avondeditie.

Een topeditie in 2018 was de zondag waarop we Joris Luyendijk en Paul van Vliet mochten ontvangen. In 2019 hebben we mooie zondagen gehad met onder andere Ed Nijpels, Ard Schenk, Elsbeth Etty, Herman Tjeenk Willink, Lilianne Ploumen, Nicolien Mizee, Jef Rademakers, Dries van Agt en Katinka Polderman.

Er waren de afgelopen jaren vele acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars, politici en journalisten te gast. Bekijk hier de lange lijst van gasten vanaf 2008.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!