Avondeditie - Avondeditie - met Rutger Bregman en Leo Blokhuis

  • Avondeditie - met Rutger Bregman en Leo Blokhuis

Een goed gesprek, een kritische noot, humor en mooie verhalen. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Een vertrouwd recept, maar zoals altijd met steeds nieuwe invalshoeken!

Te gast in de Avondeditie van november, Rutger Bregman en Leo Blokhuis. Twee domineezoons, twee calvinistische jongens die de zwarigheid des geloofs aflegden en een opgewekt vertrouwen in de mens en de wereld etaleren. Leo Blokhuis, professor in de popmuziek, schreef over dit thema een roman, Blauwe Zomer. Rutger Bregman, historicus, schreef een studie die het wereldbeeld doet kantelen: De meeste mensen deugen. 

De Avondeditie, een klein stukje paradijs. Woensdagavond 13 november, van half negen tot tien in de Clubzaal. Wilma de Rek en Jan Tromp presenteren, de column is van Jur van der Lecq en er is muziek van Stephanie Struijk.

De Avondeditie wordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek


Over de Avondeditie 
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

Na een aantal jaar Avondeditie, werd de Zondageditie in het leven geroepen. Een terugkerende zondagmiddag, waarop in de Clubzaal het leven passeert. Vanaf seizoen 2019-2020 zijn we terug met de Avondeditie.

Een topeditie in 2018 was de zondag waarop we Joris Luyendijk en Paul van Vliet mochten ontvangen. In 2019 hebben we mooie zondagen gehad met onder andere Ed Nijpels, Ard Schenk, Elsbeth Etty, Herman Tjeenk Willink, Lilianne Ploumen, Nicolien Mizee, Jef Rademakers, Dries van Agt en Katinka Polderman.

Er waren de afgelopen jaren vele acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars, politici en journalisten te gast. Bekijk hier de lange lijst van gasten vanaf 2008.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!