De Ontbijtclub - Matzer Theaterproducties

  • De Ontbijtclub

Ingrediënten:

- een flinke dosis MATZER op Zondag
- 7 deugden
- 7 presentatoren
- inspirerende gasten
- 1 vaste, zeer muzikale sidekick: Lottie Hellingman
- een flinke scheut actualiteit, politiek en kunst
- een fijne variatie aan muziek
- 1 verhuizing: van kleine zaal naar Clubzaal
- én een smakelijk ontbijt.

Goed schudden en je krijgt De Ontbijtclub, cultuur met een bite.

‘s-Hertogenbosch staat in 2016 in het teken van Jeroen Bosch; in zijn werken verwijst Bosch regelmatig naar de zeven hoofdzonden. MATZER houdt ook graag zicht op het licht en vormt daarom hun zondagochtendprogramma dit seizoen om tot een zeventrapsraket rondom de tegenhanger van de zonde: de deugd.

7 deugden, 7 x De Ontbijtclub, waarbij Matzer het publiek ook graag een smakelijk ontbijtje voorzet, in een nieuwe setting: aan je eigen tafeltje in de Clubzaal.

Het thema is op deze Valentijnsdag nu eens niet de Liefde. In plaats daarvan heeft fotograaf Jean Philipse, die dit keer de samenstelling en presentatie op zich neemt, ervoor gekozen samen met zijn gasten de Wijsheid onder de loep te nemen. Te gast deze keer: actrice Marijke Pinoy en Martijntje Smits, techniekfilosoof. En natuurlijk is onze vaste en zeer muzikale sidekick Lottie Hellingman ook van de partij.

Marijke Pinoy is een Vlaamse actrice, die zowel in het theater, als op TV en in film haar sporen ruimschoots heeft verdiend. In het theater speelt en speelde ze o.a. bij vermaarde Vlaamse gezelschappen als NT Gent en Compagnie Cecilia. Een paar jaar geleden speelde zij tijdens Theaterfestival Boulevard in de prachtige locatievoorstelling Ginds tussen de netels, welke zij ook regisseerde. Dit jaar is Marijke te zien in de nieuwe bioscooplfilms Belgica (Felix van Groeningen) en Problemski Hotel (naar het boek van Dimitri Verhulst). 

Martijntje Smits is techniekfilosoof, ingenieur en innovatiewetenschapper. Zij werkt als senior onderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht . Eerder was ze o.a. als universitair docent verbonden aan de TU Eindhoven, als gasthoogleraar aan de Colorado School of Mines (VS) en aan het Rathenau Instituut in Den Haag. Haar onderzoek richt zich op maatschappelijke gevolgen van en controverses over nieuwe technologieën, zoals robotica en smart grids.

Samen met zijn gasten zal Jean de verschillende kanten van het thema 'wijsheid' belichten. En bespreken waar de toekomst van de wijsheid ligt. Bij de vrouwen misschien?


 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!