Matzer Theaterproducties - De Ontbijtclub

  • De Ontbijtclub

De samenstelling en presentatie zijn deze keer in handen van acteur Marijn Klaver (die bij MATZER o.a. speelde in Knielen op een bed violen, De eenzaamheid van de priemgetallen en Alsof het voorbij is). Thema deze keer zal zijn: Zelfbeheersing.

"Zelfbeheersing zit voor mij op de grens tussen deugd en zonde. Ik wil grenzeloos genieten, maar voel de verantwoordelijkheid voor de wereld om mij heen. Een verantwoordelijkheid die ik mezelf opleg, maar die onbekommerd consumeren vaak in de weg zit. Dat conflict vind ik fascinerend. Hoe gaan andere mensen daarmee om?"

Marijn gaat o.a. hierover praten met zijn gasten:
- Boj van den Berg, expert v.w.b. de duurzame groene stad van de toekomst
- meesterbanketbakker Cees Holtkamp

Muzikale gast is zangeres Celine Cairo.


Over De Ontbijtclub

Ingrediënten:

- een flinke dosis MATZER op Zondag
- 7 deugden
- 7 presentatoren
- inspirerende gasten
- 1 vaste, zeer muzikale sidekick: Lottie Hellingman
- een flinke scheut actualiteit, politiek en kunst
- een fijne variatie aan muziek
- 1 verhuizing: van kleine zaal naar Clubzaal
- én een smakelijk ontbijt.

Goed schudden en je krijgt De Ontbijtclub, cultuur met een bite.

‘s-Hertogenbosch staat in 2016 in het teken van Jeroen Bosch; in zijn werken verwijst Bosch regelmatig naar de zeven hoofdzonden. MATZER houdt ook graag zicht op het licht en vormt daarom hun zondagochtendprogramma dit seizoen om tot een zeventrapsraket rondom de tegenhanger van de zonde: de deugd.

7 deugden, 7 x De Ontbijtclub, waarbij Matzer het publiek ook graag een smakelijk ontbijtje voorzet, in een nieuwe setting: aan je eigen tafeltje in de Clubzaal.

Zoals gebruikelijk komen de presentatoren van De Ontbijtclub uit de gelederen van MATZER; graag delen zij samen met hun gasten en Lottie hun eigen kijk op de door hun gekozen deugd, waarbij zij ook nu hun inspiratie halen uit de kunst, politiek, actualiteit en achtergronden. De presentatoren van dit jaar zijn o.a. Jasper Boeke, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Jean Philipse en Peter De Graef.

Samen met hun gasten doen zij de volgende deugden aan: Wijsheid, Rechtschapenheid, Zelfbeheersing, Moed, Geloof, Naastenliefde, Hoop.

De Ontbijtclub opent voor het eerst haar deuren op zondag 27 september. Deze eerste editie wordt gepresenteerd door acteur en componist Jasper Boeke. 'Geloof' is de deugd die hij bij de ongetwijfeld theatrale en muzikale horens zal vatten. Bij MATZER was hij eerder te zien in ValAngst, Marilyn Monroe en in de korte voorstelling 111. Daarnaast schreef hij de muziek voor televisieseries als A’dam - E.V.A., en Ramses en voor theatervoorstellingen als Liefdeslied en Honingjagers (Ligthert & Wittenbols).

Deze voorstelling wordt gespeeld op locatie: Zwanenbroedershuis, Hinthamerstraat 94, Den Bosch

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!