Matzer Theaterproducties - De Ontbijtclub

  • De Ontbijtclub

Ook in 2017 presenteert kerngezelschap MATZER een aantal nieuwe afleveringen van De Ontbijtclub, het zondagochtendprogramma met interviews, muziek en bespiegelingen. Dit jaar worden deze gepresenteerd door de bevlogen muzikant Lucas Dols (o.a. Three Sisters in Concert), die regelmatig naar diverse conflictgebieden in de wereld reist met zijn muziek-educatie programma.

De wereld is in transitie; veel is onzeker, in beweging, in crisis, in rep en roer. Via de media worden we voortdurend op de hoogte gehouden over alles wat er speelt. En dat is zoveel dat we soms niet meer weten hoe wij zelf kunnen bijdragen aan een fijnere wereld. Wat we ook doen, het is toch maar een druppel op een gloeiende plaat. Zo lijkt. Daarom doen we soms niets, niet omdat we niet willen, maar omdat we niet weten waar te beginnen.

Mede vanuit zijn bezielde en inspirerende kijk op de wereld, gaat Lucas samen met Lottie Hellingman (o.a. Gejaagd door de Wind, Augustus), in gesprek met allerlei mensen die het verschil maken, die hun positieve steentje bijdragen aan die transformerende samenleving. In de hoop dat we daarmee inspiratie genereren om een grotere beweging in gang te zetten. Individueel of collectief, zonder voorkennis over de uitkomst; samen met ons publiek op zoek naar kansen en mogelijkheden om onze wereld te veranderen, al is het maar een klein beetje. Vanuit de aloude slogan: “Verander de wereld, begin bij jezelf”. We zien je graag.

Op zondag 30 april ontvangt presentator Lucas Dols:

Sjaak Langenberg - kunstenaar en mede-initiator van De Sociale Sportschool; een initiatief dat een serieuze work-out combineert met een sociale component: sporters nemen ouderen in een rolstoel mee op bootcamp.

Mark Hendriks - initiatiefnemer van Oma's Pop-up, waarmee hij senioren met behoefte aan meer sociaal contact in een echt restaurant laat koken onder begeleiding van een chefkok.

Speeltijden