Jonge schrijvers & muzikanten, bier & dansen, hoop & vrees - Ein Bunter Abend met Lucas de Waard

  • Ein Bunter Abend  met Lucas de Waard

In het eerste weekend van de Boekenweek (thema: Duitsland) barst Ein Bunter Abend los. Een avond met voordrachten van de hotste Literaturjugend van dit moment, de superaffentitengeilste muziek en wat quatsch tussendoor – onder de immer bezielende leiding van Lucas de Waard.

Lucas de Waard (1984) woont in Den Bosch en is theaterschrijver, columnist en prozaïst. Vorig jaar verscheen zijn debuutroman De kamers. In 2016 won hij een Musical Award voor beste script, voor Willem Ruis, de show van zijn leven.
Lucas houdt van het grote gebaar, van kleinmenselijke lulligheid, van sterfscènes en van volslagen kul. En van u, als u bitterballen voor hem koopt.

Literatuur

Lize Spit (1988) woont in Brussel en debuteerde in januari met Het smelt, dat zowel in de Nederlandse als Vlaamse media werd bejubeld. Lize wordt nu al beschouwd als de literaire sensatie van 2016.
’Lize Spit overtreft de stoutste verwachtingen’, schreef De Morgen. 
’Ze is haar schrijfcarrière meteen groots gestart’, volgens Trouw.
’Het smelt is verwant aan de vroege Hugo Claus en Dimitri Verhulst. Geen slecht gezelschap om bij aan te sluiten’, vond de Volkskrant.

Henk van Straten (1980) woont in Eindhoven. Eind vorig jaar verscheen zijn roman Bidden of vallen. ‘Een beklemmende ervaring,’ volgens NRC. Henk schrijft daarnaast onder meer voor LINDA., Volkskrant Magazine en Vrij Nederland. Hij werd maar liefst drie keer genomineerd voor de BNG Literatuurprijs.

Martijn Neggers (1987) woont in Tilburg. In februari verscheen zijn roman De mensen die achterbleven. Martijn publiceerde al eerder een gedichten- en een verhalenbundel. Hij schreef daarnaast onder meer columns voor het Brabants Dagblad. Hij richtte in 2014 het literaire tijdschrift De Titaan op. Martijn is een schreeuwlelijk. Maar wel een die het meestal goed bedoelt.

Elfie Tromp (1985) woont in Rotterdam. Eind 2015 verscheen haar tweede roman Underdog, waarmee ze werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. Tromp is oprichter van het literaire tijdschrift STRAK en schrijft columns voor onder andere Metro. ‘Haar schrijven is een vrolijk rondpoeren in viezigheid en imperfecties, dikwijls met hilariteit tot gevolg. Toch laat ze ook iets anders zien, iets dat brozer is en minder luidruchtig aanwezig’, vindt de Volkskrant.

Muziek

Eva van Pelt woont in Den Bosch, is singer-songwriter en maakt een Nederlandstalige combinatie van kleinkunst, theater en genre-overstijgende popmuziek.

Marcel Osterop (1979)
is schrijver/regisseur en werkt voor onder andere Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep Oostpool en Het Zuidelijk Toneel. In 2007 debuteerde hij als toneelschrijver met Een soort van mooi. Inmiddels bestaat zijn oeuvre uit meer dan tien stukken. Hij richtte samen met actrice Constance Kruis Toneelgroep Cargo op, het dochtergezelschap van Het Zuidelijk Toneel. Muziek heeft vaak een grote rol in zijn voorstellingen, niet in het minst vanwege zijn eigen muzikale, haast performanceachtige manier van acteren. Sinds 2013 is Marcel theatermaker bij Het Zuidelijk Toneel, en artist-in-residence van Parktheater Eindhoven.

Team KTW
is het literaire dj-collectief van Dennis Gaens, Joost Oomen en Daan Doesborgh. Ze startten onlangs een petitie om geboekt te worden op het Boekenbal (resultaat nog niet bekend). Ken je de Rudi Carrell-hit Goethe war gut? Niet? Of de poppoging van Jan Cremer met de single Boom Boom? Team KTW
 laat ze vanavond horen.

Ein Bunter Abend is een activiteit van de Verkadefabriek in samenwerking met Boekhandel Adr. Heinen.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!