Met o.a. Adriaan van Dis en Dimitri Verhulst - Geen Daden Maar Woorden

  • Geen Daden Maar Woorden
  • Geen Daden Maar Woorden
  • Geen Daden Maar Woorden

Het leukste literaire festival van Nederland; op zaterdag 24 mei staat de Verkadefabriek vanaf 20.00 uur bol van de letteren. We mixen literatuur met onder andere muziek en theater. Met één ticket geniet je van een sfeervolle avond in verschillende zalen en stel je je eigen programma samen. Dit keer ontvangen we o.a. Adriaan van Dis, Kristien Hemmerechts, Dimitri Verhulst en het Ensor Strijkkwartet, het Scapino Ballet Rotterdam en Marjolijn van Heemstra, Maartje Wortel, Ivo Victoria, Peter Terrin, Jaap Robben en Andy Fierens. Muzikaal zal er ook genoeg te bewonderen zijn met optredens van Eva De Roovere, Maartje Wortel & Anne Soldaat, Jeroen Kant en Clean Pete. Kijk voor meer informatie over het programma op de website van GDMW.

De kaartverkoop is gestart!

ADRIAAN VAN DIS
Eind november 2011 publiceerde hij Stadsliefde, scènes in Parijs waarin, vanzelfsprekend, de stad Parijs centraal staat. Elsbeth Etty zegt in NRC Handelsblad over het werk: 'Adriaan van Dis heeft zich Parijs op fabelachtige wijze eigen gemaakt. Voor Stadsliefde, scènes in Parijs put hij zijn inspiratie niet alleen uit dagelijkse zwerftochten, maar ook uit het rijke literaire verleden van de stad, dat hij voortdurend in de werkelijkheid tegenkomt.
Van Dis bij Pauw & Witteman

KRISTIEN HEMMERECHTS
Dit jaar verscheen de nieuwe roman De vrouw die de honden eten gaf. Hemmerechts boorde hiermee een ‘nationaal trauma’ aan. Haar op Michelle Martin (ex-vrouw van Marc Dutroux) geïnspireerde verdachte hoofdpersoon Odette is de meest gehate vrouw van België. Hemmerechts noemde haar boek een poging om te achterhalen hoe iemand tot zoiets komt. Luister en huiver...
Kristien in NRC Handelsblad

DIMITRI VERHULST & HET ENSOR STRIJKKWARTET
Dimitri Verhulst (De helaasheid der dingen en De intrede van Christus in Brussel), presenteert zijn versie van de laatste woorden van Christus: zeven snoeiharde, verbijsterende teksten waarin de heikele thema's van onze tijd niet worden geschuwd. In combinatie met de sublieme en ingetogen vertolking van de muziek door Ensor strijkkwartet blijven de teksten van Verhulst lang nazinderen. Tijdens het festival wordt een selectie van De zeven laatste zinnen gespeeld.
Een voorproefje!

IVO VICTORIA
De nieuwe roman van Ivo Victoria, Dieven van vuur, brengt het onstuimige relaas van drie vrienden die hun weg trachten te vinden in de hippe Antwerpse scene van de jaren negentig. De heimwee naar glorierijke tijden, naar de plekken, mensen en verhalen die voorgoed weg zijn, doet deze roman uitgroeien tot een grootse generatieroman die voor iedereen herkenbaar is. Verlies jezelf in Antwerpen tijdens zijn optreden.
Lees meer op Ivo's website

EVA DE ROOVERE
Eva brengt in 2008 haar tweede solo-cd Over & weer uit, opvolger van haar debuutalbum De jager. Met De jager behaalt ze triple goud in België en haar tweede cd krijgt een platinum award. Ze werkt samen met vele fantastische muzikanten uit alle windstreken. Vorig jaar kwam Viert uit, een album dat samenloopt met een dichtbundel van haar hand, Positron. Eva toert solo of met band door België en Nederland.
Ken je de hit 'Fantastig toch' nog?

MATZER THEATERPRODUCTIES
De Rode Schoentjes vertelt het verhaal van een meisje dat niets anders heeft dan het geluk en het plezier dat ze vindt in haar eigengemaakte rode schoentjes. Wanneer er op een dag een limousine haar leven komt binnenrijden verruilt ze dat geluk voor een ander leven...
Luister en bekijk alvast een kort fragment.

CABARETFIRMA/ KONINGSTHEATER
Kiki Schippers en Elke Vierveijzer zingen het Mooi Lied. Niet het liedje, maar het Lied dat zich voor altijd kerft in je huid. Op hun eigen wijze en met gitarist Erwin van Ligten als hun baken. Werk van o.a. Boudewijn de Groot en Maarten van Roozendaal. Mooi, om te janken zo mooi. Was in januari ook bij ons te zien, in de (uitverkochte) grote zaal.
Lees ook het blog dat Jan Julius (cabaretliefhebber en fervent bezoeker) over Mooi Lied schreef.

DE WAARD & ZIJN GASTEN
Schrijver Lucas de Waard duikt met zijn generatiegenoten de diepte in en creëert een live schrijverskroeg op het podium. De Bosschenaar ontvangt o.a. Hanneke Hendrix, Oscar Kocken, Mijke Pol, Jibbe Willems, Michiel Lieuwma en Marcel Osterop.

MAARTJE WORTEL & ANNE SOLDAAT
Maartje schreef haar derde boek IJstijd, waarin de zoektocht van hoofdpersoon James Dillard centraal staat. Anne Soldaat speelt zijn mooie liedjes met eigen band of als gitarist bij Tim Knol. Tijdens het festival staan deze twee samen op het podium en geven een schitterend optreden waar je kippenvel van krijgt!

ALINK & EVA
Gesproken en gezongen columns
Hun wiegjes stonden in Den Bosch. Maar het lijkt goed te komen. Eva van Pelt, die de ArtEZ Popacademie en Fontys Rockacademie ontregelde, is singer-songwriter en theatermaker. Eric Alink is columnist en stadschroniqueur. Ze werkten nooit eerder samen. Die vergissing maken ze nu goed. Meer dan. Spannend, onverdund, raak.
Bekijk het schrijversportret van Eric Alink.

JEROEN DE LEIJER
De Leijer (bekend van Eefje Wentelteefje), ontwikkelde de 'Kenjezelf Kit'. Heb je behoefte aan onthaasting, zelfreflectie en houvast op je eigen levensverhaal? Open de speciale kit; 48 kaarten en een handleiding, maar vooral een pleidooi voor de intuïtie....
Commercial voor de 'Kenjezelf Kit'.

JAAP ROBBEN
Robben schrijft met Birk zijn eerste roman. Hoofdpersoon Mikael woont met zijn moeder op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Als op een dag zijn vader verdwijnt, is hij te jong om te bevatten wat er gebeurde. Als hij puber wordt, verwijt zijn moeder hem meer en meer het grote verlies.

PETER TERRIN
In april verscheen zijn nieuwe roman Monte Carlo. Net voor de start van de Grand Prix Formule 1, is het publiek getuige van een vreselijk voorval. Deze gebeurtenis zal wending geven aan het leven van de bescheiden Jack Preston en Deedee, kersverse filmster en belichaming van de nieuwe zeden. Monte Carlo is een schitterende roman die bewondering afdwingt en de lezer achterlaat in een ontredderd verlangen.
Schrijversgewijs!

DANIEL VIS
In zijn debuutbundel Crowdsurfen op laag water gebruikt Vis beelden die alleen ’s nachts zouden mogen worden uitgezonden. Een jongen ontdekt de vrouwenlaarzen van z’n zus, een huisvrouw druppelt antivries in het eten, de kat van de buren wordt bespoten met bleek en ondertussen zit een net-legale webcamgirl op klanten te wachten. Het gaat niemand gemakkelijk af.
Een interview in Meander Magazine

JEROEN KANT
In 2011 won hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en twee jaar later was hij de hele zomer te zien in De beste singer-songwriter van Nederland. Ook met zijn derde album, De Lafaard Kapitein, brengt Kant ons eigenzinnige maar vooral meeslepende en mooie muziek ten gehore.
Jeroen in het tv-programma De beste singer-songwriter

ANDY FIERENS
Deze Vlaamse action poet bracht vorige maand Wonderbra’s & pepperspray uit. Elementen als
merknamen, woordspelingen, slang-citaten, onamotiopieeën, dialogen uit pornofilms, verhaspelingen en humor gaan in de gedichten van Fierens een fantastische verbintenis met elkaar aan. Het resultaat is een dynamische, ongeremde, hilarische poëziebundel. Luister naar de gepeperde poëzie van het Vlaamse dichtmonster.
Andy & de performance poets

CLEAN PETE
Loes en Renee Wijnhoven brachten samen met Anne Soldaat onlangs het debuutalbum Al zeg ik het zelf uit. 13 liedjes over liefde & verlangen, onmacht & frustratie, te veel eten & vergeten. Liedjes vol warmte, melancholie en melodie. Met Nederlandse teksten die op een wonderlijke wijze speels én poëtisch zijn.
De zee, van het album 'Al zeg ik het zelf'.

En dan nog.... is er meer! Laat je verrassen door bekende en onbekende auteurs en artiesten. Voor de laatste nieuwtjes kijk je op de Facebookpagina van Geen Daden Maar Woorden Festival.


 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!