Overlezen - Te Gast: Tilt

  • Te Gast: Tilt

Op zaterdag 9 januari organiseren Cultuurhuis de Warande en Tilt de literaire talkshow Overlezen. Tijdens deze tweede editie, getiteld Overlezen: Onbegrensd, nemen auteurs Joke van Leeuwen en Dick Matena plaats op de sofa van de Verkadefabriek in Den Bosch. Journaliste en auteur Gaea Schoeters draagt een van haar columns voor. Docent Literatuurwetenschap Sander Bax en politicus Jos Geysels nemen plaats in het panel, en singer-songwriter Stoomboot zorgt voor de muzikale omlijsting van het literaire programma.

Programma

Auteurs Joke van Leeuwen en Dick Matena vertellen tijdens de talkshow over hun werk. Joke van Leeuwen, Dichter der Nederlanden en momenteel werkzaam in Antwerpen, brengt haar meest recente roman 'De onervarenen' mee. Dick Matena begon zijn loopbaan als striptekenaar bij de Toonder Studio’s. Hij richt zich op strips voor oudere jeugd en volwassenen. Matena vertaalde literaire klassiekers van o.a. Elsschot, Wolkers en Reve integraal naar boeiende beeldverhalen.

Gaea Schoeters is een reislustig columnist, auteur en journalist. In 2008 verscheen haar eerste reisverhaal, getiteld ‘Meisjes, Moslims & Motoren’. Momenteel werkt zij aan een nieuwe roman en een muziektheatervoorstelling. Sander Bax doceert Literatuurwetenschap en Cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Tilburg. Hij gaat in gesprek met Jos Geysels, voormalig politicus en voorzitter bij 11.11.11, koepel van Vlaamse Noord-Zuidbewegingen.

Singer-songwriter Stoomboot is een aanstormend muzikaal talent van Vlaanderen. Deze Nederlandstalige singer-songwriter speelde al in een vol Sportpaleis en brengt binnenkort zijn tweede album uit.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!