Presentatie: Jan Tromp, Wilma de Rek - Zondageditie met Herman Tjeenk Willink en Elsbeth Etty

  • Zondageditie met Herman Tjeenk Willink en Elsbeth Etty

Heel het leven passeert in de Zondageditie van Wilma de Rek en Jan Tromp, tussen drie en half vijf, in de Clubzaal.

Van Wilmink naar Willink scheelt maar één letter

Willem Wilmink (1936-2003) schreef liedjes van mededogen met alles wat nietig is en van verlangen naar onschuld. Angstneuroses en dwangstoornissen begeleidden zijn bestaan. Hij was een groot kunstenaar. Elsbeth Etty, literair criticus, schreef een geweldige biografie. Komt het horen in de Zondageditie. 

Van Willink naar Wilmink scheelt maar één letter. Herman Tjeenk Willink is raadsheer geweest van alle premiers sinds Den Uyl. Geen ander kent de binnenkant van de politiek zo goed als hij. Willink oogt net zo zachtmoedig als zijn bijna-naamgenoot. Maar zijn oordeel over ‘de betonrot’ in onze democratie is vlijmscherp. Komt het zien in de Zondageditie.

Muziek Alex Roeka, column Bert Wagendorp, presentatie Wilma de Rek en Jan Tromp. Zondag 17 februari tussen drie en half vijf in de Clubzaal.

Op acht zondagen bespreken Jan Tromp en Wilma de Rek het leven. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Er mag gelachen worden en een kritische noot ligt op de loer. Er is muziek, er is een column. De gasten vind je te zijner tijd op deze plek en in de woord-nieuwsbrief.


 

De Zondageditie wordt ondersteund door de Vrienden van de VerkadefabriekOver de Zondageditie
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

In al die jaren schoof Adriaan van Dis maarliefst drie keer aan. Ook andere schrijvers als A.F.Th. van der Heijden, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg, Arthur Japin en Herman Koch waren te gast.

Ook prominente politici gaven graag hun mening. Zo spraken we afgelopen seizoen met Alexander Pechtold en was Jesse Klaver al in 2012 onze gast. Politici waren iets vaker van linkse dan van rechtse signatuur, maar we ontvingen ook Joost Eerdmans, Fred Teeven en Hans Wiegel.

Er waren acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars en journalisten. Bekijk hier de lange lijst van gasten van de Zondageditie vanaf 2008.

Speeltijden