Jan Tromp, Wilma de Rek e.a. - Zondageditie

  • Zondageditie

De Zondageditie van 20 januari: voor het betere leven.

Welkom bij het Fitte Brein!
Ard Schenk
, geboren om een leven lang atleet te zijn, gaat samen met de hersenonderzoekers Erik Scherder en Dick Swaab de theaters langs met een opwekkend verhaal. Hoe oud we worden weet niemand. Hoe we opgeruimd oud kunnen worden, weet Ard Schenk.

Welkom bij de Schone Lucht!
Ed Nijpels, geboren om een leven lang onderhandelaar te zijn, ging een jaar lang de vergaderzaaltjes langs om een Klimaatakkoord bij elkaar te fietsen. Bijna vijftig procent minder CO2 in 2030. Of we het halen weet niemand. Dat het moet weet Ed Nijpels.

Opgewekte gesprekken over het betere leven in de Zondageditie, op 20 januari tussen drie en half vijf in de Clubzaal. Er is muziek, Bert Wagendorp leest zijn column. Presentatie: Wilma de Rek en Jan Tromp.


Altijd op de hoogte blijven van de gasten? Meld je aan voor onze woord-nieuwsbrief.


De Zondageditie wordt ondersteund door de Vrienden van de VerkadefabriekOver de Zondageditie
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

In al die jaren schoof Adriaan van Dis maarliefst drie keer aan. Ook andere schrijvers als A.F.Th. van der Heijden, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg, Arthur Japin en Herman Koch waren te gast.

Ook prominente politici gaven graag hun mening. Zo spraken we afgelopen seizoen met Alexander Pechtold en was Jesse Klaver al in 2012 onze gast. Politici waren iets vaker van linkse dan van rechtse signatuur, maar we ontvingen ook Joost Eerdmans, Fred Teeven en Hans Wiegel.

Er waren acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars en journalisten. Bekijk hier de lange lijst van gasten van de Avondeditie vanaf 2008.

Speeltijden