Jan Tromp, Wilma de Rek e.a. - Zondageditie

  • Zondageditie

Heel het leven passeert in de Zondageditie van Wilma de Rek en Jan Tromp, tussen drie en half vijf, in de Clubzaal.

Twee vrouwen in de Zondageditie van 31 maart. Lilianne Ploumen, oud-minister en sinds 2017 Tweede Kamerlid en Nicolien Mizee, schrijfster met als recente bestseller Moord op de moestuin. De Wereld Draait Door benoemde het tot boek van de maand februari en het staat inmiddels al weken in de top van De Bestseller 60 van het CPNB.

Ploumen is nergens bang voor, trotseert Trump met haar fonds SheDecides waarvoor ze de Machiavelliprijs won. Mizee wachtte ‘kotsend van angst’ de recensies over haar nieuwe boek af. Over politiek, als noodzaak en verslaving en over het schrijverschap, als noodzaak en redding.

De column is van Bert Wagendorp en er is deze zondag muziek van Jan Willem Roy. De presentatie is in handen van Wilma de Rek en Jan Tromp. 


Op acht zondagen bespreken Jan Tromp en Wilma de Rek het leven. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Er mag gelachen worden en een kritische noot ligt op de loer. Er is muziek, er is een column. De gasten vind je te zijner tijd op deze plek en in de woord-nieuwsbrief.


De volgende zondageditie is op 14 april. Te gast zijn dan Katinka Polderman, Marcel van Roosmalen en Jef Rademakers. 


De Zondageditie wordt ondersteund door de Vrienden van de VerkadefabriekOver de Zondageditie
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

In al die jaren schoof Adriaan van Dis maarliefst drie keer aan. Ook andere schrijvers als A.F.Th. van der Heijden, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg, Arthur Japin en Herman Koch waren te gast.

Ook prominente politici gaven graag hun mening. Zo spraken we afgelopen seizoen met Alexander Pechtold en was Jesse Klaver al in 2012 onze gast. Politici waren iets vaker van linkse dan van rechtse signatuur, maar we ontvingen ook Joost Eerdmans, Fred Teeven en Hans Wiegel.

Er waren acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars en journalisten. Bekijk hier de lange lijst van gasten van de Zondageditie vanaf 2008.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!