Jan Tromp, Wilma de Rek e.a. - Zondageditie

  • Zondageditie

Na weer een mooie reeks zondagedities dit seizoen (we begonnen in september met Mirjam van Hengel, Herman Wijffels en Jaap Seidell en gingen met onder andere Paul van Vliet, Joris Luijendijk, Elsbeth Etty en Lilianne Ploumen het jaar door) is het tijd voor de - voorlopig - laatste editie. Na de zomer zijn we weer terug. Duurt dat je te lang? Kom dan zondag 12 mei nog even luisteren. Tussen drie en half vijf in de Clubzaal: de Zondageditie. 

In de Zondageditie van 12 mei twee bewogen Brabantse jongens op leeftijd. Jef Rademakers, vermaard tv-producent, hartstochtelijk kunstverzamelaar en Dries van Agt, voormalig premier van het land, beschermheer van het Palestijnse volk. Wat hen bindt? Wielrennen als religie, een sentimenteel gevoel voor vergankelijkheid, afwezigheid van spijt. Als stralend contrapunt: Katinka Polderman, het jonge ding, lak aan conventies. De column is deze middag van Lucas de Waard. Presentatie is in handen van Wilma de Rek, Jan Tromp. 

Mis hem niet, de laatste van het seizoen.


Heel het leven passeert in de Zondageditie van Wilma de Rek en Jan Tromp, tussen drie en half vijf, in de Clubzaal.

Op acht zondagen bespreken Jan Tromp en Wilma de Rek het leven. Spraakmakende gasten uit politiek, literatuur en maatschappij schuiven aan in de Clubzaal. Er mag gelachen worden en een kritische noot ligt op de loer. Er is muziek, er is een column.

De Zondageditie wordt ondersteund door de Vrienden van de Verkadefabriek


Over de Zondageditie
Sinds 2008 organiseert de Verkadefabriek de Avondeditie: ‘onderhoudende gesprekken over kwesties, over frivoliteit en over het leven zelf’. Behalve Jan Tromp en Wilma de Rek, was ook Theo van de Zande een van de vaste presentatoren.

In al die jaren schoof Adriaan van Dis maarliefst drie keer aan. Ook andere schrijvers als A.F.Th. van der Heijden, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg, Arthur Japin en Herman Koch waren te gast.

Ook prominente politici gaven graag hun mening. Zo spraken we afgelopen seizoen met Alexander Pechtold en was Jesse Klaver al in 2012 onze gast. Politici waren iets vaker van linkse dan van rechtse signatuur, maar we ontvingen ook Joost Eerdmans, Fred Teeven en Hans Wiegel.

Er waren acteurs, regisseurs, cabaretiers, dichters, televisiemakers, wetenschappers, advocaten, kunstenaars en journalisten. Bekijk hier de lange lijst van gasten van de Zondageditie vanaf 2008.

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!