Wunderbaum - Schaapjes op het droge

  • Schaapjes op het droge
  • Schaapjes op het droge
  • Schaapjes op het droge

Opnieuw duidelijke taal tijdens de persconferentie van dinsdag 3 november. De deuren van de Verkadefabriek zijn sinds woensdag 4 november 22.00 uur gesloten, voor twee weken. Daarna gaan we weer open, waarbij er maximaal 30 personen tegelijk in een theater- of filmzaal mogen zijn.

De voorstelling gaat door, voor maximaal 30 personen. Kaartkopers hebben hierover persoonlijk bericht ontvangen. 


Maartje en Wine waren tieners in de jaren ’80. De tijd waarin het mogelijk was een huis met tuin te kopen in de binnenstad, ook al was je geen miljardair. Nu, 30 jaar later, een man, een te zware lening en een paar kinderen rijker, groeien ze samen met hun kroost uit hun huis, maar ze weten niet waarheen. Liever niet naar de buitenwijk. Ze vragen zich af: “Waar is het misgegaan? Hebben we het niet genoeg geprobeerd? Niet hard genoeg gewild?” Wunderbaum is terug in de Verkadefabriek, met een nieuwe muzikale voorstelling.

Sociale verliezers herkent men aan hun adres. Hun moeders prentten hen in: iedereen heeft gelijke kansen! Grijp ze! Jullie zijn de architect van je eigen geluk! Hadden hun moeders ongelijk? En wat vertellen ze straks aan hun dochters? Maartje en Wine lazen Schaapjes op het droge, de Duitse succesroman van Anke Stelling. Wine: “Het is alsof je over je eigen leven leest. Het is een tragikomisch familiaal manifest. Een woedende aanklacht waar je ook om kan lachen.“ Maartje: “Het gaat om het besef dat sociale klasse, ondanks de idealistische ideeën uit je jeugd, natuurlijk een rol spelen”.

Samen met muzikant Harald Austbø gaan ze het boek te lijf. Het belooft een fijne, typisch muzikale Wunderbaum-avond te worden. Zorg dat je ‘m niet mist.

★★★★ Trouw: 'Een rake vorm voor een actueel verhaal over de rol van geld'
de Volkskrant: 'Schaapjes is een even speels als bloedernstig, geestig als verongelijkt, bokkig als vergevingsvol stuk over sociale ongelijkheid, solidariteit, het geloof in vriendschap en het ideaal van collectiviteit.'
Theaterkrant: 'In hun bekende quasi-ter plekke improviserende stijl knippen de vrouwen van Wunderbaum de thematiek van de roman, die dicht bij henzelf staat, door die van hun theatercollectief heen.'

Studententip! Want voor je het weet gaat dit over jou, echt waar!
Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Aan ons kan het niet liggen. In de Verkadefabriek betaal je maar €10 voor theater- en dansvoorstellingen. Dat is goedkoper dan een avond stappen! De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. Hier lees je er alles over én we hebben nog een paar toffe tips voor je op een rijtje gezet.


Credits
Tekst: naar de roman van Anke Stelling
Van en met: Maartje Remmers, Wine Dierickx, Harald Austbø & Matijs Jansen en Walter Bart op video
Bewerking & dramaturgie: Koen Tachelet
Coaching: Jan Bijvoet
Licht en decor: Maarten van Otterdijk
Kostuums: Karin van der Leeuw en Erik Bosman
Live muziek: Harald Austbø
Techniek: Rinke Bartelink en Toon Boland

Wunderbaum wordt structureel gesubsidieerd door Fonds Podiumkunsten en Gemeente Rotterdam, dienst Kunst en Cultuur en maakt onderdeel uit van Theater Rotterdam.
 

Speeltijden

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!