Zoutmus - Kuikens van beton

Geen verhaal. Geen rode draad. Geen boodschap. Wel het tasje van Ruth.

Drie jaar achtereen een hit op zomertheaterfestival De Parade. Logische stap: nu de theaters in. Vijf jonge mannen, onder wie twee Van Warmerdams en roots bij Orkater, met absurdistische scènes die elkaar in moordend tempo opvolgen. Aanstekelijk enthousiasme, ontembare branie en tomeloze energie. Kuikens, maar wel van beton. Tijd om te ontspannen? Die is er niet!


Kuikens van beton is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen. Van een retestrakke funk/rockband transformeren de vijf jongemannen moeiteloos naar een droogkomische deurscène, gevolgd door een maffiaslak, een ridder zonder bereik, iemand die een AA-batterij nodig heeft op een begrafenis en een mannetje van metaal.

Wil je even rustig bij komen van al dat geweld? Dacht het niet! Daar heb je toch helemaal geen tijd voor? Waar haal je de tijd vandaan? Zoutmus neemt je mee in hun onvoorspelbare trip en leert je je eigen maniakale lach kennen. Hallo? Entree voor oudere mensen is toegestaan. Mensen met een allergie mogen ook komen, maar ook Ruth! Heet je Ruth? Kom dan ook. Het enthousiasme, de branie en de energie spat van het podium. Een belevenis van alle werelddelen.

Recensies

★★★★ de Volkskrant: “Waag de gok en stap het absurde universum van Zoutmus binnen.”

Theaterkrant: “Er is geen ruimte voor verveling en niets valt te voorspellen.”

Henry van Loon: “Gegarandeerd een topavond.”Credits
Tekst en spel: Colin Linnekamp, Houk van Warmerdam, Jules Timmers, Mees van Warmerdam, Thijs Felperlaan
Eindregie: Titus Tiel Groenestege
Kostuumontwerp: Nola van Timmeren en Sanne Vanderbruggen
Lichtontwerp: Neal Groot
Productie: Suzanne Klein
Fotografie: copyright Hans Boddeke

Speeltijden