Wij
Een ode aan de Bossche volkswijk

Wij

Een ode aan de Bossche volkswijk

Van 26 juni t/m 7 juli presenteren Paleis voor Volksvlijt en de Verkadefabriek WIJ, een ode aan een Bossche volkswijk.

WIJ is een zomerse stadstheatervoorstelling in de open lucht achter de Verkadefabriek. Een rauwe vertelling over twee families die, verbonden door liefde en lust, hun weg vinden in de harde realiteit. Over de trots en zelfredzaamheid van een herkenbare Bossche buurt.

klik hier voor tickets

We bouwen achter de Verkadefabriek een Bossche straat na, waar alles wordt uitgespeeld. Hier verdwijnt niets achter de deuren. Toeschouwers zijn overburen en daarom ook van harte welkom bij het muzikale straatfeest na de voorstelling.  
 
WIJ wordt gemaakt en gespeeld door een bijzondere mix van bekende beroeps- en vrijetijdsspelers. Prominente Bosschenaren als Arianne de Jong (Omroep Brabant), Netty Dielissen (Bossche Komedie), Jan Roosen (Kleinkeinder) en Gisela Hillebrandt (Echt Bosch Theater) spelen samen met Huub Smit (o.a. New Kids), Simone Milsdochter (Laika, Het Zuidelijk Toneel) en René van Zinnicq Bergmann (o.a. Flikken).

Twee weken lang WIJ, in de Bossche open lucht achter de Verkadefabriek.

wo 26 juni, 20:15 - tickets
do 27 juni, 20:15 - tickets
vr 28 juni, 20:15 - tickets
za 29 juni, 20:15 - tickets
zo 30 juni, 14:15 - tickets
wo 3 juli, 20:15 - tickets
do 4 juli, 20:15 - tickets
vr 5 juli, 20:15 - tickets
za 6 juli, 20:15 - tickets
zo 7 juli, 14:15 - tickets
 


Credits
Regie: Vincent van den Elshout
Tekst: Nasja Covers
Spel: Paul Beliën, Gisela Hillebrandt, Arianne de Jong, Joseu Knipping, Simone Milsdochter, Netty Dielissen, Jan Roosen, Ronald Schenk, Sanne Sleutjes, Huub Smit, Renée Spijkers, Youri Weijts, René van Zinnicq Bergmann

WIJ is de eerste van vijf volksvertellingen waarin Paleis voor Volksvlijt (regisseur Vincent van den Elshout) en Verkadefabriek de komende jaren de ziel en identiteit van ’s-Hertogenbosch onderzoeken. Meer informatie over de Ambassadeurs en Paleis voor Volksvlijt vind je hier.