Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Zomer in de Verkadefabriek

Film & theater, binnen en buiten!

De zomer vier je in de Verkadefabriek!

Je hebt geen paspoort nodig, hoeft niet op zoek naar een land met een groen reisadvies en je vakantiebestemming is supermakkelijk bereikbaar. Bovendien is er elke dag wat te doen. Écht elke dag. Wat wil je nog meer? Laat de zon maar schijnen, wij zijn klaar voor de zomer in de Verkadefabriek! FILMS ONDER DE STERRENHEMEL

Elke dag, tot en met begin september, op de binnenplaats bij de Serre. Bij mooi weer onder een schitterende Bossche sterrenhemel. En bij regen? Alleen dan verhuizen we naar binnen, want de film gaat elke avond door. Filmprogrammeur van de Verkadefabriek Jan van den Brink heeft een fijn programma voor je in petto. Specials, klassiekers en gloednieuwe releases. Fris biertje of lekker glaasje wijn erbij en je hebt een perfecte avond!

De film start als het donker is: in juli om 22.15 uur, in augustus en september om 21.45 uur. 

Klik hier voor de films in de BuitenbiosTHEATER IN DE OPENLUCHT

In de zomer is er ook weer theater. Openluchttheater! We maken samen met ons huisgezelschap Paleis voor Volksvlijt het vervolg op de zomerproductie van 2019. Na het succes van WIJ, presenteren we nu ZIJ. ZIJ is een ode aan de Bossche buren. Een zomerse voorstelling over wat hij en zij ervaren, hoe anderen naar hen kijken en met hen omgaan. ZIJ gaat over de verrijking van buurten en wijken, over spanning, over nieuwe inzichten en opvattingen, over geloof, samenleven en over waarden en normen. Over Bossche beuling en baklava, kienen en Koran. 
 

Meer informatie en ticketsLEKKER KOEL IN ONZE FILMZALEN

Als het héél erg heet is (of juist héél erg belabberd weer), bieden onze koele filmzalen hoe dan ook een fijne escape. 's Avonds én overdag. Elke maandag komt de nieuwe speelweek met alle films online. Alle verwachte films voor de komende tijd vind je hier. Wij kijken alvast ontzettend uit naar The Father, Envole-Moi, Minari, Druk en Un Triomphe

Bekijk de films die nu draaienNOG ÉÉN BIERTJE DAN

Deze zomer kun je weer volop terrassen bij de Verkadefabriek. Kies een plekje in de zon, of juist in de schaduw van het mooie groen van de bomen of.. onder de gezelligste parasols van Den Bosch. We hebben de koelkast vol fris en fruitigs staan, bakken ‘eigen zoet’, serveren heerlijke -volledig biologische- gerechten en tappen de fijnste biertjes voor je. Nog één biertje dan?

Menukaarten & reserveren

Augustus is festivalmaand

We hebben wat in te halen met zijn allen! En dat geldt ook voor de verschillende festivals die gedurende het jaar normaalgesproken te gast zijn in de Verkadefabriek.

In augustus komt Theaterfestival Boulevard langs in onze theaterzalen. Net zoals elke zomer, maar wel een weekje langer dan normaal. Genieten! Van 5 tot en met 22 augustus staat het festivalhart in het Zuiderpark en zijn er op diverse locaties in en om de stad prachtige voorstellingen te zien. We zijn blij dat ook wij weer makers en liefhebbers verwelkomen!

Ook in augustus: Festival Cement. Onder de noemer Expeditie Cement brengen ze deze zomer hun selectie makers alsnog naar je toe.

Het programma staat online, kun je mooi zien welke makers er in de Verkadefabriek te bewonderen zijn. De kaartverkoop van beide festivals is gestart. 

En daarna?

In september starten we met een prachtig nieuw seizoen bomvol theater, cabaret, dans en muziek. En met bomvol bedoelen we ook écht bomvol. Podiumprogrammeur Wouter heeft een fijn programma samengesteld met uitgestelde hoogtepunten en prachtige nieuwe producties!

Houd je mail en de website in de gaten voor updates en zet de volgende data vast in je agenda: het programma staat online vanaf vrijdag 16 juli. Als Supporter koop je vanaf maandag 19 juli kaarten met korting, drie dagen eerder dan de rest van de wereld. Het wordt een heerlijke Zomer in de Verkadefabriek!