Bossche Filmers

Bossche Filmers

Films door en met Den Bosch

De films met Bossche roots zijn er weer!

Op deze avonden ontdek je werk van jonge talenten en gerenommeerde makers die in Den Bosch e.o. wonen of ‘Bossche roots’ hebben.

Ook films die niet gemaakt zijn door Bosschenaren, maar wel een Bossche link hebben, bekijk je hier op het grote doek. Je kunt de makers vragen stellen en met ze van gedachten wisselen. Dat alles onder leiding van gastheer Theo Verbruggen. Creatieve energie van eigen bodem!

Bossche Filmers donderdag 21 september 2023 

1.     Oost-Indisch Doof                                Frits Buijs                                           29.00 min. 

2.     Vergane Glorie                                      Frank van Osch                                 12.00 min. 

3.     Maashorst en Meet the Family             Marieke Melten                                  02.55 min. 

4.     De Ramp met de Phoenix                    Diny van Hoften                                  25.00 min.

 

 

Oost-Indisch Doof (televisieserie)         

Regie: Frits Buijs

Oost-Indisch Doof is een 8-delige televisieserie over Indonesië, gemaakt voor Omroep Gelderland. In Bossche Filmers zien we aflevering 7, die teruggaat naar 1950. De machtsoverdracht is een feit, de onafhankelijkheid van Indonesië is ook door Nederland erkend. Dit betekent dat dienstplichtige soldaten terugkeren naar Nederland. Maar ook KNIL-soldaten, hun families en vele Indo's stappen op de boot naar een ver en vreemd Nederland. Hoe is het hen verder vergaan?

16168

Vergane Glorie (portret)

Regie: Frank van Osch

Vergane Glorie is een serie korte films over eigengereide Brabanders uit onze geschiedenis. 

De films zijn gebaseerd op een reeks liedjes van Björn van der Doelen, Martijn Kuijten en Ruud van den Boogaard. De aflevering die we in Bossche Filmers gaan zien gaat over Janus Kiep, de ‘durpsgek van de stad’. In Den Bosch vonden ze Janus Kiep altijd maar ‘unne vrimde, meej zun kiepoog’. De jongens gaan op zoek naar het levensverhaal van Janus; waarom waren Bosschenaren bang voor hem en waarom is hij een icoon van de stad geworden? 

16164

Natuurbrug de Maashorst en Meet the Family 

Regie: Marieke Melten                                                                                   

We zien twee korte video’s van Marieke Melten met een geheel eigen stijl. Marieke is geen traditionele filmmaker, aangezien zij alleen smartphones en actioncams gebruikt tijdens de opnames. Ze is nu vier jaar videograaf en leert filmen en monteren van verschillende inspirators wereldwijd. “Mensen kijken in het begin vaak vreemd op als ik enkel mijn telefoon gebruik om te filmen, maar dit is precies waar het om draait - de focus op het verhaal, niet op de technologie”. In Bossche Filmers zien we twee video’s; een die zij met haar smartphone maakte en een met wildcamera’s. 

16162

De Ramp met de Phoenix  (documentaire)      

Regie: Diny van Hoften

In 1847 vertrekt een grote groep Achterhoekers naar Amerika, in de hoop op een beter leven. Tijdens de laatste kilometers van de reis vliegt hun schip 'Phoenix' in brand. Een ramp in het zicht van de haven. Het schip vergaat in het ijskoude water van Lake Michigan. Overlevenden zijn er nauwelijks. De documentairemakers spreken 175 jaar na de ramp met nabestaanden van overlevenden. Ze gaan o.a. op pad met shipwreck hunter Steve om op zoek te gaan naar overblijfselen van de Phoenix. En bij het ‘Holland Festival’ worden ze geconfronteerd met lang vervlogen Nederlandse tradities. We zien bij Bossche Filmers het eerste deel van de documentaire. 

16161
Datum do 30-11
Tijd 19:30 - 22:00
Genre Film
Prijs € 11,50 Normaal
€ 10,50 Supporter
€ 8,00 Student
Bestel tickets
Datum do 18-01
Tijd 19:30 - 22:00
Genre Film
Prijs € 11,50 Normaal
€ 10,50 Supporter
€ 8,00 Student
Bestel tickets
Datum do 28-03
Tijd 19:30 - 22:00
Genre Film
Prijs € 11,50 Normaal
€ 10,50 Supporter
€ 8,00 Student
Bestel tickets
Datum do 23-05
Tijd 19:30 - 22:00
Genre Film
Prijs € 11,50 Normaal
€ 10,50 Supporter
€ 8,00 Student
Bestel tickets