Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

V2 affiches

Expositie

1982 begonnen Jan van der Putten en Alfred van de Pas in de Lange Putstraat met Galerie theater Bis. In 1985 verhuisde het theater naar de Triniteitstraat. Hieruit is de Verkadefabriek ontwikkeld.

Maar in die jaren ‘80 was er in ’s-Hertogenbosch nog een ander cultureel initiatief, namelijk het kunstenaarscollectief V2 dat huisde in een kraakpand van Margraff in Vughterstraat 234.

V2 was een paar avonden in de maand open en toonde exposities, muziekoptredens en performances. Initiatiefnemers waren o.a. Alex Adriaansens en Joke Brouwer. Verschillende kunstenaars, waaronder Bart Domburg, schilderden affiches op krantenpapier die in de binnenstad op de muren werden geplakt. Alfred van de Pas haalde die affiches weer van de muren af en verzamelde ze.

Deze affiches geven iets weer van het culturele tijdperk van de jaren ’80, waarin veel ruimte was voor vernieuwing en experiment. Zowel Bis als V2 waren daar een voorbeeld van. Bij het afscheid van Jan van der Putten als directeur van de Verkadefabriek kijken we nu terug op hoe het begon.

De expositie is de hele maand juni en juli te zien op de gang in de Verkadefabriek. 

Exposities in de Verkadefabriek

We houden van mooie verhalen, mensen, voorstellingen, films, boeken, gerechten, ruimtes. Daarom in de gang van de Verkadefabriek: wisselende exposities. Van kunstenaars uit Den Bosch, Nederland, Vlaanderen en verder weg. Vaak fotografie, soms schilderkunst of anders. Exposities over leven, de wereld, de mens. Over kunst op zich. Om de Verkadefabriek nog net dat beetje mooier te maken. En onze wereld te vergroten.