Over ons

De Verkadefabriek is dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch, het culturele hart van de stad. Met jaarlijks zo’n 7000 activiteiten: theater, cabaret, film, dans, muziek, debat, eten en drinken. Bekijk de agenda.

De Verkadefabriek is iedere dag open, vanaf elf uur ’s ochtends. In de twee theaterzalen, vijf filmzalen, een Clubzaal en een prachtig café-restaurant is hier bijna altijd wat te zien en te beleven. Daarbij kiezen we voor kwaliteit; onze programmeurs zoeken het hele jaar naar juist die voorstellingen, concerten en films die je bijblijven en er toe doen. En we denken en werken zo duurzaam en verantwoord mogelijk. Zo kiezen we in ons café-restaurant voor biologische en ambachtelijke ingrediënten, zorgen we onder andere met zonnepanelen op het dak voor onze eigen duurzame energie, ontfermt een groepje medewerkers zich over de biodiversiteit rondom de Verkadefabriek, verkopen we eerlijke producten in onze winkel en staan er op de parkeerplaats laadpalen voor elektrische auto’s.

De Verkadefabriek is bovendien een bruisende locatie voor toonaangevende festivals als Festival Cement, Theaterfestival Boulevard en November Music. En de thuisbasis van makers Matzer Theaterproducties, Theater Artemis, Panama Pictures, Paleis voor Volksvlijt en Lucas De Man, waarmee we intensief samenwerken. 

Onze missie
De Verkadefabriek gelooft dat creativiteit en een open blik menselijke eigenschappen zijn die bijdragen aan een betere samenleving en wil een plaats in de stad zijn waar dat bevorderd wordt en waar mensen van verschillend pluimage voor hun plezier naartoe komen en elkaar ontmoeten. In 2021 geven we hieraan extra vorm door Studio Tramkade ter beschikking te stellen voor jonge creatieve professionals die hun basis hebben in Den Bosch of directe omgeving.

Onze sponsoren en subsidienten
De Verkadefabriek wordt structureel ondersteund door de Gemeente 's-Hertogenbosch, Fonds Podiumkunsten, Europa Cinemas en de Vrienden van de Verkadefabriek.

Onze organisatie
De Verkadefabriek is sinds de oprichting in 2004 een stichting met een Raad van Toezicht. De raad werkt volgens het ‘cultural governance model’. De Verkadefabriek heeft de culturele ANBI-status. We werken met 35 medewerkers en 40 vrijwilligers om het onze gasten naar de zin te maken.

Onze gasten
In 2019 vierden we ons 15-jarig jubileum. We programmeerden dat jaar bijna 7000 films, voorstellingen, optredens en debatten. Daar kwamen zo’n 180.000 bezoekers naar toe. Samen met de bezoekers voor zakelijke activiteiten én bezoekers die voor andere functies komen is de Verkadefabriek met naar schatting 300.000 bezoeken per jaar een van de grootste publiektrekkers van de stad en toont aan dat publiek geïnteresseerd is in juist ook een kwalitatief en inhoudelijk interessant programma.

Kijk voor uitgebreide informatie over onze organisatie onder het kopje Bedrijfsmodel, daar vind je ook het meest recente jaarverslag.