Film & Filosofie 2024 / 35 Shots of Rum

Film & Filosofie 2024 / 35 Shots of Rum

Claire Denis

Film Filmspecial

In de filmcursus Film & Filosofie kijken we een reeks films met een filosofische kwestie als onderwerp, films die met hun materiaal iets filosofisch duidelijk maken of films die ons tonen wat het is om een bepaalde persoon met bepaalde eigenschappen te zijn.

Filmdocent Rob van Gerwen, onderzoeker en als senior docent verbonden aan de Universiteit Utrecht, bespreekt voor en na de films relevante filosofische kwesties. Centraal in deze cursus staat het thema ‘Niet te filmen, mens en moraal’.

Natuurlijk zijn mensen en hun moraal, hun morele handelingen, wel te filmen, tenslotte gaan de meeste films over wat mensen elkaar aandoen (ten goede of ten kwade), maar hoe film je dan `hun moraal'? Waar speelt die zich af, wat moet je dan laten zien? En hoe doe je dat?

Over de film

Metrobestuurder Lionel woont met dochter Joséphine, antropologiestudente, in een een flat in de Parijse banlieu. Lionel is een man van weinig woorden, die graag zijn volwassen dochter om zich heen heeft. Joséphine wil zich losmaken, maar waakt ervoor de gevoelens van haar vader te kwetsen. En dan zijn er nog de buren, Gabrielle en haar zoon Noé, die een oogje heeft op Joséphine.

35 Rhums is Denis' negende lange speelfilm; de regisseur werd bekend met films als Chocolat (1988), Nénette et Boni (1996), Beau travail (1999) en L”intrus (2004). Eerder was ze assistent van Wim Wenders.

Tickets & programma

Het programma
wo 4 sep, 19.30 uur - Il y a longtemps que je t'aime
wo 19 sep, 19.30 uur - L'innocente
wo 2 okt, 19.30 uur - Tori et Lokita
wo 16 okt, 19.30 uur - Pickpocket
wo 30 okt, 19.30 uur - 35 Shots of Rum 
wo 13 nov, 19.30 uur - The Assistant
wo 27 nov, 19.30 uur - A Good Person
wo 11 dec, 19.30 uur - Sibyl

Prijs & tickets
Volledige cursus: €132
Supporter: €116

Losse cursusavond: €17,50 *verkrijgbaar na de eerste cursusavond
Supporter losse cursusavond: €15,50 *verkrijgbaar na de eerste cursusavond

Meer info & tickets

Het is op het moment alleen mogelijk een ticket te kopen voor de volledige cursus. Losse cursusavonden zijn verkrijgbaar na de eerste cursusavond op woensdag 4 september.

Tickets voor de volledige cursus

Regie

Claire Denis

Cast

Alex Descas, Mati Diop, Nicole Dogue, Grégoire Colin

Genre

Drama

Land

FR, DE

Gesproken taal

Frans

Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur

100 min.

Kijkwijzer

Kies een taal