Filmpraat 2024

Filmpraat 2024

Filmpraat 2024

Filmpraat 2024

Filmpraat 2024

Filmpraat 2024

Elke maand ontvangen Coen en Ruut verschillende film- en televisiemakers. Aan de hand van scènes uit hun recente werk geven ze een inkijkje in hun creatieve proces en persoonlijke motieven. 

Het levert boeiende en unieke gesprekken op. Iedere avond begint traditioneel met de bespreking van een openingsscène uit een bekende film. En tussendoor tipt programmeur Jan dé film van de komende maand.


Op Valentijnsdag zijn Coen en Ruut er weer met Filmpraat. En neem de tissues maar mee, want het belooft een fijne avond te worden boordevol romantiek, melancholie en ontroering.

Te gast is Danyael Sugawara. Deze Gouden Kalf winnaar (voor Alles Stroomt) is terug in de filmtheaters met de internationale speelfilm When Fucking Spring is in the Air. Naast zijn regiewerk is hij als docent verbonden aan de Filmacademie en de HKU. Hij komt vertellen over waarom When Fucking Spring is in the Air zo een bijzonder project voor hem was. En wat het verschil is tussen een Nederlandse productie en een internationale co-productie.

Ook te gast is Geertje Hadderingh. Ze studeerde vorig jaar af aan de Hoge school voor de Kunsten Utrecht als documentaire regisseur. In haar werk wil ze universele en maatschappelijke thema’s op een eerlijke en pure manier documenteren. ‘Voor Jullie’, een ego-documentaire waarop ze op zoek gaat naar een foto waarop haar gescheiden ouders gezamenlijk te zien zijn, werd geselecteerd door 2Doc. Wat was haar belangrijkste motivatie dit verhaal te vertellen? En welk carrierepad ziet ze voor zich?

De avond wordt afgesloten met een romantisch verrassingstoetje.

Volg @filmpraat.verkadefabriek op Instagram voor het laatste nieuws en de bekendmaking van gasten voor de volgende editie(s).

Vorige edities

Luuk Bouwman (regisseur Gerlach), In-Soo Radstake (regisseur Indie Verloren – Selling a Colonial War), Cindy Jansen (regisseur Prince of Muck), Remy van Heugten (regisseur Gluckauf en Mascotte) Mascha Halberstad (regisseur Knor), Richard Spierings (Director of Photography), Lucas de Waard (romancier en scenarioschrijver), Pieter-Rim de Kroon (regisseur Silence of the Tides), Arthur de Bruin (regisseur Nederland onder Water), Ozan Olçay (editor Wei), Mannin de Wildt (regisseur Foodies), Jamel Aattache (regisseur de Tatta's, Zwaar verliefd, Ik wist het), René Molenaar (scenarist Ik wist het), Chantal van Gastel (schrijfster Zwaar verliefd), Gudo Tienhooven (AD-filmjournalist), Guido Pollemans (acteur), Jörgen Scholtens (regisseur Vaders & Zonen), Bastiaan Kroeger (scenarist Pink Moon), Sander Burger (regisseur De Veroordeling), Trent (producent Narcosis), Froukje Tan (regisseur Kung Fu Leeuw), Mark van Aller (cinematograaf Bankier van het verzet), Victoria Warmerdam (regisseur Snorrie) Suzanne Raes (regisseur Dicht bij Vermeer), Ton van Zantvoort (regisseur Schapenheld) Klaas van Eijkeren (regisseur Polder) en Jaap van Heusden (regisseur: De man uit Rome) Nafiss Nia (regisseur Die Middag), Tim Haars (acteur New Kids), Yannick de Waal (regisseur A Pink Moon Comes), Marc Schmidt (documentairemaker De regels van Matthijs), Mitchie de Ruiter (animatie), Kayne Mosch (animatie), Guido van Driel (striptekenaar en regisseur Toen we van de Duitsers verloren), Renee Schräder (documentairemaakster Oaia Neagra) en Lilian Sijbesma (regisseur Onder de blote hemel).

Datum wo 27-03
Tijd 19:30 tot 22:00
Prijs € 5,00 Normaal
€ 4,00 Supporter
€ 4,00 Student
Zaal Clubzaal
Bestel tickets
Datum wo 17-04
Tijd 19:30 tot 22:00
Prijs € 5,00 Normaal
€ 4,00 Supporter
€ 4,00 Student
Zaal Clubzaal
Bestel tickets
Datum wo 22-05
Tijd 19:30 tot 22:00
Prijs € 5,00 Normaal
€ 4,00 Supporter
€ 4,00 Student
Zaal Clubzaal
Bestel tickets
Datum wo 19-06
Tijd 19:30 tot 22:00
Prijs € 5,00 Normaal
€ 4,00 Supporter
€ 4,00 Student
Zaal Clubzaal
Bestel tickets