Filmpraat 2024

Filmpraat 2024

Filmpraat 2024

Filmpraat 2024

Filmpraat 2024

Filmpraat 2024

Elke maand ontvangen Coen en Ruut verschillende film- en televisiemakers. Aan de hand van scènes uit hun recente werk geven ze een inkijkje in hun creatieve proces en persoonlijke motieven. 

Het levert boeiende en unieke gesprekken op. Iedere avond begint traditioneel met de bespreking van een openingsscène uit een bekende film. En tussendoor tipt programmeur Jan dé film van de komende maand.

Volg @filmpraat.verkadefabriek op Instagram voor het laatste nieuws en de bekendmaking van gasten voor de volgende editie(s).

Te gast op 22 mei

Te gast is Boris Paval Conen. Scriptschrijver, regisseur en beeldhouwer, Boris is het allemaal. In zijn films is hij vaak opvallend maatschappelijk en zelfs politiek geëngageerd. Terwijl zijn kunstwerken vooral het individu tonen, bevroren in een haast alledaagse situatie. Zijn nieuwste film “Laatste Ronde” ligt wat dat betreft dichterbij zijn beeldhouwwerken dan zijn eerdere films. In het gesprek gaat Boris dieper in op zijn wens om als maker die kwetsbare individuele momenten te vangen. In film en in houten beelden.

Ook te gast is Sanne Kortooms. Na een aantal korte films en documentaires debuteert ze met haar lange documentaire Bewariërs. In co-regie met Timon Moll vertelt ze over de complexe situatie van de Joodse gemeenschap die na de Holocaust terugkeerden naar huis. Daar ontdekten ze dat de bezittingen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden achtergelaten bij niet-Joodse bekenden voor bewaring, onvindbaar waren of niet meer werden teruggegeven.

In het gesprek gaan we in op haar veelzijdigheid als regisseur. Van korte film tot televisieserie en documentaires. En ze vertelt over haar onderzoek naar de mensen achter de voorwerpen in Bewariërs en hoe ze de balans heeft geprobeerd te behouden tussen de vele persoonlijke verhalen en de kille feiten.

Vorige edities

Luuk Bouwman (regisseur Gerlach), In-Soo Radstake (regisseur Indie Verloren – Selling a Colonial War), Cindy Jansen (regisseur Prince of Muck), Remy van Heugten (regisseur Gluckauf en Mascotte) Mascha Halberstad (regisseur Knor), Richard Spierings (Director of Photography), Lucas de Waard (romancier en scenarioschrijver), Pieter-Rim de Kroon (regisseur Silence of the Tides), Arthur de Bruin (regisseur Nederland onder Water), Ozan Olçay (editor Wei), Mannin de Wildt (regisseur Foodies), Jamel Aattache (regisseur de Tatta's, Zwaar verliefd, Ik wist het), René Molenaar (scenarist Ik wist het), Chantal van Gastel (schrijfster Zwaar verliefd), Gudo Tienhooven (AD-filmjournalist), Guido Pollemans (acteur), Jörgen Scholtens (regisseur Vaders & Zonen), Bastiaan Kroeger (scenarist Pink Moon), Sander Burger (regisseur De Veroordeling), Trent (producent Narcosis), Froukje Tan (regisseur Kung Fu Leeuw), Mark van Aller (cinematograaf Bankier van het verzet), Victoria Warmerdam (regisseur Snorrie) Suzanne Raes (regisseur Dicht bij Vermeer), Ton van Zantvoort (regisseur Schapenheld) Klaas van Eijkeren (regisseur Polder) en Jaap van Heusden (regisseur: De man uit Rome) Nafiss Nia (regisseur Die Middag), Tim Haars (acteur New Kids), Yannick de Waal (regisseur A Pink Moon Comes), Marc Schmidt (documentairemaker De regels van Matthijs), Mitchie de Ruiter (animatie), Kayne Mosch (animatie), Guido van Driel (striptekenaar en regisseur Toen we van de Duitsers verloren), Renee Schräder (documentairemaakster Oaia Neagra), Lilian Sijbesma (regisseur Onder de blote hemel) Geertje Hadderingh (regisseur Voor Jullie), Danyael Sugawara (regisseur Alles Stroomt), Niels Bourgonje (regisseur) en Jos Stelling (regisseur De Dans van Natasja).

Datum wo 22-05
Tijd 19:30 tot 22:00
Prijs € 5,00 Normaal
€ 4,00 Supporter
€ 4,00 Student
Zaal Clubzaal
Bestel tickets
Datum wo 19-06
Tijd 19:30 tot 22:00
Prijs € 5,00 Normaal
€ 4,00 Supporter
€ 4,00 Student
Zaal Clubzaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou