Jazz Factory - Susanne Alt

Jazz Factory - Susanne Alt

Jazz Factory

Met haar in New York opgenomen album Royalty For Real dat in het voorjaar van 2024 verschijnt, keert saxofonist Susanne Alt terug naar haar eerste muzikale liefde: de akoestische jazz waarmee ze ooit doorbrak. 

Haar 6de studioalbum is tevens een eerbetoon aan de veel te jong overleden Amerikaanse trompettist Roy Hargrove. In de Jazz Factory speelt Alt met een topband waar verder drummer Yoran Vroom, pianist Timothy Banchet, bassist Jeroen Vierdag en percussionist Danique Los deel van uit maken.

Susanne Alt raakte de afgelopen periode opnieuw geïnspireerd door de muzikanten bij wie haar passie voor jazz ooit begon. Op haar 15e kwam ze in aanraking met de muziek van Joshua Redman, Kenny Garrett en Roy Hargrove. Vooral die laatste bleek een grote bron van inspiratie. De virtuositeit van Hargroves bebop en souljazz was ongekend, maar vooral zijn ballads lieten een diepe indruk op haar achter. De trompettist was met zijn achtergrond in gospel en blues in staat om met weinig noten zoveel te vertellen.

Later speelden Alt en Hargrove regelmatig samen, onder andere op nachtelijke jamsessies na jazzfestivals in Nederland, Duitsland en de VS. Voor de opnames van Royalty for Real vormde de muziek van Hargrove een belangrijke inspiratiebron.
 

Bezetting

Saxofoon

Susanne Alt 

Piano

Timothy Banchet 

Contrabas

Jeroen Vierdag 

Drums

Yoran Vroom 

Percussie

Danique Los 

Fotografie

Mark Engelen

Datum za 01-06
Tijd 21:00 - 22:30
Genre Muziek
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 31-5-2024 om 21:00 uur
Bestel tickets

Ook interessant voor jou