Koolhovens Keuze: Stanley Kubrick

Koolhovens Keuze: Stanley Kubrick

Stanley Kubrick

Film Filmspecial

De met 16 gouden kalveren bekroonde Filmmaker Martin Koolhoven neemt je in Koolhovens Keuze mee in zijn fascinatie voor films. Hij geeft een filmcollege, gaat het gesprek aan, bespreekt fragmenten en na de pauze kijken we Dr. Strangelove (1964) van Stanley Kubrick. 

Martin Koolhoven ken je van zijn veelgeprezen films Oorlogswinter en Brimstone. De film Oorlogswinter werd door bijna 1 miljoen mensen in de bioscoop bezocht. Tijdens zijn loopbaan heeft hij maarliefst 16 gouden kalveren, 30 nominaties en veel internationale prijzen in ontvangst mogen nemen. Hierdoor behoort hij tot één van Nederlands meest succesvolle filmmakers. Vanavond gaat Koolhoven het hebben over: Stanley Kubrick.

Leuk om te weten: Martin Koolhoven is de hele avond aanwezig.

Foto: Studio Plakband

Stanley Kubrick

Stanley Kubrick is een regisseur met veel fanatieke fans en er is veel gezegd en geschreven over deze herkenbare filmmaker. Ik vond het aanvankelijk dan ook een beetje eng om mijn persoonlijke licht op hem te schijnen, maar het wordt tijd dat ik Koolhovens Keuze eens op hem laat vallen en mijn favoriete Kubrick-scènes selecteer en laat zien op het grote doek. 

Gemaakt in de hoogtijdagen van de koude oorlog en de angst voor De Bom. Dr. Strangelove is misschien wel de meest bijtende oorlogssatire ooit. De film is even grappig als slim en is misschien wel de best geacteerde film die de grootmeester maakte. George C. Scott, Sterling Hayden, , Slim Pickens, en Peter Sellers (in verschillende rollen!) leveren vuurwerk

Bekijk de trailer
Stanley Kubrick

Regie

Stanley Kubrick

Cast

George C. Scott, Peter Sellers, Sterling Hayden, Jack Creley en Keenan Wynn

Genre

Sciencefiction, Komedie

Land

VS/VK

Gesproken taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur

95 minuten

Kijkwijzer

6+

Datum vr 13-12
Tijd 19:30 tot 22:55
Prijs € 17,50 Normaal
€ 15,00 Supporter
€ 12,50 Student
Zaal Filmzaal 1
Bestel tickets