



Kun je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen.
Haar zoektocht start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt, waar alle leven uit voortkomt. Ze neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen.
ZEEMAAL is een avond vol hoop, een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken.
De maaltijd tijdens de voorstelling is volledig plantaardig. Hier kun je enkele recepten uit de voorstelling vinden. En met dit handige lijstje kun je zelf aan de slag met wieren en zilte planten.
Bij aanvang van de voorstelling wordt gevraagd om je mobiele apparaten op te bergen op een veilige plek vlakbij je zitplaats.
"Zo zout heb je het nog nooit gegeten: ‘Zeemaal’ is zinnenprikkelend tafeltheater"
de Volkskrant"Anders eten is anders leven, met die hoopgevende boodschap ga je naar huis. Een tripje naar de zee zal nooit meer hetzelfde zijn."
De StandaardOndersteund door Laika creëerde Sien Vanmaele eerder de food performances Witlof from Syria (2017) en Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld (2021). ZEEMAAL is het eerste deel van een drieluik over de zorg voor de wereld van morgen.
Sien Vanmaele
Peter De Bie, Sien Vanmaele
Jo Roets
Jason Dousselaere
Studio Kuurjeus & Peter De Bie
Manuela Lauwers
Mieke Versyp
Sara Sampelayo, Jean-Philippe Poncin & Annelotte Van Aarst
€ 43,00 Supporter
€ 43,00 Supporter
€ 43,00 Supporter