So you think you know dance

So you think you know dance

DansBrabant

So you think you know dance

So you think you know dance

DansBrabant

So you think you know dance

So you think you know dance

DansBrabant

So you think you know dance

So you think you know dance

DansBrabant

Verspreid over de hele Verkadefabriek zie je installaties, voorstellingen, films en performances waar het rekbare, kwetsbare lichaam centraal staat. De start is in de Clubzaal en daarna kun je dwalen langs alle programma-onderdelen, blijven hangen waar en wanneer je wilt en terugkeren om iets dat je eerder zag, nog eens te ervaren!

Te zien zijn: fragmenten uit whatchamacallit van Charlotte Goesaert, een speciale interactieve editie van crowdkill van Anthony van Gog, Motus Sonus van Alesya Dobysh en Max Frimout, werk van beeldend kunstenaar Wessel Verrijt en een speciaal samengesteld dansfilmprogramma door Andreas Hannes. 

En mocht je toch de weg kwijtraken bij al dit oprekken van grenzen, dan zijn er in het café twee dansconsulenten beschikbaar om de ervaringen samen onder de loep te nemen. Was dit dans, of was het iets heel anders?

Samen met DansBrabant presenteren we deze eenmalige, unieke dansavond die alléén in de Verkadefabriek te zien is. Mis het niet!

Charlotte Goesaert - Whatchamacallit

Een op de 19e eeuwse freakshow geïnspireerde performance-expositie-voorstelling, waarin vier spelers hun lichaam inzetten als kunstobject, speelobject, machtsobject en lustobject.

Choreografie: Charlotte Goesaert | Dans: Andreia Rodrigues, François Vincent, Véronique Mees, Jef Stevens | Dramaturgie: Sara Vanderieck & Sarah Joos | Geluid- en videocompositie: Jochem Baelus

Charlotte Goesaert - Whatchamacallit

Anthony van Gog - Crowdkill

Een voorstelling voor één performer en vier subwoofers. De intense bas bouwt samen met een soundscape van instrumentale melodieën, omgevingsgeluiden en live-lichaamsgeluiden een ruimte waarin niets meer zeker is. Wat gebeurt er als het lichaam van de performer, maar ook dat van de toeschouwer, geen herkenningspunten meer heeft en zich nergens meer aan vast kan houden? Op gezette tijden kun je zelf de arena met subwoofers betreden en de impact van het geluid aan den lijve ondervinden.

Concept: Anthony van Gog | Performer: Evangelos Biskas | Geluidskunstenaar: Boris de Klerk | Lichtontwerp: Erik van de Wijdeven

Anthony van Gog - Crowdkill

Alesya Dobysh en Max Frimout - Motus Sonus

Een spel tussen beweging, geluid en ruimte. De geluiden van de danser op een klein houten podium, voorzien van contactmicrofoons, vormen de input voor een compositie die ter plekke gemaakt wordt. Andersom beïnvloedt de compositie ook de choreografie. Tussendoor mag je ook zelf de vloer uitproberen!

Concept: Alesya Dobysh | Compositie: Max Frimouth

Alesya Dobysh en Max Frimout - Motus Sonus

En meer

Wessel Verrijt - How to Become a Mountain
Met zijn werk verkent beeldend kunstenaar Wessel Verrijt op verschillende manieren hoe object, materie, lichaam en beweging in elkaar over kunnen lopen. Wessel werkt met materiaal dat hij onderweg verzamelt, vindt en hergebruikt. Tijdens So You Think… toont hij zijn laatste film en objecten.

Concept en beelden: Wessel Verrijt | Performers: Luz Mercedes, Nina Lila Vero Veloo, Sofía Murillo Lommers


Dansfilmprogramma - door Andreas Hannes
Andreas Hannes is choreograaf en programmeur bij Cinedans, internationaal platform voor dansfilm. Andreas’ werk wordt gekenmerkt door een voorliefde voor alledaagse bewegingspatronen. Voor deze avond stelt Andreas een speciaal filmprogramma samen met dansfilms met de dagelijkse handeling in de hoofdrol.

Datum za 11-05
Tijd 20:15 tot 21:45
Prijs € 25,00 Normaal
€ 23,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 10-5-2024 om 20:15 uur
Zaal Clubzaal
Bestel tickets