De Coproducers

De Coproducers

omdat kunst ertoe doet

Twaalf Nederlandse theaters zijn onder de noemer de Coproducers gezamenlijk coproducent voor theater- en dansmakers. Een ontwikkelingsrol voor het theater, productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten voor bespelers. 

Opgericht in 2013 om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen én het gat op te vangen dat ontstond door de subsidiekorting op productiehuizen. Jaarlijks ondersteunt de Coproducers twee nieuwe vlakke vloerproducties. De Verkadefabriek is onderdeel van de Coproducers. Omdat we onafhankelijke, soms risicovolle, maar altijd waardevolle producties voor de kleine- en middenzaal willen ondersteunen. Want we geven om kwaliteit, talent en nieuwe ervaringen. Om kunst en cultuur die ertoe doet en je wereld vergroot. 

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2022 zie je Yy, de voorstelling die De Poezieboys i.s.m. met de Coproducers maken. Yy is een bacchanaal aan gedichten, redevoeringen, paradoxen, ontdekkingen, mogelijkheden, gehoest, voorspellingen, een hinderlaag van genieën, lachen, huilen en politiek. Yy is een plek waar de dingen geen nut hebben. Waarin kunst geen nut heeft. Waarin we niet efficiënt zijn en we niet willen presteren. Yy is een plek voor ons allemaal.

Ook in het voorjaar is er een Coproducers productie te zien. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2023 komt Cheris Menzo met DARKMATTER naar de Verkadefabriek. Samen met Camilo Mejía Cortés zoekt de Amsterdamse performer en performance-kunstenaar naar manieren om je lichaam los te weken van een opgelegde perceptie. Vooroordelen worden uit elkaar getrokken in een futuristische omgeving: het DARKMATTER-universum.

Van De Coproducers zag je eerder in de Verkadefabriek

2019/2020
Club Gewalt - Life, oh life

2018/2019
Hulst & Tarenskeen - Assad
Nineties Productions/Orkater - Merkel

2017/2018
Frascati Producties/Anoek Nuyens & Rebekka de Wit - Tenzij je een beter plan hebt
Jasper van Luijk & De Nieuwe Oost - Bliss

2016/2017
Urland/Productiehuis Rotterdam - De internettrilogie deel |||

2014/2015
Keren Levi/Tom Parkinson - Clubbing

2013/2014
Thibaud Delpeut/De Utrechtse Spelen - Caligula