De Coproducers

De Coproducers

omdat kunst ertoe doet

Twaalf Nederlandse theaters zijn onder de noemer de Coproducers gezamenlijk coproducent voor theater- en dansmakers. Een ontwikkelingsrol voor het theater, productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten voor bespelers. 

Opgericht in 2013 om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen én het gat op te vangen dat ontstond door de subsidiekorting op productiehuizen. Jaarlijks ondersteunt de Coproducers twee nieuwe vlakke vloerproducties. De Verkadefabriek is onderdeel van de Coproducers. Omdat we onafhankelijke, soms risicovolle, maar altijd waardevolle producties voor de kleine- en middenzaal willen ondersteunen. Want we geven om kwaliteit, talent en nieuwe ervaringen. Om kunst en cultuur die ertoe doet en je wereld vergroot. 

Ook in 2023/2024 staan er maar liefst drie Coproducers producties op de planning: 
In oktober was Nastaran Razawi Khorasani/Theater Rotterdam te zien met This is not a dance, een dansperformance over censuur in Iran.
Later dit jaar, in december, staat Superposition van Vanja Rukavina/Toneelschuur Producties op het programma. Een idealistische voorstelling over overeenkomsten en verschillen. 
En tot slot komen de Poezieboys terug, met PEREC: een voorstelling waarbij ze onderzoek doen naar alle taalvormen die de Parijse taaltovenaar Perec ooit heeft bedacht. En ze verzinnen er zelf nog een paar bij. In april te zien in de kleine zaal. 

Van De Coproducers zag je eerder in de Verkadefabriek

2022/2023
De Poezieboys - Yy
Cherish Menzo - Darkmatter (genomineerd voor het Nederlands Theater Festival)

2019/2020
Club Gewalt - Life, oh life

2018/2019
Hulst & Tarenskeen - Assad
Nineties Productions/Orkater - Merkel

2017/2018
Frascati Producties/Anoek Nuyens & Rebekka de Wit - Tenzij je een beter plan hebt
Jasper van Luijk & De Nieuwe Oost - Bliss

2016/2017
Urland/Productiehuis Rotterdam - De internettrilogie deel |||

2014/2015
Keren Levi/Tom Parkinson - Clubbing

2013/2014
Thibaud Delpeut/De Utrechtse Spelen - Caligula