Meest gestelde vragen

IS DE KAARTVERKOOP AL BEGONNEN?
Ja! De kaartverkoop voor de Buitenbios in augustus nog niet.

HOE LAAT BEGINT DE FILM?
De film begint pas als de zon ondergaat. Dat is begin juli later dan eind augustus. Kijk daarom voor tijden op de pagina van de desbetreffende film.

WAT KOST EEN KAARTJE VOOR DE BUITENBIOS?
Een kaartje voor de Buitenbios kost € 12. Ben je een Supporter, dan kost een kaartje € 11. Studenten betalen € 8,50. Kaartjes zijn vooraf te reserveren via: verkadefabriek.nl/buitenbios.

WAT VOOR SOORT FILMS DRAAIEN ER IN DE BUITENBIOS?
Iedere dag heeft een eigen thema. Zo draaien er op donderdag altijd Throwback Thursday films, op vrijdag is het Friday Music Nigtht, op zaterdag draaien er premièrefilms, op dinsdag draait een film gekozen door het publiek en op woensdag een best of 23/24 film.

WAAR KAN IK DE BUITENBIOS VINDEN?
De Verkadefabriek staat aan de Boschdijkstraat, tegenover Willem Twee Poppodium. De film draait op het binnenpleintje naast de Serre. Kom je via de hoofdingang binnenlopen, dan is de Serre te vinden aan je linkerkant.

KAN IK ERGENS PARKEREN?
Ja dat kan. De Verkadefabriek heeft drie parkeerplaatsen: een achter het gebouw, een aan de Tramkade en een aan de Veemarktweg. Parkeren kost € 2,40 per uur.

WAAR KAN IK MIJN FIETS STALLEN?
Voor het gebouw zijn fietsenrekken te vinden.

HOE ZIT DAT MET DIE KOPTELEFOONS?
Op deze manier heb je geen last van voorbijrazende treinen, automobilisten en blijven je oren de hele avond warm! Een nóg betere filmervaring dus. De koptelefoons zijn draadloos en gemakkelijk in te stellen naar jouw wensen.

MAG IK EIGEN CONSUMPTIES MEENEMEN?
Eigen consumpties zijn niet toegestaan.

IK HEB HET SNEL KOUD…
De Nederlandse zomeravonden… Ze kunnen soms wat fris zijn. Wij zorgen voor fleecedekentjes, maar neem gerust ook je eigen deken mee!

ZIT ER EEN PAUZE IN DE FILM?
Nee, er zit geen pauze in de film.

KAN IK IETS ETEN OF DRINKEN?
Jazeker, voor de voorstelling is de bar in de Serre geopend. Er zijn genoeg (warme) drankjes om de dorst te lessen en hapjes om hongerige magen te vullen. Ook kun je de hele avond aanschuiven in ons restaurant voor een heerlijk diner. Eigen consumpties zijn niet toegestaan. 

IS DE BAR DE HELE AVOND OPEN?
Wanneer de film begint, gaat de bar dicht.

EN MET SLECHT WEER?
Dan verhuizen we naar binnen, de film gaat dus altijd door! In de filmzalen mag je je drankje en hapje meenemen. Eerdere edities lieten we van tevoren weten of we naar binnen verhuizen. Dit doen we niet meer. Het weer is namelijk, zelfs kort voor aanvang, niet te voorspellen.

MOGEN KINDEREN OOK MEE?
De zon gaat pas laat onder, dus draaien we in de zomer (in de winter wel) geen kinderfilms. Zijn je kinderen al wat ouder, dan mogen ze natuurlijk gewoon mee. Kijk even van tevoren of je kinderen oud genoeg zijn voor de film. Je kunt de kijkwijzer onderaan bij de informatie van de film vinden.

MOET IK NOG IETS WETEN?
We waarderen het enorm als je rekening houdt met anderen. Kletsen kan na de film en ja we zitten buiten, maar roken is niet toegestaan.