Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Filmcursussen

Filmcursussen

Déjà Vu, Citytrips, Film & Filosofie, GOTH

Film is meer dan alleen kijken

Zelfs met verstand op nul stellen we ons continu vragen en trekken we conclusies. De filmcursussen van de Verkadefabriek zetten je, met hulp van ervaren docenten en sprekers, aan het denken, bieden je een inhoudelijke blik en bewijzen dat film véél meer is dan amusement.

Déjà Vu - voorjaar

Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus déjà vu, binnenkort starten we met een gloednieuwe reeks. Combineer je filmbezoek met meer informatie, achtergronden en diepgang.

Vol enthousiasme graaft docent Mark Meuldijk onder de oppervlakte van een aantal (première)films. Hij bespreekt de film na en gaat in op het gebruik van camerastanden, scenario, dubbele bodems en verborgen betekenissen. Om 19:40 uur.  

Wanneer:
10 maart: Hytti Nro 6
24 maart: Madres Paralelas
31 maart: Apples
7 april: Memoria
14 april
21 april

12 mei
19 mei

Prijs: €116 | €100 supporter
Losse cursusavond: €15,50 / €13,50 supporter (het is vanaf 11 maart mogelijk om een losse cursusavond te bestellen)


Koop hier kaartjes voor de cursus | €116
Supporter? Koop hier kaartjes voor de cursus | €100

Citytrips

Wat zou Taxi Driver zijn zonder New York? Intouchables zonder Parijs? Film kijken is een vorm van reizen, het brengt je op bijzondere plaatsen.

Filmdocent Wim Franssen neemt je mee op reis over de hele wereld.
 

Film & Filosofie

In de films in deze cursus staat steeds de worsteling van de personages rond hun subjectieve ervaring van de werkelijkheid centraal. 

We kijken onder andere naar Manchester by the Sea; Broken Flowers; en Paradies: Glaube. Iedere film wordt voorafgegaan door een passende filosofische inleiding en achteraf is er ruimte voor een korte nabespreking.

Wanneer:
wo 8 september: Truman
wo 13 oktober: Moon
wo 10 november: Manchester by the sea
wo 9 februari: Liebe in den gängen
wo 9 maart: Broken flowers

wo 13 april: Mommy
wo 11 mei: Paradies: Glaube
wo 1 juni: Le Jeune Ahmed

Prijs: €116 | €100 supporter
Losse cursusavond: €15,50 / €13,50 supporter

 

GOTH

Goth is de grootste subcultuur ter wereld, een levensstijl vol onbestemd verlangen naar de donkere kant van het leven. Zo ook in de filmwereld.

Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch neemt je in vier lezingen mee naar het duistere en bespreekt de invloed van de Gothic cultuur op de film.

di 15 feb    aflevering 1: Bride of Frankenstein
di 15 mrt    aflevering 2: La Maschera del Demonio
di 12 apr    aflevering 3: The Crow

di 17 mei    aflevering 4: Possession | Bestel tickets

Losse cursusavond: €15,50 / €13,50 supporter

Supporters krijgen korting

Iedere cursusavond profiteer je als Supporter van €2 korting. Met een Supporterpas (€19,50 per jaar) loopt je korting dan tot een mooi bedrag op voor de gehele cursus! Dan heb je de pas er al bijna uit én profiteer je het hele jaar van de voordelen. Als Supporter krijg je namelijk óók korting op reguliere films, theater, dans, muziek, kinderactiviteiten, cabaret en in het restaurant.

Heb je een Jaarkaart en wil je de hele cursus gegarandeerd bijwonen? Koop dan de gehele cursus voor de speciale Supporterprijs. Liever per cursusavond besluiten of je wilt gaan luisteren en kijken? Dan betaal je alleen de cursuskosten en koop je voor maar €5,- per keer een kaartje op de avond zelf.

Ben je nog geen Supporter? Dan is dit een goed moment. 

Word Supporter