Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Filmcursussen

Déjà Vu, Citytrips, Film & Filosofie

Film is meer dan alleen kijken

Zelfs met verstand op nul stellen we ons continu vragen en trekken we conclusies. De filmcursussen van de Verkadefabriek zetten je, met hulp van ervaren docenten en sprekers, aan het denken, bieden je een inhoudelijke blik en bewijzen dat film véél meer is dan amusement.

Binnenkort online: de filmcursussen voor het najaar van 2022.

Déjà Vu

Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus déjà vu, binnenkort starten we met een gloednieuwe reeks. Combineer je filmbezoek met meer informatie, achtergronden en diepgang.

Vol enthousiasme graaft docent Mark Meuldijk onder de oppervlakte van een aantal (première)films. Hij bespreekt de film na en gaat in op het gebruik van camerastanden, scenario, dubbele bodems en verborgen betekenissen.

Wanneer: do 9 en 23 sept, 7 en 21 okt, 4 en 18 nov, 2 en 16 dec

Citytrips

Wat zou Taxi Driver zijn zonder New York? Intouchables zonder Parijs? Film kijken is een vorm van reizen, het brengt je op bijzondere plaatsen.

Filmdocent Wim Franssen neemt je mee op reis over de hele wereld.

Wanneer: ma 27 sep, 25 okt, 23 nov, 13 dec

Film & Filosofie

In de films in deze cursus staat steeds de worsteling van de personages rond hun subjectieve ervaring van de werkelijkheid centraal. 

We kijken onder andere naar Manchester by the Sea; Broken Flowers; en Paradies: Glaube. Iedere film wordt voorafgegaan door een passende filosofische inleiding en achteraf is er ruimte voor een korte nabespreking.

Wanneer: wo 8 sep, 13 okt, 10 nov, 8 dec, 12 jan, 9 feb, 9 mrt, 13 ap