56e International Vocal Competition I LiedDuo

56e International Vocal Competition I LiedDuo

Van 10 t/m 15 okt

Welk duo zingt en speelt het beste over elke emotie onder de zon?

Veertien duo’s, zanger en pianist, komen tijdens de 56ste International Vocal Competition LiedDuo vanuit heel de wereld naar ’s-Hertogenbosch om voor de verschillende prijzen te strijden.

Dit jaar is voor het eerst een prijs voor de beste uitvoering van werk van vrouwelijke componisten te winnen. Met in de jury componiste Errollyn Wallen die een openingsconcert verzorgt en een masterclass geeft. En de wereldpremière van het IVC-prijslied Veronesegroen van tekstdichter Marc Pantus en componist Bart Visman. Verder vertolkt de wereldberoemde bariton (tevens juryvoorzitter) Bo Skovhus Schuberts Winterreise met pianist en jurylid Stefan Vladar aan de vleugel. Daarnaast zijn er masterclasses van juryleden Sophie Koch (succesrijk mezzosopraan en IVC-winnares) en de Georgische pianiste Nino Gvetadze. Ook pianist Hans Eijsackers maakt deel uit van de internationale jury. 

De twee winnaarsduo’s mezzosopraan Esther Valentin & pianiste Anastasia Grishutina uit 2019 en sopraan Sophia Burgos & pianist Daniel Gerzenberg uit 2021 komen terug naar ’s-Hertogenbosch en zijn te horen tijdens een liedrecital met werken van componisten als Richard Strauss, Sergej Rachmaninov, Henri Duparc, George Crumb en Hugo Wolf. Daniel Gerzenberg, eveneens dichter, geeft een muzikale lezing over de waarde van poëzie voor het Lied. 

Dit wordt een week vol hoogtepunten!

De entreeprijzen variëren van € 5 tot € 35.


This website is written in Dutch. On the website of the IVC you can find more information in English.
 

Bekijk het programma

Passe-partout

Wilt u niets missen? Als u alles wilt meemaken, bestel dan direct een Passe-partout voor € 210, inclusief een aantrekkelijke promotiekorting.

Koop hier je passe-partout

Kies een taal