Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Unieke masterclass in de Verkadefabriek

Bossche Wilfried, Fidan, Matthijs, Eva, Eus, Twan gezocht 

Wilfried de Jong, Fidan Ekiz, Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek, Özcan Akyol, Twan Huys: ‘zomaar’ een paar topjournalisten, -interviewers en -gespreksleiders. En dan hebben we Theo Verbruggen en Clairy Polak nog niet eens genoemd. Laten we nou net met hén een prachtig project opzetten.

In het kader van het nieuwe talentontwikkelingsbeleid van de Verkadefabriek geven journalisten Theo Verbruggen en Clairy Polak een reeks unieke masterclasses voor talenten uit ’s-Hertogenbosch en omgeving die zich (verder) willen ontwikkelen als gespreksleider en interviewer. Iedereen tussen de 18 en 28 jaar is welkom, ongeacht achtergrond of opleiding. 

Gedurende zes dagdelen in de maanden februari en maart oefen je in het voeren van een goed gesprek, het leiden van een scherp debat en het ondervragen van mensen in de zaal en op straat. Actuele politieke ontwikkelingen vormen de basis van de gesprekken. Je oefent voor de groep, maar ook in de praktijk. Met én zonder gebruik van audiovisuele middelen. 

Deelname aan de masterclass kost niets. Wel ga je een verbinding aan met de Verkadefabriek waarin jij je committeert aan de lakmoesproef: op dinsdagavond 15 maart 2022 leid jij -volgens een opzet die je samen met de andere deelnemers hebt uitgewerkt- een deel van het Verkiezingsdebat met Bossche politici. En voor toekomstige projecten kijken we naar de mogelijkheden om de samenwerking voort te zetten. Hoe tof!

Lijkt dit je wat? Reageer dan vóór 17 januari door je gegevens en jouw motivatie te mailen naar aanmelding@verkadefabriek.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.


Clairy Polak staat bekend om haar felle manier van interviewen. Ze was onder meer politiek verslaggever en presenteerde diverse radioprogramma's. Haar tv-debuut was bij het actualiteitenprogramma NOVA. Daarna presenteerde ze onder meer Nieuwsuur en Buitenhof. In 2010 won ze de Sonja Barend Award, een vakprijs voor het beste televisie-interview.


Theo Verbruggen werkte 25 jaar als freelance verslaggever voor het NOS Journaal. Hij deed onder meer verslag van de aanslag in maart 2019 op de tram in Utrecht maar  was ook in Londen toen tennisser Richard Krajicek als eerste en enige Nederlander Wimbledon won. Ook maakte hij televisieprogramma's voor Omroep Brabant, is actief als dagvoorzitter en geeft mediatrainingen.