Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma

FILMS | FILMSPECIALS | KINDERFILMS | SPEELTIJDENFILMS


POLICE - vanaf donderdag
De Parijse agenten Aristide en Virginie delen niet alleen een heimelijke liefdesaffaire, maar deze lange nacht ook een politieauto met hun collega Erik. Met de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan, zijn ze onderweg naar vliegveld Charles de Gaulle.
Lees meer


WHITE CUBE - vanaf donderdag
White Cube is de nieuwe, langverwachte film van kunstenaar Renzo Martens. Als Martens voor de vertoning van zijn film Enjoy Poverty door Tate Modern in Londen wordt uitgenodigd, ziet hij er overal Unilever logo’s. Dit is het startpunt van White Cube, een film die de relatie toont tussen westerse kunstmusea en het geweld van het plantagesysteem. 
Lees meer


GOOD FELLAS - vanaf donderdag
Het gangsterepos Goodfellas keert vanaf 26 november 2020 terug in de Nederlandse bioscoop. Het toonaangevende meesterwerk van regisseur Martin Scorsese, met hoofdrollen voor Robert de Niro, Joe Pesci en Ray Liotta, maakt een comeback op het grote doek ter gelegenheid van het dertigjarige jubileum van de film. Goodfellas ging op 2 november 1990 in Nederland in première. De film keert terug op het witte doek in de 4K-restauratie.
Lees meer


THE GLORIAS - vanaf donderdag
Journalist, activist en feminist Gloria Steinem is een icoon dat beroemd is geworden door haar baanbrekende activisme, het aanvoeren van de revolutionaire Amerikaanse women’s movement en haar artikelen en speeches die invloed hebben gehad op meerdere generaties. The Glorias volgt Steinems veelbewogen reis naar de bekendheid als invloedrijk vrouwenactivist.
Lees meer


MANK – première
Het Hollywood van de jaren dertig wordt opnieuw geëvalueerd door de ogen van de vernietigende sociale criticus en alcoholische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, terwijl hij zich haast om het scenario van Citizen Kane voor Orson Welles af te maken.
Lees meer


THE ASSISTANT – première
Sinds enkele weken heeft Jane haar droombaan, als assistente van een succesvolle magnaat in de entertainmentwereld van New York. Als jongste employee maakt ze lange dagen die voornamelijk gevuld zijn met routineklusjes en langzaam krijgt ze inzicht in de verdorven cultuur binnen het bedrijf. 
Lees meer


THE SINGING CLUB – première 
Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Om niet bij de pakken neer te zitten, probeert ze een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een zangkoor te beginnen. Een komisch drama van regisseur Peter Cattaneo over vriendschap, familie en de kracht van muziek.
Lees meer


DE VOGELWACHTER – première
De vogelwachter (Freek de Jonge) woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn werkpost wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.
Lees meer


THE SHINING
 - 3e week

Na veertig jaar keert de horrorklassieker The Shining van regisseur Stanley Kubrick weer terug in de bioscoop. Het is voor het eerst dat de originele versie, die 144 minuten duurt, uitgebreid wordt vertoond. The Shining is een Amerikaanse-Britse horrorfilm uit 1980. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King uit 1977.
Lees meer


FAREWELL PARADISE - 3e week
Een diep ontroerende en bijzonder oprechte film over vier zussen die door de scheiding van hun ouders het paradijs van de vrije en welvarende Bahama’s in de jaren ’60 moeten verlaten, om groot te worden in een zuinig en bekrompen Zwitserland. Als in een spannende detective, wordt beetje bij beetje het levensverhaal van deze familie ontrafeld. Ieder van de zussen blijkt een heel eigen versie van de gebeurtenissen te hebben en daar dus ook heel verschillend mee om te gaan. 
Lees meer


HOPE
 - 3e week 
Hope is een eerlijk en gevoelig drama van Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar 3 maanden te leven hebt? Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.
Lees meer


LA ÚLTIMA PRIMAVERA - 3e week
In een sloppenwijk net buiten Madrid krijgen de bewoners te horen dat zij hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. David - de vader van het gezin - wil niet bij de pakken neerzitten en is op zoek naar een oplossing. La Última Primavera is een aangrijpend sociaal-democratisch verhaal.
Lees meer


SWEET THING
- 4e week

Indee-icoon Alexandre Rockwell caste zijn eigen zoon, dochter en vrouw in een innemend drama over een verknipt gezin. Het resultaat is een groot avontuur van kleine mensen, een hartverwarmende ode aan de jeugd.
Lees meer


I AM GRETA - 4e week
I Am Greta van Nathan Grossman is een zeer persoonlijke en intieme documentaire over de Zweedse activist Greta Thunberg, waarin hij haar met instemming van haar ouders van zeer nabij volgt tijdens ontmoetingen met wereldleiders, protestbijeenkomsten en thuis bij haar familie.
Lees meer


BUITEN IS HET FEEST - 4e week
De succesvolle zangeres Sonne neemt haar nichtje in huis na de onverwachte dood van haar zus. Als de biologische vader de voogdij opeist, wordt Sonne voor het eerst van haar leven gedwongen naar buiten te treden over haar traumatische verleden. Pas als ze haar zwijgen doorbreekt, kan ze haar nichtje redden. 
Lees meer


THE PAINTED BIRD
- 5
e week
Tijdens de Tweede Wereldoorlog verblijft een joodse jongen bij zijn pleegmoeder in Oost-Europa. Als zij komt te overlijden, moet hij het alleen zien te redden. Geteisterd door honger en kou trekt het kind mishandeld en weggejaagd door de primitieve bevolking van dorp tot dorp.
Lees meer


ANTOINETTE DANS LES CÉVENNES - 5e week
Antoinette dans les Cévennes is een zonnige, Franse komedie met een glansrol voor Laure Calamy. Antoinette is een schooljuf die uitkijkt naar de geplande romantische week met haar geheime minnaar Vladimir. Hij laat het echter plotseling afweten omdat zijn vrouw een wandelvakantie heeft geboekt in het nationaal park van de Cevennen in Zuid-Frankrijk. Antoinette denkt niet lang na en besluit haar geliefde achterna te reizen. 
Lees meer


CORPUS CHRISTI
- 6e week

Een Oscar genomineerd Pools drama over de twintigjarige Daniel die droomt van een carrière als priester, maar vanwege zijn strafblad maakt hij geen kans. Wanneer hij op werkverlof wordt aangezien als priester neemt zijn leven een onverwachte draai.
Lees meer


KAJILLIONAIRE - 6e week
Theresa en Robert leven als zwendelaars en hebben hun dochter, Old Dolio, 26 jaar lang getraind om te stelen en mensen op te lichten. Voor een nieuwe wanhopige en haastig bedachte list overtuigen ze een vreemdeling om mee te doen aan hun volgende klus. Maar hierdoor verandert hun hele leven drastisch.
Lees meer


MADE IN ITALY - 6e week
Deze hartverwarmende comedy vertelt het verhaal van de eigenzinnige Londense kunstenaar Robert (Liam Neeson) en zijn zoon Jack. Samen reizen ze af naar Toscane om het huis dat ze van hun echtgenote en moeder hebben geërfd te verkopen. Tot hun teleurstelling treffen ze de eens zo schitterende villa compleet verwaarloosd aan.
Lees meer


BULADÓ
– 7
e week
De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Ouira en opa Weljo op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland.
Lees meer


GLI ANNI PIU BELLI 
- laatste week
Gli anni più belli ('de mooiste jaren') is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar. Giulio, Gemma, Paolo en Riccardo zijn sinds hun jeugd in de jaren '80 hecht bevriend. Na het succes van A Casa Tutti Bene uit 2018 keert regisseur Gabriele Muccino terug in de bioscoop met Gli anni più belli.
Lees meer


DE BEENTJES VAN SINT HILDEGARD
 – laatste week

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?
Lees meer

 FILMSPECIALSFILMONTBIJT

Het café-restaurant is helaas gesloten voor (naar verwachting) vier weken.
 

SNEAK PREVIEW
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen.
Di 24 november: 21.10 uur       €7,50 / Supporter €6,50

ARTS IN CINEMA – RAPHAEL: THE YOUNG PRODIGY
Arts in Cinema is een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we: Raphael: The Young Prodigy. Deze documentaire vertelt het levensverhaal van kunstenaar Rafaël (1483-1520) aan de hand van de buitengewone portretten die hij schilderde van de vrouwen die belangrijk waren in zijn leven.

CITYTRIPS
Wat zou Taxi Driver zijn zonder New York? Intouchables zonder Parijs? Film kijken is een vorm van reizen, het brengt je op bijzondere plaatsen. Filmdocent Wim Franssen neemt je mee naar Lapland, de Tibetaanse hoogvlakte, Deense kustlandschappen en de Mongoolse steppe. Deze keer in Citytrips de film: Land of Mine van Martin Zandvliet

PEUTERPRET – PIM & POM (2+)
Peuterpret is dé ideale kennismaking met film voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De kleine mag op schoot en het licht blijft een beetje aan zodat het niet te spannend is. Na de film is er een glaasje ranja en wat lekkers en gaan we samen lieve knuffelkatjes maken.
Zo: 11.00 uur €9,50 / Kind € 8 / Supporter € 8

IDFA EXTENDED
Het International Documentary Filmfestival Amsterdam komt naar de Verkadefabriek met het motto: in een jaar als dit, hebben we film meer nodig dan ooit tevoren. Er staat een buitengewone editie te wachten, met zeven films die reflecteren op de schoonheid en noodzaak van goede film. Die niet alleen verbindend en relevant zijn, maar ook essentieel. Geniet een week lang van de mooiste documentaires op het witte doek.
Notturno                                         Do: 19.20 uur
Gunda                                             Vr: 19.20 uur 
Bloody Nose, Empty Pockets       Za: 19.20 uur
The Mole Agent                              Zo: 15.20 uur 
Nothing but the Sun                      Ma: 17.00 uur
Songs of Repression                    Di: 19.20 uur 
Silence of the Tides                      Wo: 19.20 uurKINDERFILMS


WOLFWALKERS 8+ - vanaf donderdag
Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, dat zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.
Lees meer


BINGS KERSTFEEST 2+
- première
Jippie, het is kerst! Zal het gaan sneeuwen? Bing en zijn vriendjes komen dit jaar speciaal naar de bioscoop om met jou kerst te vieren! In Bings Kerstfeest en andere verhalen nemen we je mee het bos in, om samen met Bing, Sula, Panda & Flop boombladtekeningen te maken.
Lees meerBIGFOOT FAMILY 6+
- 7e week

Bij Adam thuis is het een gezellige bende sinds zijn vader Bigfoot is teruggekeerd uit de wildernis en samen met een heleboel dieren weer bij zijn gezin woont. Bigfoot is een echte ster, terwijl Adam niets liever wil dan een normaal leven.
Lees meer

 

JACKIE EN OOPJEN 6+ - laatste week
De 12-jarige Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks.
Lees meer

 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!