Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma

FILMS | FILMSPECIALS | KINDERFILMS | SPEELTIJDENFILMSA PERFECTLY NORMAL FAMILY – première - ontbijtfilmkeuze
Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Hij verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden.
Lees meer


COLLECTIVE – première
Explosieve politieke thriller onderzoekt de gevolgen van een verschrikkelijke brand in een nachtclub in Boekarest en onthult geleidelijk de diepgaande corruptie waar het land onder te lijden heeft.
Lees meer


LA ODISEA – première
In La Odisea maken we kennis met een groep vrienden uit een Argentijns dorpje, die het heft in eigen handen neemt wanneer hun spaargeld van hen wordt afgenomen. Een innemend en komisch verhaal over de veerkracht van de gewone man.
Lees meer


MAIDEN – première - Food & Film
Bijzonder heroïsche en bezielende feel-good film over Tracy, een “pint-sized high-school drop-out” van 24, die het in haar hoofd haalt om met een geheel vrouwelijke bemanning deel te nemen aan de zwaarste en gevaarlijkste zeilrace rond de wereld.
Lees meer

LES PLUS BELLES ANNÉES D'UNE VIE – 2e week - ontbijtfilmkeuze - Food & Film
Hun onverwachte romance ontroerde in de filmklassieker Un Homme et une Femme. Nu ontmoeten Anne en Jean-Louis elkaar weer en gaat hun verhaal verder waar het stopte, vijftig jaar eerder.
Lees meer


BACURAU – 2e week
Een vrouw keert terug naar haar geboortedorp Bacurau, een klein dorpje in het noordoosten van Brazilië. Dan verdwijnt het dorp plotseling van alle kaarten. Snel wordt duidelijk dat Bacurau bedreigd wordt door buitenstaanders, dus moeten de dorpsbewoners hun verschillen overwinnen om dit tegen te gaan.
Lees meer


SOMEBODY UP THERE LIKES ME – 2e week
Rolling Stones gitarist Ronnie Wood, inmiddels de zeventig ruim gepasseerd, toont zich nog steeds op de top van zijn kunnen. Regisseur Mike Figgis (Leaving Las Vegas) geeft in zijn documentaire Somebody Up There Likes Me een intiem portret van de legendarische muzikant. 
Lees meer


THE SOUVENIR – 2e week
Het verhaal ontvouwt zich over het decennium van de jaren 80. We volgen de jonge ambitieuze filmstudente Julie die haar eerste serieuze liefdesrelatie begint met de charmante en mysterieuze, maar tevens gecompliceerde en onbetrouwbare Anthony. Naarmate hun relatie vordert komen Julie's dromen in het gedrang en wordt het voor haar moeilijk om feiten en de fictie van elkaar te onderscheiden.
Lees meer


NEVER RARELY SOMETIMES ALWAYS – 2e week
Een intiem portret over twee tienermeiden, die opgroeien in het landelijke Pennsylvania. De 17-jarige Autumn wordt geconfronteerd met een ongewenste zwangerschap en vanwege een gebrek aan steun in haar omgeving kan ze dit geheim moeilijk delen.
Lees meerLA BONNE ÉPOUSE – 3e week – Food & Film
Samen met haar echtgenoot runt Paulette van der Beck in de jaren 60 een traditionele huishoudschool in de Elzas. Wanneer plotseling haar man overlijdt, ontdekt ze tot haar schrik dat de school zo goed als failliet is.
Lees meer


MATTHIAS ET MAXIME
– 3e week

Ook Matthias en Maxime maken deel uit van een hechte groep vrienden. Wanneer de jongens een relatie met elkaar aangaan komen er barstjes in de vriendschap en dreigt de kliek uit elkaar te vallen.
Lees meer


EMA
- 4e week

De nieuwe film van regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres, die alles op alles zet om herenigd te worden met haar zoon.
Lees meer


PROXIMA
 – 5e week

Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljante astronaut, die geselecteerd wordt voor een ruimtemissie. Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en fysiek in topconditie begint ze aan de zware training in Rusland. Het is het begin van een emotionele rollercoaster.
Lees meer


LA VÉRITÉ
– 6e week

Catherine Deneuve en Juliette Binoche spatten van het doek als moeder en dochter die samen aan een film gaan werken, waarna oude wrok komt bovendrijven. De veelgeprezen regisseur Hirokazu Kore-eda (Gouden Palm-winnaar Shoplifters, Like Father, Like Son) maakte zijn eerste film buiten zijn geboorteland Japan.
Lees meer


UN DIVAN À TUNIS 
 7e week
Na 10 jaar in Parijs te hebben gewoond, keert Selma terug naar haar geboorteland Tunesië. Ze is vastbesloten een psychologiepraktijk te openen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Un Divan à Tunis is een scherpe komedie over thuiskomen, gevoelens en taboes doorbreken.
Lees meer


DE BEENTJES VAN SINT HILDEGARD
– 11e week - Food & Film

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?
Lees meer


STAMPING GROUND
 – laatste week

Een registratie van het Holland Pop Festival dat, 50 jaar geleden, werd georganiseerd in Rotterdam. Dit ‘Nederlandse antwoord op Woodstock’ was het eerste grote popfestival op het Europese continent en trok tussen de tachtig- en honderdduizend bezoekers.
Lees meerFILMSPECIALSFILMONTBIJT

Begin de dag met een smakelijk ontbijt van 10.30 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film. Kies ook uit een heerlijke Griekse yoghurt granola met vers fruit, een croissantontbijt of desembrood met zalm. Deze week zie je de films: wordt later bekend gemaakt.
Zo 12 jul: v.a. 10.30 uur       €14 / €15

ONCE UPON A TIME IN THE WEST
Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geerfd heeft. Maar dan komt er uit een onverwachte hoek een redder in nood. Eenmalig in de Verkadefabriek te zien als eerbetoon aan Ennio Morricone.
Zo 12 jul: 14.40 uur       €10,50 / Supporter €9,50

FOOD & FILM
Een vorkje prikken en een filmpje pikken, dat is het idee achter Food & Film. Op maandag- en dinsdagavond krijg je een Food & Film hoofdgerecht én een kaartje voor de film voor €21,50 (+ € 1 bij een film vanaf 130 min.)
Maandag 13 jul zie je: La bonne épouse of Maiden
Dinsdag 14 jul zie je: Les plus belles années d’une vie of De Beentjes van Sint-Hildegard

AIC / LUCIAN FREUD: A SELF PORTRAIT
Arts in Cinema is een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we Lucian Freud: A Self Portrait. Voor het eerst in de historie zal de Royal Academy of Arts in London, in samenwerking met het Museum of Fine Arts in Boston, Lucian Freud's zelfportretten samenbrengen.
Di 14 jul: 19.15 uur          €10,50 / Supporter €9,50

SNEAK PREVIEW
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen.
Di: 20.40 uur       €7,50 / Supporter €6,50KINDERFILMSDE PIRATEN VAN HIERNAAST 6+ - 2e week
In De Piraten van Hiernaast wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy.
Lees meer


DE WRAAK VAN DE NINJA 8+
- 3e week 

Alex krijgt voor zijn verjaardag een ninjapop cadeau. Plotseling gebeurt er iets vets: zijn Ninjapop blijkt geen gewone pop, hij leeft! Hij helpt Alex met gave ninja skills en pusht hem om met meer zelfvertrouwen die pestkop Glenn een lesje te leren en een move te maken naar Jessica.
Lees meer


WICKIE EN HET MAGISCHE ZWAARD 6+
– 7e week

In Wickie en het Magische Zwaard wil Wickie maar al te graag mee met zijn vader op avontuur! Alleen ziet Halvar dat helemaal niet zitten, hij vindt Wickie nog veel te jong. Alles verandert echter wanneer Wickie’s moeder Ylva door een magisch zwaard verandert in een gouden standbeeld. 
Lees meer

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!