Films van deze week
Zorg dat je ze ziet

Films van deze week

Zorg dat je ze ziet

JULIET, NAKED - première
Annie en Duncan zijn al een aantal jaren samen, maar Annie begint twijfels te krijgen over hun relatie. De obsessie van haar vriend voor de obscure rocker Tucker Crowe heeft nooit ruimte gegeven voor iets betekenisvols als een huwelijk en kinderen. Wanneer een demo versie van Tuckers grote hit opduikt, leidt dit tot een levens veranderende ontmoeting.
Lees meerTAMPOPO - première
Eigenaresse Tampopo kan haar eetcafé na het overlijden van haar man niet meer staande houden. Haar Ramen (Japanse noedelsoep) is niet best en haar eetcafé lijkt op sterven na dood. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje trekken zich haar benarde situatie aan en besluiten haar te helpen. 
Lees meer


DEN SKYLDIGE (THE GUILTY)
- 2e week

In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden.
Lees meer


WHITNEY - 2e week
Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Oscarwinnaar Kevin Macdonald (bekend van o.a. The Last King Of Scotland, Marley, Touching The Void) een unieke kijk in het leven van Whitney Houston, ondersteund door interviews met niet alleen de familie van Whitney, maar ook met verschillende mensen waarmee zij gedurende haar carrière omringd werd.
Lees meer


GRACE JONES: BLOODLIGHT AND BAMI - 2e week
Wild, uitdagend en androgyn. Model, pop-icoon en actrice, Grace Jones is het allemaal. Ook is ze dochter, moeder, zus en grootmoeder. Sophie Fiennes volgde haar een aantal jaren waarin Grace zich openstelde. Een documentaire over het artistieke en privé leven van zangeres Grace Jones met spectaculaire live-optredens.
Lees meer


BETTY: THEY SAY I'M DIFFERENT - 2e week
Funk-koningin Betty Davis veranderde het landschap voor vrouwelijke artiesten in Amerika. Met haar suggestieve teksten, gedurfde persoonlijkheid, gewaagde outfits en buitensporige funkmuziek was ze haar tijd ver vooruit. Misschien wel te ver. Betty Davis was de eerste zwarte vrouw die al haar muziek zelf schreef en produceerde én was een feministische pionier; ze inspireerde en intimideerde op een manier zoals geen enkele vrouw dat tot dan toe deed. Tot ze plotseling verdween.
Lees meer


CHRISTOPHER ROBIN (OV) - 2e week
Disney’s hartverwarmende live-actionavontuur vertelt het verhaal van Christopher Robin, het jongetje dat vroeger talloze avonturen beleefde met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos en nu is opgegroeid tot een volwassen man die de weg is kwijtgeraakt. Het is nu aan Winnie de Poeh en zijn vriendjes om hem wegwijs te maken in onze wereld en hem te herinneren aan de liefdevolle jongen die hij ooit was.
Lees meer


LA CH’TITE FAMILLE
- 3e week

De succesvolle designer Valentin heeft altijd gelogen over zijn komaf, een eenvoudige jongen uit het Noord-Franse arbeidersmilieu. Wanneer zijn ongemanierde familie onverwachts komt opdagen bij de opening van zijn tentoonstelling in het prestigieuze Palais de Tokyo, botsen Valentins twee werelden onvermijdelijk.
Lees meer


L’APPARITION - 3e week
Op een dag krijgt verslaggever Jacques een mysterieus telefoontje van het Vaticaan. In een Frans dorp beweert een 18-jarig meisje een verschijning van de Maagd Maria te hebben gezien. Het gerucht verspreidt zich snel, waardoor duizenden pelgrims richting de plaats van het fenomeen trekken. 
Lees meer


THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE - 3e week
Ooit was Toby een ambitieuze, idealistische student die in een Spaans dorpje zijn afstudeerproject Don Quixoteregisseerde. Vandaag is hij een gevierde, maar verwaande filmmaker. Wanneer hij terugkeert naar Spanje, ontmoet hij de oude man die ooit de rol van Don Quixote speelde. Maar de man waant zich nog steeds Don Quixote en ziet in Toby zijn trouwe volgeling Sancho Panza.
Lees meer


EL PRESIDENTE
- 4e week

Hernán Blanco, de president van Argentinië, staat voor een belangrijke beslissing. Hij komt samen met politieke leiders voor een conferentie in het Chileense La Cordillera. De beslissingen die hij moet nemen, zijn niet alleen van belang voor zijn politieke carrière, maar hebben ook invloed op de rest van zijn gezin.
Lees meer


MEKTOUB, MY LOVE: CANTO UNO
 - 4
e week - ontbijtfilmkeuze
Het is 1994. Amin hoopt als scenarioschrijver een bestaan op te kunnen bouwen in Parijs. Maar in de zomer keert hij terug naar Sète in het zuiden van Frankrijk om vakantie te vieren met zijn familie en jeugdvrienden. Vakantieliefdes, drank en hormonen stuwen de dagen voort. 
Lees meer


DISOBEDIENCE
- 5e week

Na de dood van haar vader die rabbijn was, keert Ronit terug naar de besloten orthodox joodse gemeenschap waaruit ze verbannen was. Als ze weer contact krijgt met haar jeugdvriendin Esti zorgt dat voor controverse binnen de gemeenschap.
Lees meer


THE PLACE - 5e week
Dag in dag uit zit dezelfde mysterieuze man aan hetzelfde tafeltje in dezelfde bar, waar hij de grootste wensen van zijn tafelgenoten aanhoort. Hoe ver durven ze te gaan om hun doelen te bereiken?
Lees meer


QUE DIOS NOS PERDONE - 5e week
Anderhalf miljoen gelovigen wachten op de komst van paus Benedictus XVI in Madrid, terwijl een nieuwe bezuinigingsronde van de regering zorgt voor felle demonstraties. Veiligheidstroepen bewaken de stad, waar een seriemoordenaar het heeft voorzien op oudere vrouwen. Twee rechercheurs krijgen de opdracht de zaak zo snel en stil mogelijk op te lossen.
Lees meer


THE MERCY
- 6e week

Op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden, besluit de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst (Colin Firth) om mee te doen aan de Golden Globe Race, een non-stop solo zeilrace om de wereld. 
Lees meer


ON CHESIL BEACH
 
- 7e week 
1962. Tijdens hun huwelijksreis droomt het pasgetrouwde jonge stel Florence en Edward van hun toekomst samen. Ze beseffen echter nog niet dat de beslissingen die ze die zomer nemen invloed zullen hebben op de rest van hun leven.
Lees meer


KLANKEN VAN OORSPRONG
 - 8e week - ontbijtfilmkeuze

Klanken van Oorsprong neemt ons mee in een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten. Verhalen en muziek maken invoelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last en inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.
Lees meer


THE BOOKSHOP
 - 10e week - ontbijtfilmkeuze

Weduwe Florence Green is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart en haar man wordt Florence door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering. 

Lees meer


 KINDERFILMS


JANNEMAN ROBINSON & POEH - 2e week
Disney’s hartverwarmende live-actionavontuur Janneman Robinson & Poeh vertelt het verhaal van Janneman Robinson, het jongetje dat vroeger talloze avonturen beleefde met Winnie de Poeh in het Honderd Bunderbos en nu is opgegroeid tot een volwassen man die de weg is kwijtgeraakt.
Lees meerDE KLEINE HEKS - 4e week
De kleine heks is vastberaden de beste heks van het bos te worden. Hierdoor rolt ze samen met haar raaf Abraxas van het ene in het andere avontuur! Van zo'n heksje moét je wel houden!
Lees meer


OP STAP MET DIRK SCHEELE - 5e week
Ga je mee op stap met Dirk Scheele? De kinderheld beleeft allerlei vrolijke en muzikale avonturen in zijn eerste bioscoopfilm. Met bekende én nieuwe liedjes. Dirk maakt overal een muzikaal feestje van. Hij gaat op bezoek bij een echte koning en koningin in een paleis en gaat voor de allereerste keer paardrijden. 
Lees meer


RITA & KROKODIL 2
- 7e week

In 9 lieve en sfeervolle verhaaltjes wordt het leven van een 4-jarige, vastberaden en fantasievolle kleuter, op herkenbare wijze neergezet.
Lees meer

 


FILMSPECIALSFILMONTBIJT

Zo 19 aug v.a. 10.30 uur
Begin de dag met een smakelijk ontbijtje van 10.30 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film (keuze uit verschillende films en ontbijtjes). Deze week kun je kiezen uit: The Bookshop, Klanken van Oorsprong en Mektoub, My Love: Canto Uno.


SNEAK PREVIEW
Di 21 aug, 21.20 uur 
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. 


ARTS IN CINEMA
Arts is Cinema is een unieke serie van een vijftal bijzondere kunstfilms.
Lees meer