Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma

FILMS | FILMSPECIALS | KINDERFILMS | BUITENBIOSFILMSBLINDED BY THE LIGHT - vanaf donderdag - ontbijtfilmkeuze
Een inspirerend drama van schrijver, regisseur en producent Gurinder Chadha, op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen. Blinded by the Light vertelt het verhaal van Javed, een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. 
Lees meer


LA QUIETUD - vanaf donderdag
Hoewel zussen Mia en Eugenia al jaren op andere werelddelen wonen, hebben ze hun hechte band altijd weten te behouden. Als hun vader een beroerte krijgt en in een coma terechtkomt, keert Eugenia vanuit Parijs terug naar La Quietud, het landgoed van haar familie vlakbij Buenos Aires. 
Lees meer


AN AFFAIR - vanaf donderdag
Anita is tweeënveertig eb woont in een klein plaatsje in Noorwegen samen met haar man. Wanneer ze met haar nieuwe baan als gymdocente op een middelbare school start, is de achttienjarige leerling Marcus meteen gecharmeerd van haar. 
Lees meer


WORKING WOMAN - vanaf donderdag
Orna woont met haar man en drie kinderen in Jeruzalem. Haar man heeft net een restaurant geopend en financieel hebben ze het niet breed. Als ze een kans krijgt op een baan bij een projectontwikkelaar, grijpt ze deze met beide handen aan. 
Lees meer


ONCE UPON A TIME... IN HOLLYWOOD
 - première

Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.


ONLY YOU - première - ontbijtfilmkeuze
Elena (Laia Costa) en Jake (Josh O’Connor) ontmoeten elkaar toevallig tijdens Nieuwjaarsnacht wanneer ze bakkeleien over dezelfde taxi. Ze besluiten de taxi te delen en belanden bij Elena in bed. Dit is de start van een gepassioneerd liefdesavontuur. Ondanks het leeftijdsverschil wordt deze hartstochtelijke relatie alsmaar serieuzer en een baby is het enige wat nog lijkt te ontbreken. Zwanger raken gaat echter nog niet zo gemakkelijk en dit proces zorgt voor de nodige spanning. Is de liefde voor elkaar groot genoeg om de uitdaging aan te gaan?


ASK DR. RUTH - première
Dr. Ruth Westheimer overleefde als kind de Holocaust en werd de eerste en beroemdste sekstherapeut op de Amerikaanse televisie. Nu, bijna 90 jaar oud, staat zij nog volop in het leven. In de documentaire kijkt ze terug op haar traumatische jeugd en hoe zij één van de belangrijkste woordvoerders werd in de seksuele revolutie.


DIEGO MARADONA - 2e week
Een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.
Lees meer


ENGEL - 2e week
Engel volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde sportman Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Wanneer Fae ontdekt dat Thierry is overleden, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld.
Lees meer


RICHARD SAYS GOODBYE - 3e week
Richard (Johnny Depp) is een hoogleraar die het leven niet meer ziet zitten, nadat hij gediagnosticeerd wordt met iets dat zijn leven totaal ondersteboven zet. Hij besluit alles opzij te schuiven en zijn bestaan zo brutaal en onbezorgd door te brengen.
Lees meer


AU BOUT DES DOIGTS - 3e week 
De 20-jarige Mathieu Malinski is een getalenteerde pianist, maar zijn liefde voor de muziek houdt hij voor zijn omgeving geheim. Wanneer hij in aanraking komt met de politie krijgt hij hulp van Pierre, het hoofd van het conservatorium.
Lees meer


LA PROMESSE DE L'AUBE - 3e week
Bewerking van de autobiografische roman van Romain Gary, waarin hij zijn jeugd in Litouwen voor de geest haalt, zijn exodus naar Zuid-Frankrijk samen met zijn familie, om vervolgens te ontsnappen aan de gevolgen van de machtsgreep van Hitler in Duitsland, en zijn loopbaan bij de Vrije Franse Luchtmacht.
Lees meer


SO LONG MY SON - 3e week
Twee gezinnen groeien vanaf de jaren ’80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk. 
Lees meer


TEL AVIV ON FIRE – 4e week
Een komedie over het Arabisch-Israëlisch conflict? Weinig filmmakers die daar hun vingers aan durven te branden, maar Sameh Zoabi bewijst met Tel Aviv on Fire dat er wel degelijk om kan worden gelachen.
Lees meer


VEEARTS MAAIKE – 4e week
Met veearts Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. Deze docu laat zien hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.
Lees meer


BALLON – 5e week
Het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. Ze bouwen een zelfgemaakte ballon, waarmee ze proberen de grens over te vliegen.
Lees meer

 

THE LION KING - 6e week 
In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning verraad en tragedie moet trotseren om zijn rechtmatige plek op Pride Rock op te eisen.
Lees meer

 

EL REINO – laatste week
Manuel Gómez Vidal is een geliefde en charismatische politicus die het goed voor elkaar heeft. Maar hij is ook onderdeel van een corrupt politiek systeem. Terwijl hij een collega en goede vriend die zich schuldig maakt aan corruptie indekt, wordt hij zelf het middelpunt van de aandacht en schuiven zijn partijgenoten alle schuld op hem.
Lees meer


PERFECT CADEAU – 7e week
Een ongemakkelijk reüniediner tussen drie mislukte broers ontspoort wanneer de vrouw waar ze allemaal van houden haar zwangerschap bekendmaakt maar weigert te vertellen wie de vader is.
Lees meer


YESTERDAY
 - 8e week

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Dit overkomt Jack in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire). Met de kennis van al hun muziek en advies van Ed Sheeran verandert Jack opeens in een wereldster.
Lees meer


THE BIGGEST LITTLE FARM - 10e week
The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. 
Lees meer


ROCKETMAN
 – 12e week

Een musical fantasie gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische Elton John in het begin van zijn muziekcarrière. Een inspirerend verhaal over de small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.
Lees meerFILMSPECIALS


WOODSTOCK (50th anniversary)
Zo 25 aug, 15.00 uur

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – de moeder aller festivals – plaats- vond. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire. Deze ‘Director’s Cut’ van de film bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

FILMONTBIJT
Zo 25 aug, 10.30 uur
Schuif op zondag aan bij het filmontbijt. Of je nou s ’ochtends een rondje Bossche Broek met de hond loopt, in je ochtendjas bijkomt van een gezellige avond of fanatiek tientallen kilometers fietst, vanaf 10.30 uur kun je uitpuffen met een heerlijk ontbijt (keuze uit drie soorten) en een fijne film. Deze week kun je kiezen uit: Only You en Blinded by the light.

SNEAKPREVIEW
Di 20 aug, 21.30 uur
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen. Hou je niet zo van verrassingen? Dan kun je je inschrijven voor de Sneak Preview nieuwsbrief via Mijn*VF of via deze link.
 KINDERFILMSJIM BUTTON EN DE STAD VAN DE DRAKEN - première
Jim Button, een avontuurlijke jongen uit het kleine eiland Lummerland, realiseert zich op een dag dat hij daar eigenlijk niet vandaan komt. Hij besluit het eiland te verlaten en trekt de wijde wereld in op zoek naar avontuur.
Lees meer


PLAYMOBIL DE FILM - 3e week
Wanneer haar jongere broertje Charlie plotseling verdwijnt in het magische, geanimeerde universum van Playmobil®, begint Marla aan de zoektocht van haar leven. Terwijl ze een fantastische reis door adembenemende nieuwe werelden maakt, werkt Marla samen met enkele heldhaftige nieuwe vrienden.
Lees meer


INVISIBLE SUE - 3e week
Sue is gek op superheldenstrips, maar ze had nooit gedacht dat ze zelf superkrachten zou hebben. Na een ongeluk in het laboratorium van haar moeder kan ze zomaar onzichtbaar worden.
Lees meer


JUF ROOS 3+
 - 4e week

Hiep hiep hoera, Juf Roos is jarig! Ze organiseert een gezellig verjaardagsfeestje en iedereen is uitgenodigd. Buurjongen Gijs versiert de kleurrijke molen waarin Juf Roos woont, maar Gijs gebruikt veel te veel ballonnen. Tot hun grote schrik stijgt de molen door de vele ballonnen zomaar op!
Lees meer

 

MIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS 9+ - 8e week
Sam komt op de eerste dag van zijn vakantie op Terschelling Tess tegen. Tess kent haar eigen vader niet, zegt nooit sorry en gedraagt zich soms nogal raar. Ze heeft een plan bedacht om haar vader te leren kennen. Daar heeft ze één week de tijd voor. En Sam moet haar helpen...
Lees meer


TOY STORY 4 6+
 - 8e week

Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie's tot speelgoed omgetoverde handenarbeidprojectje, genaamd Forky, zichzelf als 'vuilnis' ziet en niet als speelgoed, besluit Woody hem te laten zien waarom het leuk is om speelgoed te zijn. 
Lees meer

 BUITENBIOSKLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE BUITENBIOS PROGRAMMA