Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma


FILMS
| FILMSPECIALS | KINDERFILMSFILMS


DIRTY GOD – première
De artsen zijn tevreden wanneer Jade, een jonge moeder uit Londen, uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Maar kan ze zelf ooit nog tevreden zijn? Na een zuuraanval door haar ex moet ze door het leven met verminkingen op haar hals, borst, armen en een deel van haar gezicht. De brandwonden zijn geheeld, de littekens blijven.
Lees meer


LE JEU
– première - ontbijtfilmkeuze

Een groep vrienden komt samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond verandert al snel in een discussie als de betrouwbaarheid van de aanwezige koppels in twijfel wordt getrokken. Om te bewijzen dat ze niks te verbergen hebben wagen ze zich aan een ‘spel’ waarbij iedereen zijn telefoon in het midden van de tafel moet leggen en alles wat binnenkomt hardop moet worden voorgelezen.
Lees meer


L ‘HOMME FIDELE – première
Na het overlijden van zijn beste vriend Paul, komt Abel weer in contact met Marianne, de weduwe van Paul. Acht jaar geleden hadden zij al een relatie en nu lijken ze de liefde voor elkaar weer te hervinden.
Lees meer


WESTERN ARABS – première
In hoeverre kun je ontsnappen aan je familieachtergrond? Filmmaker Omar Shargawi, kind van een Palestijnse vader en een Deense moeder, snijdt de heikele kwestie aan in Western Arabs. Vader Munir leeft in wrok en woede en kan zijn draai niet vinden in de Deense maatschappij.
Lees meer


MIEL-EMILE
– 2e week

Miel-Emile gaat over een zoon uit een kinderrijke familie die na de tweede wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk vertrekt. De dictatoriale, gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Via een monologue intérieur van Miel, de nu bijna tachtigjarige zoon, vernemen we de gevolgen van dat avontuur en krijgen we tegelijkertijd een inkijk in zijn privé leven van nu.
Lees meer


LETO – 2e week
In de vroege jaren tachtig sluit Viktor Tsoï vriendschap met de charismatische zanger Mike en zijn vrouw Natasha. Terwijl er tussen hen een bijzondere driehoeksverhouding ontstaat, willen de gedreven muzikanten met hun optredens de boel flink opschudden om rock ‘n roll in de Sovjet Unie voorgoed te veranderen.
Lees meer


VOX LUX – 2e week 
Tijdens de herdenking van een schietpartij op school, zingt overlevend slachtoffer Celeste, een hartverscheurend lied die van haar een onverwachte ster maakt. Met de hulp van haar gedreven manager groeit Celeste uit tot een wereldberoemde popster. In 2017 is de nu 31-jarig Celeste bezig met haar comeback terwijl schandalen en persoonlijke problemen haar carrière bedreigen.
Lees meer


YOMEDDINE – 2e week
Beshay woont al zijn hele leven lang in een Egyptische leprakolonie. Als zijn vrouw komt te overlijden besluit hij op zoek te gaan naar zijn vader. Met de enkele bezittingen die hij heeft, begint hij samen met zijn ezel Harby en weesjongen Obama aan een avontuurlijke reis door de woestijn.
Lees meer


BUNUEL IN THE LABYRINTH OF THE TURTLES
– 2e week

Met het maken van een documentaire in het armste gebied van Spanje wordt Buñuel volwassen als mens en kunstenaar. Hij zet de waarheid op expressionistische wijze naar zijn hand, maar leert ook dat hij met zijn talent iets kan betekenen voor andere mensen. Buñuel belandt midden in een persoonlijk en financiële crisis. Na het enorme schandaal die de film L’Age d’Or veroorzaakte.
Lees meer


LE GRAND BAIN
– 3e week 

In het gemeentelijk zwembad trainen Bertrand, Marcus, Simon, Laurent, Thierry en anderen onder het gezag van Delphine. Ze gooien al hun energie in een discipline die voorheen eigendom was van vrouwen, namelijk het synchroonzwemmen. Deze uitdaging zal hen in staat stellen om de zin in het leven weer terug te vinden.
Lees meer


THE WHITE CROW – 3e week - ontbijtfilmkeuze
Het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde. We zien hoe Noerejevs jeugd werd getekend door armoede in de Sovjet-stad Ufa en zijn opkomst als danser.
Lees meer


THEY SHALL NOT GROW OLD – 3e week
Honderd jaar na de Eerste Wereldoorlog weet men veel over de gruwelijke impact die het gehad heeft op de soldaten, met name de omvang van het aantal slachtoffers, waardoor een toekomstige generatie is weggevaagd. Oude beelden uit archieven van oorlogsmusea zijn digitaal bewerkt en ingekleurd, waardoor men het akelige gevoel heeft dat de beelden recentelijk zijn opgenomen.
Lees meer


GRÂCE À DIEU
– 4e week

Alexandre leidt een rustig leven op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken.
Lees meer


GLORIA BELL – 4e week 
Gloria is op zoek naar de liefde van haar leven. Haar dagen brengt ze door op kantoor, maar in de avond is ze steevast te vinden op de dansvloer van clubs in Los Angeles. Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Maar hoe ga je om met zo'n nieuwe relatie en met alle bagage van je partner?
Lees meer


GOD ONLY KNOWS – 4e week
Twee totaal verschillende zussen bekommeren zich op elk hun eigen manier om hun broer die overspannen thuis zit. De familieverhoudingen komen al snel onder spanning te staan wanneer de zussen voor hun broer moeten zorgen. 
Lees meer


THE AFTERMATH
– 5e week

The Aftermath speelt zich af in naoorlogs Duitsland in 1946. Tijdens de strenge winter arriveert Rachael Morgan in de ruïnes van Hamburg om weer herenigd te worden met haar man Lewis, een Britse kolonel met de taak om de verwoeste stad te herbouwen. Maar onderweg naar hun nieuwe huis, ontdekt Rachael tot haar schrik dat Lewis een onverwacht besluit heeft genomen.
Lees meer


A PRIVATE WAR
– 5e week 

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin. Totaal onbevreesd en opstandig dringt ze door tot de kern van gewapende conflicten om de onderdrukten een stem te geven.
Lees meer


LAZZARO FELICE
– 6
e week
Plattelandsjongen Lazzaro, geboren in het geïsoleerde dorpje Inviolata, is de goedheid zelve en staat altijd voor iedereen klaar. De mensen om hem heen bestempelen hem als ‘simpel van geest’ en maken hier gretig gebruik van. Een ontmoeting met Tancredi zet het dorpsleven op zijn kop. 
Lees meer


GREEN BOOK
– 13e week

Een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Genomineerd voor vijf Oscars, o.a. beste film.
Lees meer


THE MULE
 – laatste week

Earl Stone is een eenzame man van in de tachtig die failliet is en hierdoor genoodzaakt is zijn bedrijf te sluiten. Hij krijgt een baan aangeboden waar hij alleen voor hoeft te rijden, een simpel baantje, maar buiten Earl’s weten om heeft hij zich aangeboden als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel.
Lees meer


WERK OHNE AUTOR
– laatste week 

Kurt groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeban is echter geen fan van Kurt. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.
Lees MeerFILMSPECIALS
 


FILMONTBIJT
Zo 28 apr, 10.30 uur
Schuif op zondag aan bij het filmontbijt. Of je nou s ’ochtends een rondje Bossche Broek met de hond loopt, in je ochtendjas bijkomt van een gezellige avond of fanatiek tientallen kilometers fietst, vanaf 10.30 uur kun je uitpuffen met een heerlijk ontbijt (keuze uit drie soorten) en een fijne film. Deze week zie je: The White Crow of Le Jeu.

SNEAKPREVIEW
Di 30 apr, 21.00 uur
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen. Hou je niet zo van verrassingen? Dan kun je je inschrijven voor de Sneak Preview nieuwsbrief via Mijn*VF of via deze link.
 KINDERFILMS


GEHEIME AGENT MARNIE 6+ - première
Mollige oranje huiskat Marnie slaapt, eet en kijkt de hele dag tv, een droomleven, zelfs voor een kat. Haar lieve baasje Rosalinde behandelt haar als haar kind en Marnie wordt tot op het bot verwend! Marnie heeft één grote droom: een geheim agent te worden!
Lees meer


KIWI EN STRIT 3+
- première

Op een open plek in het bos wonen twee grappige, pluizige wezentjes: Kiwi is geel, netjes en voorzichtig; Strit is paars, groezelig en wild. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles uitproberen. Wat ze ook doen, het loopt steevast verkeerd af en daar moeten ze zelf heel erg om lachen.
Lees meer


CIRCUS NOËL 7+
– 3e week

Karo loopt weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren moeten zij alles op alles zetten om het circus te redden.
Lees meer


MISSING LINK (NL) 6+
- 3e week

Avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Samen gaan Link en Sir Lionel op avontuur op zoek naar Link’s lang verloren familie: de Yeti’s.
Lees meer