Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma


FILMS
| FILMSPECIALS | KINDERFILMSFILMS


MID90S - vanaf donderdag
Stevie groeit op in het L.A. van de jaren negentig. Thuis en op school heeft niemand aandacht voor hem. Wanneer hij een groep skateboarders ontmoet, doet hij alles om bij ze te horen en leert daarbij een aantal harde, maar belangrijke levenslessen.
Lees meer


CAN YOU EVER FORGIVE ME - vanaf donderdag
Lee Israel verdiende begin jaren 70 en 80 haar geld door boeken te schrijven. Als Lee uit de smaak valt en ze haar boeken niet langer gepubliceerd krijgt, gebruikt ze haar schrijftalent om anderen te misleiden.
Lees meer


EIGHTH GRADE - vanaf donderdag
De dertienjarige Kayla wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat. Kayla wil niets liever dan zichzelf zijn, maar hoe? Daar probeert ze achter te komen terwijl ze navigeert langs pijnlijke zwemfeestjes, een vader die er helemaal niks van begrijpt en populaire pestkoppen.
Lees meer


TEA WITH THE DAMES - vanaf donderdag
Zestig jaar geleden ging er een aardverschuiving door het Britse culturele establishment. Cruciaal voor de creatieve en sociale veranderingen was een groep jonge actrices, onder anderen Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright en Maggie Smith.
Lees meer


SCHAPENHELD - vanaf donderdag
Een vrijgevochten Brabantse schaapsherder worstelt met zijn idealen; kan hij als traditionele herder zijn kudde laten grazen, of moet hij zich als moderne ondernemer aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid?
Lees meer


RETROSPEKT - vanaf donderdag
Retrospekt draait om de jonge moeder Mette. Haar leven raakt in een stroomversnelling als ze haar vriendin Miller, die kampt met huiselijk geweld, tegen beter weten in thuis opvangt.
Lees meer

 

IF BEALE STREET COULD TALK – première
If Beale Street Could Talkvertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Tish en Fonny. Wanneer Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting belandt hij in de gevangenis. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen.
Lees meer


CONTINUER – première
Gescheiden moeder Sybille kijkt machteloos toe terwijl haar tienerzoon Samuel de ene verkeerde beslissing na de ander neemt. Ondertussen worstelt ze met haar eigen problemen. In de hoop beide levens een positieve wending te kunnen geven, besluit ze haar zoon enkele maanden mee te nemen op reis door Kirgizië. 
Lees meer


GOEDE BUREN – première
Eenzaamheid ligt constant op de loer, maar kan je het bestrijden zonder je eigen angst voor de dood onder ogen te zien? Ada en haar nuchtere overbuurvrouw Wilma besluiten vrijwilligers te worden voor het gemeentelijke antwoord: een campagne tegen eenzaamheid.
Lees meer


AT ETERNITY’S GATE
– 2e week

Wanneer Vincent van Gogh in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.
Lees meer


DONBASS – 2e week
Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Een film over het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat.
Lees meer


UN AMOUR IMPOSSIBLE – 2e week - ontbijtfilmkeuze
Rachel werkt als eenvoudige typiste wanneer ze de intellectuele Philippe ontmoet. Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter. Onder druk van zijn familie weigert Philippe echter beneden zijn stand te trouwen. Rachel moet daardoor hun dochter alleen opvoeden. Na tien jaar geeft Philippe eindelijk toe. De gevolgen zijn onvoorzien en ingrijpend.
Lees meer


NO DATE, NO SIGNATURE2e week
Een doorgaans strikte lijkschouwer treft in het mortuarium het lichaam aan van een bekende. Zijn collega heeft de doodsoorzaak al vastgesteld, maar hij weet een mogelijke andere verklaring. Maar die waarheid openbaren, zou betekenen dat hij persoonlijk bij de zaak betrokken raakt. 
Lees meer


GREEN BOOK
– 3e week - ontbijtfilmkeuze

Een waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter en concertpianist die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Genomineerd voor vijf Oscars, o.a. beste film.
Lees meer


CAPHARNAÜM
– 3e week

Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Capharnaüm is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.
Lees meer


WERK OHNE AUTOR
– 4e week 

Kurt groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als hij op de kunstacademie Elisabeth ontmoet, worden ze op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeban is echter geen fan van Kurt. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.
Lees Meer


MARY QUEEN OF SCOTS
- 5
e week 
Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan). Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeiste.
Lees meer


FREE SOLO
– 6e week

Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: Het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park.
Lees meer


THE FAVOURITE
 – 7e week 

Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. De broze koningin Anne zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah regeert in haar plaats over het land. Als de nieuwe dienares Abigail arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Als oorlogspoltiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken.
Lees meer


ROMA
– 7e week

Roma speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo.
Lees meer

 

COLD WAR – 11e week
In Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.
Lees meer


THE WIFE
– 13
e week 
Joan Castleman heeft jaren lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de succescarrière van haar man Joe Castleman. Maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan.
Lees meer

 

SHOPLIFTERS - laatste week
Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.
Lees meerFILMSPECIALS
 MID90S ISM WORLD SKATE CENTER
Vr 22 feb, 21.15 uur
Samen met WSC Skatepark hosten we de film Mid90s, het regiedebuut van Jonah Hill, in de Verkadefabriek. Er staat een miniramp op de parkeerplaats waar je mag komen skaten, WSC geeft na de film een demo in de mini en er hangt een skate-expo.

OSCARWEEKEND – MET O.A. THE BOHEMIAN RHAPSODY
Za 23 feb & zo 24 feb 
Zondagnacht worden de Oscars bekendgemaakt en daarom zijn bijna al onze filmzalen gevuld met Oscar-genomineerde films. Wij zijn benieuwd naar jouw mening, voordat de Amerikaanse vakjury die zondagnacht tijdens de Oscaruitreiking geeft. Kom dit weekend kijken, stem op meerdere categorieën. Zit je er het dichtst bij, dan win je twee gratis filmkaartjes.

CITYTRIPS 2 – GRAND BUDAPEST HOTEL
Ma 25 feb, 19.30 uur
Vanwege het succes van de cursus City Trips, komt er nu een vervolg: City Trips 2. Filmdocent Wim Franssen neemt ons in deze cursus mee naar een aantal prachtige steden, voor The Grand Budapest Hotel gaan we naar het fictieve Zubrowka een plek geïnspireerd op de Weense architectuur.

FILM & JOURNALISTIEK – PAGE ONE
Do 21 feb, 19.30 uur
De laatste avond Film & Journalistiek. Hoofdredacteur van het Brabants Dagblad, Lucas van Houtert, gaat vertellen over de staat van de Amerikaanse dagbladjournalistiek en daarbij kijken we een bijpassende film: Page One.

FILMONTBIJT
Zo 24 feb, 10.30 uur
Schuif op zondag aan bij het filmontbijt. Of je nou s ’ochtends een rondje Bossche Broek met de hond loopt, in je ochtendjas bijkomt van een gezellige avond of fanatiek tientallen kilometers fietst, vanaf 10.30 uur kun je uitpuffen met een heerlijk ontbijt (keuze uit drie soorten) en een fijne film. Deze week zie je: Green book of Un Amour Impossible.

SNEAKPREVIEW
Di 19 feb, 20.45 uur
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen. Hou je niet zo van verrassingen? Dan kun je je inschrijven voor de Sneak Preview nieuwsbrief via Mijn*VF of via deze link.KINDERFILMS


CORGI – 2e week
Corgi Rex is de meest geliefde hond van het Britse koningshuis. Wanneer Rex door de andere, jaloerse corgi’s het paleis uit wordt gejaagd is de paniek groot. Onderweg naar huis wordt hij aangezien voor een zwerfhond en naar een hondenkennel gebracht. Hij moet zich zien te redden tussen nieuwe vrienden en vijanden met wie hij spannende avonturen beleeft.
Lees meer


MAYA: DE HONINGSPELEN - 2e week
Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?
Lees meer


ERNEST & CELESTINE WINTERPRET
– 3e week

Ernest is een grote beer. Hij speelt graag muziek en eet jam. Ernest deelt zijn huis met Celestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee vrienden vervelen zich nooit. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, moeten zij en de andere dieren zich gaan voorbereiden voor de winter.
Lees meer