Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma

FILMS | FILMSPECIALS | KINDERFILMS | SPEELTIJDENFILMS


KOM HIER DAT IK U KUS - première
Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. 
Lees meer


THE MOLE AGENT
- première

Sergio is een Chileense spion. Tenminste, hij krijgt deze rol aangemeten na een casting-sessie, georganiseerd door Romulo, een privédetective die een geloofwaardige mol nodig heeft om te infiltreren in een bejaardentehuis. 
Lees meer


AMMONITE 
- première
Wanneer de beroemde paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) Charlotte Murchison (Saoirse Ronan) ontmoet, een vrouw uit de hogere klasse die voor haar geestelijke gezondheid naar de kust wordt gestuurd, ontstaat er een intense relatie die hun leven voor altijd zal veranderen.
Lees meer


THE PERFECT CANDIDATE - 2e week
De Saoedische Maryam is werkzaam als arts. Als ze op een dag weer wordt geconfronteerd met de beperkingen in haar leven simpelweg omdat ze een vrouw is, besluit ze zich kandidaat te stellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 
Lees meer


RIFKIN'S FESTIVAL 2e week
Met absurdistische humor vermengt Woody Allen’s Rifkin's Festival onwerkelijke situaties met verhalen over liefde, hartenzeer en brengt hiermee een liefdevol eerbetoon aan de altijd transformerende kracht van film.
Lees meer


JUST 6.5 
2e week
Just 6.5 is een explosieve en snijdende Iraanse film die je rechtstreeks naar het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt.
Lees meer


NOTTURNO
2e week
Met de documentaire Notturno laat Gianfranco Rosi ons opnieuw kennismaken met het dagelijks leven van gewone mensen in uitzonderlijke situaties. In zijn vorige film Fuocoammare bevonden we ons tussen de bewoners en vluchtelingen op Lampedusa. In Notturno bevinden we ons in de grensgebieden van Syrië, Irak, Koerdistan en Libanon. 
Lees meer

 


POLICE 
- 3e week
De Parijse agenten Aristide en Virginie delen niet alleen een heimelijke liefdesaffaire, maar deze lange nacht ook een politieauto met hun collega Erik. Met de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan, zijn ze onderweg naar vliegveld Charles de Gaulle.
Lees meer

THE ASSISTANT – 4e week
Sinds enkele weken heeft Jane haar droombaan, als assistente van een succesvolle magnaat in de entertainmentwereld van New York. Als jongste employee maakt ze lange dagen die voornamelijk gevuld zijn met routineklusjes en langzaam krijgt ze inzicht in de verdorven cultuur binnen het bedrijf. 
Lees meer


THE SINGING CLUB – 4e week 
Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Om niet bij de pakken neer te zitten, probeert ze een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een zangkoor te beginnen. Een komisch drama van regisseur Peter Cattaneo over vriendschap, familie en de kracht van muziek.
Lees meer


DE VOGELWACHTER – 4e week
De vogelwachter (Freek de Jonge) woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn werkpost wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.
Lees meer

 

FAREWELL PARADISE - 6e week
Een diep ontroerende en bijzonder oprechte film over vier zussen die door de scheiding van hun ouders het paradijs van de vrije en welvarende Bahama’s in de jaren ’60 moeten verlaten, om groot te worden in een zuinig en bekrompen Zwitserland. Als in een spannende detective, wordt beetje bij beetje het levensverhaal van deze familie ontrafeld. Ieder van de zussen blijkt een heel eigen versie van de gebeurtenissen te hebben en daar dus ook heel verschillend mee om te gaan. 
Lees meer


HOPE
 - 6e week 
Hope is een eerlijk en gevoelig drama van Maria Sødahl, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Wat gebeurt er met de liefde wanneer je nog maar 3 maanden te leven hebt? Samen proberen ze een manier te vinden om het nieuws te delen met hun familie. In de tijd die volgt wordt de relatie tussen Anja en Tomas hevig op de proef gesteld.
Lees meer


LA ÚLTIMA PRIMAVERA - 6e week
In een sloppenwijk net buiten Madrid krijgen de bewoners te horen dat zij hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. David - de vader van het gezin - wil niet bij de pakken neerzitten en is op zoek naar een oplossing. La Última Primavera is een aangrijpend sociaal-democratisch verhaal.
Lees meer

 

MADE IN ITALY - 8e week
Deze hartverwarmende comedy vertelt het verhaal van de eigenzinnige Londense kunstenaar Robert (Liam Neeson) en zijn zoon Jack. Samen reizen ze af naar Toscane om het huis dat ze van hun echtgenote en moeder hebben geërfd te verkopen. Tot hun teleurstelling treffen ze de eens zo schitterende villa compleet verwaarloosd aan.
Lees meer

 


WHITE CUBE - laatstee week
White Cube is de nieuwe, langverwachte film van kunstenaar Renzo Martens. Als Martens voor de vertoning van zijn film Enjoy Poverty door Tate Modern in Londen wordt uitgenodigd, ziet hij er overal Unilever logo’s. Dit is het startpunt van White Cube, een film die de relatie toont tussen westerse kunstmusea en het geweld van het plantagesysteem. 
Lees meer


GOOD FELLAS - laatstee week
Het gangsterepos Goodfellas keert vanaf 26 november 2020 terug in de Nederlandse bioscoop. Het toonaangevende meesterwerk van regisseur Martin Scorsese, met hoofdrollen voor Robert de Niro, Joe Pesci en Ray Liotta, maakt een comeback op het grote doek ter gelegenheid van het dertigjarige jubileum van de film. Goodfellas ging op 2 november 1990 in Nederland in première. De film keert terug op het witte doek in de 4K-restauratie.
Lees meer


THE GLORIAS - laatste week
Journalist, activist en feminist Gloria Steinem is een icoon dat beroemd is geworden door haar baanbrekende activisme, het aanvoeren van de revolutionaire Amerikaanse women’s movement en haar artikelen en speeches die invloed hebben gehad op meerdere generaties. The Glorias volgt Steinems veelbewogen reis naar de bekendheid als invloedrijk vrouwenactivist.
Lees meer


MANK – laatste week
Het Hollywood van de jaren dertig wordt opnieuw geëvalueerd door de ogen van de vernietigende sociale criticus en alcoholische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, terwijl hij zich haast om het scenario van Citizen Kane voor Orson Welles af te maken.
Lees meer

 FILMSPECIALSFILMONTBIJT

Het café-restaurant is helaas gesloten voor (naar verwachting) vier weken.

RIDGE – BOSCH ARCHITECTUUR INITIATIEF
Samen met het BAI (Bosch Architectuur Initiatief) programmeren we dit najaar een filmreeks met als thema ‘Leefomgevingen’. Centraal daarin staat de invloed van de directe woonomgeving op het leven van de mensen die er wonen. Deze film is Engels ondertiteld. Deze keer de film: Ridge.
Di: 19.20 uur € 10,50 / Supporter € 9,50

SNEAK PREVIEW
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen.
Di 15 december: 21.00 uur       €7,50 / Supporter €6,50
 KINDERFILMS


CALAMITY 8+ - première
Calamity vertelt op prachtig geanimeerde wijze hoe de jonge Martha Jane Cannary uitgroeide tot de legendarische ‘Calamity’ Jane. Een eigenzinnige held die haar eigen plan trekt in de tijd van het Wilde Westen. Calamity was de openingsfilm van Cinekid 2020 en won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm. 
Lees meer


COME AWAY - première
Come Away is het verhaal van Alice en Peter, en speelt zich af vóór Alice haar Wonderland vindt en Peter naar Neverland vertrekt. Alice en Peter  genieten aan het eind van de 19e eeuw van een idyllische jeugd in Engeland. Maar als hun oudste broer David bij een tragisch ongeluk overlijdt, valt het eens zo hechte gezin uiteen van verdriet. Moeder Rose is als verdoofd en vader Jack stort zichzelf in de schulden.
Lees meer

 

WOLFWALKERS 8+ - 3e week
Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, dat zowel kinderen als volwassenen zal betoveren.
Lees meer

 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!