Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma

FILMS | FILMSPECIALS | KINDERFILMSFILMSHOPE GAP – première – ontbijtfilmkeuze 
Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap en zijn al bijna 30 jaar getrouwd. Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten.
Lees meer


QUEEN & SLIM – première
Wanneer Slim zijn date Queen na hun eerste afspraakje naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een witte politieagent. Wat een simpele aanhouding had moeten worden, loopt verschrikkelijk uit de hand en eindigt in een bloederig incident als Slim uit zelfverdediging de agent doodschiet.
Lees meer


THE WILD GOOSE LAKE – première
Na het succes van Gouden Beer-winnaar Black Coal, Thin Ice is regisseur Diao Yinan terug met de virtuoze neo-noir The Wild Goose Lake, een in neon doordrenkt visueel spektakel over een spannende klopjacht door de straten van hedendaags China.
Lees meer


WOMAN – première – ontbijtfilmkeuze 
Een intiem en divers portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen. Getuigenissen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.
Lees meer


LILLIAN – première
De mysterieuze verdwijning van Lillian Alling in 1927, inspireerde Andreas Horvath tot deze epische road movie. Wanneer de ‘American Dream’ van een Russische immigrante niet uitkomt, besluit ze van New York naar huis te lopen. Een kroniek van een langzame verdwijning.
Lees meer


RICHARD JEWELL
- 2e week

Richard Jewell wordt wereldwijd bekend als de beveiliger die bij de bomaanslag in Atlanta in 1996 het explosief vindt. Dankzij zijn snelle handelen worden talloze levens gered. Maar binnen een paar dagen wordt de man die zo graag politieagent was geworden de belangrijkste verdachte van de FBI. Een nieuwe film van Clint Eastwood.
Lees meer


MIJN REMBRANDT - 2e week
In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. Mijn Rembrandt geeft een fascinerend inzicht in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.
Lees meer


SIBEL - 2e week
In het Turkse bergdorpje Kuşköy, wordt al sinds mensenheugenis naast de gesproken taal een fluittaal gebruikt. Het is de enige taal die de 25-jarige Sibel beheerst, want praten kan ze niet. Haar dorpsgenoten zien haar daarom als vervloekt en niemand wil iets met haar te maken hebben. 
Lees meer


MRS LOWRY & SON - 2e week
Werkend als huurincasseerder mengt Britse kunsenaar L.S. Lowry zich overdag tussen de fabriekswerkers op de straten van Salford. Zijn vrije uren besteedt hij aan het maken van zijn schilderijen en de zorg voor zijn moeder, die zijn artistieke ambities enkel bekritiseert.
Lees meer


THE LIGHTHOUSE
 – 3e week

De nieuwe film van Robert Eggers – regisseur van de moderne horror cultfilm The Witch. The Lighthouse is een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England in de jaren 1890.
Lees meer


SYSTEM CRASHER – 3e week
Bernadette, of Benni zoals ze zelf het liefst wordt genoemd, is een tenger meisje met tomeloze energie. Zij is een 'systeemcrasher'. Deze term wordt gebruikt om kinderen te beschrijven die elke regel overtreden. Benni krijgt verschillende verblijfplaatsen aangeboden, maar wordt vanwege haar gedrag overal weer weggestuurd. En dat is precies haar bedoeling, want ze wil dat haar moeder haar weer in huis neemt.
Lees meer


LES MISÉRABLES
– 4e week

Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk.
Lees meer


DE BEENTJES VAN SINT HILDEGARD
– 5e week

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?
Lees meer


LITTLE WOMEN
- 6e week

Little Women is geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird) en gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott. Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen spelen de zussen Jo, Meg, Amy en Beth March. Timothée Chalamet speelt buurjongen Laurie, Laura Dern is Marmee en Meryl Streep is te zien als Aunt March.
Lees meer


1917
- 8e week

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.
Lees meer


FOR SAMA
- 8e week

For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire en is genomineerd voor 1 Oscar.
Lees meer


HORS NORMES
– 14e week

De nieuwe film van de makers van Intouchables. De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. 
Lees meer


PARASITE
– 16e week

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil.
Lees meer


CITIZEN K
 – laatste week

Mikhail Khodorkovsky werd in de jaren negentig rijk door handig gebruik te maken van de mogelijkheden in het kwetsbare economische systeem tijdens de overgang van het communisme naar het kapitalisme. Als bankier en later oliemagnaat vergaarde hij niet alleen kapitaal, maar ook invloed. Enkele jaren later keerde het tij echter: de economie stortte in en er kwam een nieuwe president.
Lees meer


BEANPOLE
 – laatste week

Leningrad, 1945. De Tweede Wereldoorlog laat grote sporen na in de stad. De gebouwen zijn verwoest en de inwoners zijn zowel fysiek als mentaal gebroken. Ija werkt als verpleegster in een ziekenhuis voor oorlogsveteranen, en zorgt daar voor het zoontje van haar vriendin Masja. Als Masja terugkeert van het front, moeten ze samen oude en nieuwe trauma's het hoofd bieden.
Lees meer


RK VEULPOEPERS BV
 – laatste week

In de jaren ’70 ontstaat in Hilvarenbeek de RK Veulpoepers BV. Een feestelijke folkband met linkse idealen en een drumstel. Ze spelen op elk dorpsfeest en elke demonstratie. Hun grootste hit is ‘D’n Egelantier’. Rondom de ‘Hippies van Beek’ ontstaat een beweging die de idealen in de praktijk brengt, door het oprichten van bedrijfjes, communes en een concertzaal. Als in 1996 een reünie uitmondt in een fikse ruzie, valt het doek definitief voor dit bonte gezelschap. 
Lees meer


PAPICHA
 – laatste week

1997, Algiers. Het land is ten prooi gevallen aan terroristen met een islamitische achtergrond. Zij willen de macht over het land en onderdrukken vrouwen. Terwijl de overheid een klopjacht opent, is de jonge studente Nedjima samen met haar klasgenoten bezig met het organiseren van een modeshow.
Lees meerFILMSPECIALSFILMONTBIJT

Zo 15 mrt, v.a. 10.30 uur | €14 / €15
Begin de dag met een smakelijk ontbijt van 10.30 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film. Kies ook uit een heerlijke Griekse yoghurt granola met vers fruit, een croissantontbijt of desembrood met zalm. Deze week zie je de films: Hope Gap of Woman.

AIC / LUCIAN FREUD: A SELF PORTRAIT
Zo 15 mrt, 16.30 uur | €10,50 / Supporter €9,50
Arts in Cinema is een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we Lucian Freud: A Self Portrait. Voor het eerst in de historie zal de Royal Academy of Arts in London, in samenwerking met het Museum of Fine Arts in Boston, Lucian Freud's zelfportretten samenbrengen.

CITYTRIPS – DAS SCHWEIGENDE KLASSENZIMMER
Ma 16 mrt, 19.30 uur | €15,50 / Supporter €13,50
Film kijken is een vorm van reizen. De camera brengt ons op bijzondere plaatsen, die anders onzichtbaar zouden blijven. Filmdocent Wim Franssen neemt ons in deze cursus mee naar Duitsland. Deze week kijken we de film: Das schweigende Klassenzimmer.

SNEAK PREVIEW
Di 17 mrt, 21.10 uur | €7,50 / Supporter €6,50
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen.KINDERFILMSONWARD 6+ – première 
De nieuwe Disney en Pixar film Onward vertelt het verhaal van twee tiener elvenbroers. Samen beginnen ze aan een bijzondere en avontuurlijke zoektocht om te ontdekken of er nog ergens in de wereld magie te vinden is. Deze nieuwe animatiefilm van Pixar Animation Studios is geregisseerd door Dan Scanlon en geproduceerd door Kori Rae - het team achter Monsters University.
Lees meer


MINUSCULE 2, HET TROPISCHE AVONTUUR
– laatste week

Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen in de vallei, is het tijd om de wintervoorraden aan te vullen. Maar in alle drukte merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket met bestemming... de Caraïben! Tijd voor het rescueteam om in actie te komen!
Lees meer


KRUIMELTJE
– laatste week

Kruimeltje is weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn het is ook saai op zo’n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd!
Lees meer


JACOB, MIMMI EN DE PRATENDE HONDEN
 – laatste week

Jacob ziet er tegenop om te gaan logeren bij zijn nichtje Mimmi, die een behoorlijk grote mond heeft. Toch leren ze elkaar steeds beter begrijpen. Als een gemene projectontwikkelaar het parkje wil omhakken, komen Jacob en Mimmi in actie.
Lees meer

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!