Films van deze week
Zorg dat je ze ziet

Films van deze week

Zorg dat je ze ziet

THE GUERNSEY LITERARY SOCIETY - Vanaf donderdag 26 april
In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog ontvangt de jonge charismatische schrijfster Juliet een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Haar nieuwsgierigheid is gewekt en Juliet besluit naar het eiland af te reizen. Daar ontmoet ze de heerlijk excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potatoe Peel Pie Society, inclusief Dawsey, de ruige en intrigerende boer die haar de brief stuurde.
Lees meer


LA HOLANDESA
- Vanaf donderdag 26 april

Maud en Frank zijn op vakantie in Chili voor een nieuwe start. Na jarenlang proberen, hebben ze te horen gekregen dat ze nooit kinderen kunnen krijgen. Maar Maud accepteert het niet en verdwijnt na een knallende ruzie. In haar eentje reist ze van het zuiden naar het noorden van Chili en ontmoet onderweg het jongetje Messi. De toevallige ontmoeting tussen de twee is het
begin van een ontwapenend avontuur door het adembenemende landschap van Chili.
Lees meer


SO HELP ME GOD
– Vanaf 26 april

De buitengewone, extravagante Anne Gruwez is in haar dagelijkse leven onderzoeksrechter in Brussel en verzamelt bewijs op plaatsen delict, heropent onopgeloste zaken en werkt nauw samen met rechercheurs van de politie. Verbazing, hilariteit en ongemak wisselen elkaar af terwijl we getuige zijn van haar onconventionele aanpak. De waarheid blijkt soms vele malen schokkender dan fictie.
Lees meer


DE ACHTSTE DAG – Vanaf donderdag 26 april
In 2008 klapte het Europese financiële stelsel in elkaar. Aan de hand van de reddingsoperatie van Fortis/ABN-Amro, nemen de Europese leiders van toen ons mee naar de zeven meest spannende dagen uit 2008. Vandaag, op de achtste dag, delen ze hun inzichten, frustraties en angsten. Wat gebeurde er echt in de achterkamers van de macht? En waar staan we nu, tien jaar later…
Lees meer


HAVE A NICE DAY
– Vanaf donderdag 26 april

Met zijn gevatte, onderkoelde humor, magnifieke pop-art look en impliciete kritiek op kapitalistische China is deze film als een love-baby van de Coen broers, Tarantino en Ai Weiwei samen. Een kleine stad in Zuid-China. Xiao Zhang heeft geld nodig. De plastische chirurgie bij zijn verloofde is mislukt. Hij steelt een tas met een miljoen van zijn baas. Nieuws van de roof verspreid zich snel door de stad. In de tijdspanne van één nacht gaat iedereen op zoek naar Xiao Zhang en zijn geld.
Lees meer


DISNEY’S BLUE 
- Vanaf woensdag 2 mei

Blue, de nieuwe Disneynature-film, brengt je een duik in het hart van de oceaan om een nog steeds mysterieuze en verrassende wereld te ontdekken, te begrijpen en lief te hebben. Een wereld waarin de natuur prachtige kleuren, vormen en geluiden heeft. 
Lees meer


THE RIDER
- première

Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo maakt echter een einde aan zijn veelbelovende carrière. In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.
Lees meer


DER HAUPTMANNpremière
Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn. Op de vlucht voor zijn belagers vindt hij het uniform van een officier wat hem de kans biedt om te ontkomen. 
Lees meer


NICO, 1988première
Singer-songwriter Nico nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties.
Lees meer


FOXTROT
- 2e week

Vader Michael en moeder Daphna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht, als wachter bij een verlaten grenspost. De feiten blijken een stuk complexer.
Lees meer


FINDING YOUR FEET - 2e week - ontbijtfilmkeuze
Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott ontdekt dat haar echtgenoot al jaren een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar bohémienne zus Bif in te trekken. Door Bif en haar excentrieke vriendengroep én hun gezamenlijke liefde voor dansen leert Sandra dat het nooit te laat is voor een frisse start.
Lees meer


BEWAREN
- 2e week - ontbijtfilmkeuze

Zolang ze zich kan herinneren bewaart regisseuse Digna Sinke allerlei dingen, variërend van suikerzakjes tot oude kranten. Samen met haar moeder (92) probeert ze te achterhalen waar die behoefte vandaan komt. De bewaarde dingen blijken tijdmachines die herinneringen boven brengen die ver weg zijn geraakt.
Lees meer


UNE SAISON EN FRANCE
- 3e week

Een Afrikaanse leraar vlucht vanwege het oorlogsgeweld in zijn land naar Frankrijk, waar hij verliefd wordt op de Franse vrouw die zich over hem en zijn gezin ontfermt.
Lees meer


LADY BIRD
- 3
e week
Christine 'Lady Bird' McPherson zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.
Lees meer


AUS DEM NICHTS - 4e week
In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. 
Lees meer


GOD'S OWN COUNTRY - 4e week - ontbijtfilmkeuze
Als een Roemeense seizoenarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties. Een intense relatie begint en zal Johnny’s leven voorgoed veranderen.
Lees meer


HOSTILES - 4e week
In 1892 gaat de legendarische legerkapitein Joseph Blocker na veel verzet toch akkoord om een stervend Cheyenne opperhoofd en zijn familie terug te brengen naar hun geboortegrond.
Lees meer


BANKIER VAN HET VERZET
- 7e week 
- ontbijtfilmkeuze
Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. 
Lees meer


THE POST
- laatste week 

The Post is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen, geregisseerd door Steven Spielberg. 
Lees meer

 KINDERFILMSHOBBYHORSE REVOLUTION - vanaf woensdag 25 april
Grappige én ontroerende documentaire over Finse tieners met groeipijnen, die hun eigen stem en talent ontdekken in een nieuwe rage: het rijden op ouderwetse stokpaardjes.
Lees meer


PIETER KONIJN
- 5e week

Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potter's tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in de eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand.
Lees meer

 FILMSPECIALSFILMONTBIJT

Zo 29 apr, v.a. 11.00 uur
Begin de dag met een smakelijk ontbijtje van 11.00 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film (keuze uit verschillende films). Deze week de keuze uit Finding Your Feet, Bankier van het Verzet en God's Own Country.

SNEAK PREVIEW 
Di 24 apr, 21.20 uur 
Di 1 mei, 21.30 uur

Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is.