Films van deze week
Zorg dat je ze ziet

Films van deze week

Zorg dat je ze ziet

BEAST - vanaf donderdag 21 mei
Het ongetemde ruige landschap van het eiland Jersey staat in schril contrast met het verstikkende milieu waarin de 27-jarige jonge vrouw Moll haar tijd doodt. Ze probeert zich los te maken uit het gezin waar ze woont met een dementerende vader en dominante, manipulatieve moeder.
Lees meer


WESTERN
- vanaf donderdag 21 juni

Een groep Duitse bouwvakkers belandt in the middle of nowhere van landelijk Bulgarije. In de zinderende hitte van de zomer hangen macho confrontaties, romantiek en hechte vriendschappen in de lucht. Alleen Meinhard, de mysterieuze loner, past niet echt in de groep. Zwijgzaam, tanig en zelfredzaam, lijkt hij op zoek naar iets anders. Hij ontdekt als eerste het dorpje en raakt ondanks de taalbarrière al snel bevriend met een van de bewoners. Met alle gevolgen van dien…
Lees meer


KLANKEN VAN OORSPRONG
- première

Klanken van Oorsprong neemt ons mee in een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten. Verhalen en muziek maken invoelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last en inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.
Lees meer


JEUNE FEMMEpremière
Paula is blut, draagt een gestolen jas, heeft een verse schram op haar voorhoofd en is behoorlijk overstuur. Tien jaar lang was ze met haar vroegere docent en nu heeft hij haar gedumpt. Als wraak ontvoert ze zijn kat als ze begint aan haar zwerftocht door Parijs. Balancerend op het randje van dakloosheid probeert de vroegere 'vriendin van' zichzelf opnieuw uit te vinden.
Lees meer


DON'T WORRY, HE WON'T GET FAR BY FOOTpremière
John Callahan bruist van de levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor en een drankprobleem. Na een wilde feestnacht belandt hij voor de rest van zijn leven in een rolstoel. Vanuit een schijnbaar uitzichtloze situatie maakt John echter een vriend voor het leven binnen een excentrieke AA-groep.
Lees meer


THE BACHELORSpremière
Ontroerende, maar vaak ook onweerstaanbaar grappige film over verlies en verwerking, liefde en verzoening, met schitterende vertolkingen van Simmons en Delpy, maar ook van jong talent Josh Wiggins en Odeya Rush.
Lees meer


UTOYA 22. JULI première
Op 22 juli 2011 laat een zwaarbewapende rechtsextremist een bom afgaan in Oslo, waarna hij richting het eiland Utøya trekt waar een zomerkamp voor jongeren plaatsvindt. Geschokt door het nieuws uit de hoofdstad zijn de jongeren in contact met hun familie thuis om ze gerust te stellen dat ze ver van het incident vandaan en veilig zijn. Tot er opeens schoten te horen zijn.
Lees meer


THE BOOKSHOP
- 3e week

Weduwe Florence Green is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart en haar man wordt Florence door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering. 
Lees meer


UBIQUITY
- 3e week

In Ubiquity laat regisseur Bregtje van der Haak het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld en toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten.
Lees meer


7 DAYS IN ENTEBBE
 
– 4e week
Deze film gaat over de waargebeurde Operatie Entebbe, een antiterroristische gijzelaar-reddingsoperatie die in de nacht van 3 op 4 juli 1976 werd uitgevoerd in Oeganda op Entebbe International Airport. Het Israëlische defensieleger probeerde burgers te bevrijden uit een vliegtuig dat een week lang gekaapt werd door Duitse en Palestijnse terroristen. 
Lees meer


LEAN ON PETE 
– 4e week
Wanneer de vijftienjarige Charley Thompson naar Portland verhuisd, hoopt hij op een nieuwe start. Charley vindt er werk bij Del Montgomery, een doorgewinterde paardentrainer die samen met zijn jockey Bonnie geld verdient met races. Wanneer Del onverwacht zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Lean on Pete vandoor. 
Lees meer


MY GENERATION
 
– 4e week
Brits filmicoon Michael Caine is de verteller van My Generation, een levendige en inspirerende vertelling van zijn persoonlijke ervaringen in het Londen van de jaren ’60. Door middel van prachtige archiefbeelden, invloedrijke songs en gesprekken met iconen als Paul McCartney, Twiggy, David Baily en David Hockney neemt Michael Caine de kijker mee op een reis naar het hart van de pop culture.
Lees meer


OH LUCY! 
- 5e week
Setsuko vindt haar leven niet veel bijzonders. Afgunstig kijkt ze naar het bruisende leven van haar jonge nicht, die haar overhaalt om Engelse les te nemen. Haar Amerikaanse leraar John onderwijst er niet alleen de taal, maar laat zijn Japanse studenten ook kennismaken met de Westerse cultuur. Setsuko valt als een blok voor haar leraar. Wanneer John plotseling verdwenen is, gaat ze samen met haar zuster naar hem op zoek in het zuiden van Californië.
Lees meer


UNDER THE TREE
 
- 6e week
Wanneer de buren van Baldvin en Inga beginnen te klagen over een boom die teveel schaduw werpt op hun tuin, loopt de zo onschuldig lijkende, typische burenruzie onverwachts steeds meer uit de hand. En dan gaat er ook nog het gerucht dat de buurman is gezien met een kettingzaag...
Lees meer


THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL SOCIETY 
- 9e week
In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog ontvangt de jonge charismatische schrijfster Juliet een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Haar nieuwsgierigheid is gewekt en Juliet besluit naar het eiland af te reizen. Daar ontmoet ze de heerlijk excentrieke leden van de Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, inclusief Dawsey, de ruige en intrigerende boer die haar de brief stuurde
Lees meer


TULLY
- Laatste week

Marlo heeft altijd alles onder controle gehad, maar nu het gezin een derde kind heeft, wordt het haar allemaal wat teveel. Wanneer Marlo’s rijke broer voorstelt om een nanny te betalen om zich ’s nachts over het kind te ontfermen, lijkt het een voorstel dat ze onmogelijk kan weigeren. Marlo komt langzaam weer tot leven en er ontstaat een intense band tussen haar en Tully.
Lees meer


ISLE OF DOGS
- Laatste week

Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari begint samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.
Lees meer

 KINDERFILMSINCREDIBLES 2 - vanaf woensdag 26 juni
De superhelden zijn terug en stelen opnieuw de show in Incredibles 2. In dit nieuwe avontuur staat Helen in de spotlight als superheld, terwijl Bob dagelijkse heldendaden verricht in het huishouden, met Violet, Dash en baby Jack-Jack – wiens superkrachten nog ontdekt moeten worden. 
Lees meer


HET ONGELOOFLIJKE VERHAAL VAN DE MEGA GROTE PEER
- vanaf woensdag 23 juni

Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap. De fles is gestuurd door de burgemeester die al een jaar vermist wordt. Ze besluiten hem te gaan zoeken en komen zo al snel terecht in een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer!
Lees meer


CASPER EN EMMA MAKEN THEATER
- 4e week

Elk jaar zamelt de kleuterschool van Casper en Emma op een leuke manier geld in voor het goede doel. De klas doet haar uiterste best om een idee te verzinnen waarmee zij een weeshuis in India zonder elektriciteit kunnen helpen. Nadat Casper en Emma een theater hebben bezocht, komen ze samen met de klas op een geweldig idee. Lukt het om genoeg geld in te zamelen voor het weeshuis?
Lees meer

 

 FILMSPECIALSFILMONTBIJT

Zo 24 jun, v.a. 11.00 uur
Begin de dag met een smakelijk ontbijtje van 11.00 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film (keuze uit verschillende films). Deze week heb je de keuze uit Klanken van Oorsprong, Jeune Femme en Lean on Pete.

SNEAK PREVIEW 
Di 19 jun, 21.20 uur
Di 26 jun, 21.00 uur 
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is.