Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma

 


FILMS
| FILMSPECIALS | KINDERFILMSFILMSAPOLLO 11 - vanaf donderdag - ontbijtfilmkeuze
Op 20 juli is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. Apollo 11 bereikte haar doel en de hele wereld leefde mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Een onvergetelijk moment dat opnieuw te beleven is in deze indrukwekkende documentaire.
Lees meer


RAMEN SHOP - vanaf donderdag
Masato is een jonge ramenchef in de Japanse stad Takasaki. Na de plotselinge dood van zijn vader vindt Masato een koffer met oude foto’s en een dagboek van zijn Singaporese moeder die stierf toen hij tien jaar oud was. Spontaan besluit hij naar Singapore te reizen om meer over haar te weten te komen.
Lees meer


THE GOOD TERRORIST - vanaf donderdag
Jason Walters en Nouredine El Fahtni zijn als jonge jongens lid van de Nederlandse Hofstadgroep. Inmiddels zijn ze ex-terrorist; de een waarschuwt tegen radicalisering, de ander herdoopt tot familieman. Is er zoiets als een goede terrorist?
Lees meer


YESTERDAY
- vanaf donderdag - ontbijtfilmkeuze

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Dit overkomt Jack in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire). Met de kennis van al hun muziek en advies van Ed Sheeran verandert Jack opeens in een wereldster.
Lees meer


UNTOUCHABLE - première
Jarenlang was Harvey Weinstein de koning van Hollywood. In Untouchable vertellen de vrouwen die hem beschuldigen van seksueel misbruik en zijn voormalige collega’s over de opkomst en ondergang van de inmiddels door schandalen omgeven filmproducent.
Lees meer


QUEEN OF HEARTS - première - ontbijtfilmkeuze
Anne lijkt haar leven op orde te hebben. Ze is getrouwd, heeft twee dochters, een goede baan en een mooi huis. Het leven van de familie wordt echter verstoord wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met zijn komst, bouwt Anne al snel een band op met Gustav.
Lees meer


LA TERRA DELL'ABBASTANZA - première
Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de buitenwijken van Rome. Zij leven in armoedige omstandigheden en moeten hun steentje bijdragen om de huishoudens draaiende te houden. Als ze per ongeluk iemand aanrijden en hierdoor betrokken raken bij de lokale maffia verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal.
Lees meer


CARMEN & LOLA
- 2e week

Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is verloofd en zou nooit de door de diepreligieuze gemeenschap opgelegde normen en waarden in twijfel trekken. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar. Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola.
Lees meer


THE BIGGEST LITTLE FARM2e week - ontbijtfilmkeuze
The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. 
Lees meer


YULI - 2e week 
Cuba, jaren ’80. De rebelse Carlos heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba.
Lees meerTOLKIEN
– 3e week

Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede- schrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.
Lees meer


NOUS FINIRONS ENSEMBLE - 3e week
Nous finirons ensemble is de nieuwe film van regisseur en acteur Guillaume Canet en het vervolg op de Franse bioscoop hit Les petits mouchoirs. Toen zagen we hoe Max en zijn vrouw Véro met hun vrienden gezamenlijk vakantie vieren in hun prachtige strandhuis. Voor Nous finirons ensemble keert de originele sterrencast terug voor een grote reünie.
Lees meer

 

CAMINO – 3e week
Een heerlijk zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijk meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. Volkomen in cadans met de voetstappen die gezet worden, neemt Martin je mee over werkelijk wonderschone paden en landschappen en zit je voordat je het weet ‘in het moment’ van de tocht.
Lees meer


AN ELEPHANT SITTING STILL – laatste week
An Elephant Sitting Still volgt vier ontevreden jongeren en kleine criminelen die in een voormalige industriestad in het noorden van China wonen. In deze vier uur durende kroniek van verdovende wanhoop, die zich afspeelt in de loop van één enkele dag.
Lees meer


ROCKETMAN – 4e week 
Een musical fantasie gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische Elton John in het begin van zijn muziekcarrière. Een inspirerend verhaal over de small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur.
Lees meer


THE WILD PEAR TREE
– laatste week

Sinan droomt er al jaren van om schrijver te worden en keert na zijn studie terug naar zijn geboortedorp in Anatolië om zijn eerste werk te laten publiceren. Hij doet zijn uiterste best om de publicatie voor elkaar te krijgen, maar de schulden van zijn vader gooien onverwacht roet in het eten.
Lees meer


THE FALL OF THE AMERICA EMPIRE –  laatste week
Op een dag is Pierre-Paul Daoust tijdens zijn werk getuige van een gewapende overval die vreselijk uit de hand loopt: twee doden èn twee tassen gevuld met miljoenen dollars. Hij staat voor een dilemma: ongezien met lege handen, of ongezien met het geld er vandoor gaan?
Lees meer

 

MADEMOISELLE DE JONCQUIÈRES – laatste week
Marquis des Arcis, een beruchte rokkenjager, is hopeloos verliefd op Madame de La Pommeraye. Jarenlang weet ze hem te weerstaan, tot ze uiteindelijk toegeeft aan haar geheime verlangen. Echter heeft hij al snel weer genoeg van haar. Na twee jaar stelt hij haar voor als vrienden uit elkaar te gaan. Madame de La Pommeraye is gek van verdriet en zint op revanche.
Lees meer


THREE IDENTICAL STRANGERS
– 6e week

Drie vreemden worden herenigd door een bizar toeval. Bobby, Eddy en David worden geboren als identieke drielingen, maar gescheiden bij de geboorte en door drie verschillende families geadopteerd. Tim Wardle's veelgeprezen documentaire is het meest verbazingwekkende, ongelooflijke, opmerkelijke waargebeurde verhaal ooit verteld.
Lees meer

 

LE GRAND BAIN – 11e week 
In het gemeentelijk zwembad trainen Bertrand, Marcus, Simon, Laurent, Thierry en anderen onder het gezag van Delphine. Ze gooien al hun energie in een discipline die voorheen eigendom was van vrouwen, namelijk het synchroonzwemmen. Deze uitdaging zal hen in staat stellen om de zin in het leven weer terug te vinden.
Lees meerFILMSPECIALS
 


FILMONTBIJT
Zo 30 jun, 10.30 uur
Schuif op zondag aan bij het filmontbijt. Of je nou s ’ochtends een rondje Bossche Broek met de hond loopt, in je ochtendjas bijkomt van een gezellige avond of fanatiek tientallen kilometers fietst, vanaf 10.30 uur kun je uitpuffen met een heerlijk ontbijt (keuze uit drie soorten) en een fijne film. Deze week zie je: Yesterday of Apollo 11.

SNEAKPREVIEW
Di 25 jun, 21.10 uur
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen. Hou je niet zo van verrassingen? Dan kun je je inschrijven voor de Sneak Preview nieuwsbrief via Mijn*VF of via deze link.

DE BLAUWE MAAGD - met making of en Q&A
Di 25 jun, 19.30 uur | €10,50 / Supporter €9,50
De Blauwe Maagd is een internationaal kortfilm-drama met zwart-komische ondertonen met in de hoofdrol een van Nederlands meest bekende acteurs, Pierre Bokma. We zien de film en making of. Na afloop is er een Q&A met de regisseur en hoofdrolspeelster Sytske van der Ster.

AIC – YOUNG PICASSO
Di 25 jun, 19.15 uur | €10,50 / Supporter €9,50
Arts in Cinema is een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we Young Picasso, de film vertelt hoe de jonge kunstenaar zijn ambacht heeft geleerd. Kijkend naar twee belangrijke vroege periodes - de zogenaamde blauwe en roze periodes.

 KINDERFILMSMIJN BIJZONDER RARE WEEK MET TESS - vanaf donderdag
Sam komt op de eerste dag van zijn vakantie op Terschelling Tess tegen. Tess kent haar eigen vader niet, zegt nooit sorry en gedraagt zich soms nogal raar. Ze heeft een plan bedacht om haar vader te leren kennen. Daar heeft ze één week de tijd voor. En Sam moet haar helpen... Alle meisjes die Tess heten mogen zondag gratis naar deze film!


TOY STORY 4 6+
- première

Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie's tot speelgoed omgetoverde handenarbeidprojectje, genaamd Forky, zichzelf als 'vuilnis' ziet en niet als speelgoed, besluit Woody hem te laten zien waarom het leuk is om speelgoed te zijn. 
Lees meer


HUISDIERGEHEIMEN 2 6+
- 5e week

Het vervolg die onthulde wat onze huisdieren uitspoken als de baasjes van huis zijn. Opnieuw volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloe, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norbert en het schattige maar gestoorde konijntje Sneeuwbal.
Lees meer


CASPER EN EMMA OP JACHT NAAR DE SCHAT 4+
– 6e week

Het is zomer en beste vriendjes Casper en Emma brengen samen de vakantie door in het strandhuis van opa. De twee gaan zwemmen, visjes vangen en zandkastelen bouwen. Maar dan vinden ze op het strand een oud kistje met daarin een mysterieuze rebus. De vondst van de rebus is het begin van een grote schattenjacht.
Lees meer