Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma

STUDIO 54 – première
Studio 54 was het epicentrum van het hedonisme in de jaren ‘70: een plek die niet alleen het begrip “nachtclub” veranderde maar ook het symbool werd van een tijdperk. Het leek alsof de eigenaren Ian Schrager en Steve Rubell, twee vrienden uit Brooklyn, uit het niets kwamen en de ongekroonde koningen van de New Yorkse society werden. Nu, 39 jaar na de opening van deze heilige discotempel, vertelt deze documentaire het ware verhaal achter de grootste club aller tijden.
Lees meer


RAFAËL
– première

Rafaël is een spannend verhaal over dromen, standvastigheid en grenzeloze liefde. Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Rafaël het aangrijpende, soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir. Wanneer Nazir geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij illegaal de oversteek naar Europa te maken.
Lees meer


BURNING – première
Jongsoo werkt als parttime koerier in Seoul, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag wordt hij op straat aangesproken door een oud klasgenootje: de leuke en opgewekte Haemi. Ze staat op het punt om naar Afrika te reizen. Haemi keert terug met de charmante, mysterieuze Ben die ze in Nairobi heeft opgepikt. Tussen de drie ontwikkelt zich een ongemakkelijke driehoeksverhouding welke verergert door Bens merkwaardige 'hobby'. Dan verdwijnt Haemi spoorloos.
Lees meer


ZIE MIJ DOEN – première
Hoe kijken mensen met een beperking naar zichzelf, elkaar en naar ons? En hoe kijken we naar hen? Drie jaar lang kwam Klara Van Es in Monnikenheide, waar mensen met verstandelijke en fysieke beperkingen wonen. In het laatste jaar begon ze te filmen, wat resulteerde in Zie Mij Doen, een warme en genuanceerde film over mensen die helemaal niet zo 'beperkt' blijken te zijn. In tijdloos zwart-wit, wat de film losrukt uit de banaliteit van alledag.
Lees meer


SOBIBOR – première
Sobibor vertelt het indrukwekkende verhaal van de grote ontsnapping uit het Naziconcentratiekamp Sobibór gelegen in bezet Polen. In 1942 en 1943 worden 170.165 mensen gedeporteerd naar Sobibór. De Joodse Sovjetofficier Aleksandr Pechersky is een van de krijgsgevangenen; vastbesloten aan de hel van het kamp te ontkomen bedenkt hij met enkele medegevangenen in het diepste geheim een plan. 
Lees meer


LEANING INTO THE WILD – première
Een wonderschone onderdompeling in de wereld van Andy Goldsworthy; een Schotse kunstenaar die je onderdeel maakt van de natuur op een ongekend bezielde wijze. Een landschapskunstenaar die soms enorme stenen en bomen bewerkt, maar nog vaker de vergankelijkheid zoekt met regendruppels, bloemblaadjes en rietstengels. Een film die mede dankzij de prachtige sound-track van de beroemde Fred Frith op zichzelf staat, maar ook dus onderdeel is van zijn kunst.
Lees meer


A STAR IS BORN
– 2e week

A Star is Born vertelt het verhaal van Jackson Maine, een in verval geraakte country-ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally. De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan.
Lees meer


TODOS LO SABEN
– 2e week 

Todos lo saben, met Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen, is een spannende film waarin de verhoudingen binnen een Spaanse familie op scherp worden gezet door de vermissing van een kind. In hun zoektocht naar antwoorden komen lang verborgen familiegeheimen boven drijven.
Lees meer


NIEMAND IN DE STAD
– 2e week 

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam.
Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren zij wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.
Lees meer


WAD, OVERLEVEN OP DE GRENS VAN WATER EN LAND – 2e week
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk.
Lees meer


SPREKEND NEDERLAND
– 2e week 

Sprekend Nederland is een portret van Nederland aan de hand van toespraken op bruiloften, partijen, begrafenissen, openbare manifestaties, politieke bijeenkomsten en protestmarsen. Soms ligt de aandacht op de spreker achter de microfoon en op andere momenten ligt de focus op het publiek dat naar de toespraak luistert. De film laat zien hoe Nederland haar geluk viert en tradities voortzet, maar ook hoe ons land verdeeld is.
Lees meer


MCQUEEN
- 3e week 

Een intiem portret van het buitengewone leven, werk en talent van modeontwerper Alexander McQueen. Door middel van exclusieve interviews met zijn beste vrienden en familie, archiefbeelden, schitterende visuals en muziek is Mcqueen een authentieke lofzang en een aangrijpend portret van de bevlogen, maar tegelijkertijd gekwelde mode-visionair.
Lees meer


THE CHILDREN ACT
– 4e week 

Het huwelijk van rechter Fiona Maye staat op losse schroeven. Ze stort zich op een ingewikkelde zaak waarbij een doodzieke 17-jarige jongen, gediagnosticeerd met kanker, behandeling weigert op grond van de religieuze overtuigingen van zijn familie. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt.
Lees meer


LIVING THE LIGHT - ROBBY MÜLLER
- 4e week

Cameraman Robby Müller was een van de weinige mensen ter wereld die weet hoe je de zon bespeelt. Het licht vervaagt nooit omdat hij altijd de ruimte schept waarin de beelden het verhaal van de mens vertellen. Waarin dat verhaal in het licht komt te staan. Living the light is de documentaire over Robby Müller en zijn verhaal van dat licht.
Lees meer


MARIA BY CALLAS
- 5e week 
De documentaire Maria By Callas is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw en vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazanges Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto's.
Lees meer


PAPILLON - 5e week
De remake van de epische Frans-Amerikaanse avonturenfilm, naar de gelijknamige semi-autobiografische roman van Henri Charrière. Na een onterechte veroordeling voor moord wordt kluisrover Henri Charrière in 1931 voor een levenslange gevangenisstraf verbannen naar Frans Guyana.
Lees meer


DOGMAN
- 6e week

Marcello bezit een hondentrimsalon in een vervallen buitenwijk aan de Italiaanse kust. Hij is een bescheiden man, houdt van zijn werk en wordt zeer gewaardeerd door zijn buurtgenoten. De rust in de wijk wordt verstoord als Simone, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, vrijkomt en de buurt terroriseert.
Lees meer


BLACKkKLANSMAN
- 7e week

BlacKkKlansman vertelt het waargebeurde verhaal van Ron Stallworth (John David Washington) die als Afro-Amerikaanse politieman uit Colorado Springs de Ku Klux Klan probeert te infiltreren.
Lees meer


A CASA TUTTI BENE
- 7e week 

Een gezellige familiereünie ontaardt in een chaotisch samenzijn als de familieleden noodgedwongen twee dagen en nachten met elkaar moeten doorbrengen. A Casa Tutti Bene is een heerlijke film waarin al die Italiaanse eigenaardigheden onder de zon samenkomen.
Lees meer


DEN SKYLDIGE (THE GUILTY)
- 10e week

In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden.
Lees meer


 


 

FILMSPECIALS
 


ROLF WINTERS / RENATA HEINEN – DOWN TO EARTH - ontbijtfilmkeuze
Zo 21 okt, 12.00 uur | €10 / Supporter €9

Wauw! Twee jaar Down to Earth in de Verkadefabriek. Dat is echt bijzonder voor een film en daarom is er vandaag op zondag 21 oktober een speciale vertoning met verdieping. Verzorgd door sociaal ondernemer Bas Jurres. Als onderdeel van The Club of Rome en de Nyoongar Aboriginal Tribe uit Australië, geeft hij een verfrissend perspectief op onze samenleving.
Lees meer

FAHRENHEIT 11/9

Zo 21 okt, 11.45 uur | €10 / Supporter €9
Fahrenheit 11/9 geeft een provocerende en komische kijk op de tijd waarin we leven. Regisseur Michael Moore onderzoekt in deze documentaire de twee belangrijkste vragen van het Trump-tijdperk: Hoe zijn we hier in hemelsnaam beland en hoe komen we hier weer uit? 
Lees meer


FILMONTBIJT

Zo 21 okt, 10.30 uur
Schuif op zondag aan bij het filmontbijt. Of je nou s ’ochtends een rondje Bossche Broek met de hond loopt, in je ochtendjas bijkomt van een gezellige avond of fanatiek tientallen kilometers fietst, vanaf 10.30 uur kun je uitpuffen met een heerlijk ontbijt (keuze uit drie soorten) en een fijne film. Deze week zie je: Down to Earth. 

SNEAKPREVIEW
Di 16 okt, 21.20 uur
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen. Hou je niet zo van verrassingen? Dan kun je je inschrijven voor de Sneak Preview nieuwsbrief via Mijn*VF of via deze link.

FILM & FILOSOFIE / UNA
Wo 24 okt, 19.30 uur | €15 / Supporter €13
Una, een onthutsende drama met verborgen verledens en confrontaties die nieuw licht werpen op de scheidslijn tussen dader en slachtoffer. Rob van Gerwen, onderzoeker en als senior docent verbonden aan de Universiteit van Utrecht, geeft een inleiding over de relevante filosofische kwesties en bespreekt de film met je na.

CITYTRIPS - NIEMAND IN DE STAD
Ma 22 okt, 19.30 uur | €15 / Supporter €13

Film kijken is een vorm van reizen. De camera brengt ons op bijzondere plaatsen, die anders onzichtbaar zouden blijven. Met filmdocent Wim Franssen als reisleider vertrekken we vanuit de Verkadefabriek naar Amsterdam voor de film Niemand in de Stad.

POOLSE CINEMA – TROIS COULEURS BLEU
Wo 17 okt, 19.30 uur | €15 / Supporter €13

Regisseur en producent Coen Haver duikt dit najaar in de rijke geschiedenis van de Poolse Cinema. Met fragmenten uit het werk van onder andere Kieślowski, Wajda, Polanski en Holland toont Haver hoe de Poolse cinema jaren gebukt ging onder culturele oppressie en censuur en hoe het zich daar uiteindelijk van wist los te weken. Ditmaal met de film Trois Couleurs: Blue over het thema vrijheid.

 KINDERFILMS


VECHTMEISJE 10+ - vanaf donderdag
Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo
met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboks-club. Ze blijkt een natuurtalent te zijn en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen, maar door de scheiding van haar ouders is Bo erg afgeleid. Hierdoor moet Bo zichzelf te leren beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.
Lees meer


GORDON & PADDY EN DE ZAAK VAN DE GESTOLEN NOOTJES (NL) 4+
- première

Wanneer de pad inspecteur Gordon met pensioen gaat, kan hij het politiebureau in het Dierenbos met een gerust hart overlaten aan de pientere muis Paddy. Zij heeft bewezen een uitstekend speurder te zijn, toen ze samen de zaak van de gestolen nootjes oplosten. Maar als er twee jonge dieren vermist worden en de verhalen over een gevaarlijke vos weer de kop opsteken, vraagt ze Gordon om hulp.
Lees meer


LOS BANDO 6+
- première

Crazy komische road movie met de rockband 'Los Bando'. De band bestaat uit de tieners Grim en Aksel en Thilda. Ze reizen in een 'geleende' camper van zuid naar noord Noorwegen om daar deel te nemen aan een jaarlijks muziekconcours. Martin, rallyracer zonder rijbewijs, bestuurt de camper. Het wordt een race tegen de klok, waarbij het viertal voortdurend aan ongeruste ouders en de politie probeert te ontsnappen.
Lees meer


SUPERJUFFIE 6+
- 2e week

Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn! In de avonturen van Superjuffie is het grootste avontuur om op te komen voor jezelf en te leren dat jij er mag zijn.
Lees meer


BRANDWEERMAN SAM: KLAAR VOOR ACTIE
- 5e week

Als een brandende oliewagen met volle snelheid richting Piekepolder rijdt, is Brandweerman Sam direct klaar voor een gedurfde reddingsactie. Mandy en Sarah filmen zijn redding en plaatsen het op hun nieuwe website Piekepolder Online. De video van Sams heldendaad gaat viraal en wordt ook opgemerkt door een beroemde Hollywood regisseur. 
Lees meer


ROSIE & MOUSSA
 - 3e week

Rosie & Moussa is een familiefilm van Dorothée Van Den Berghe, gebaseerd op de bekroonde boeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael. Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grootstad als een plek om eindeloos veel avonturen te beleven.
Lees meer