Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma

FILMS | FILMSPECIALS | KINDERFILMSFILMSA FOOL’S PARADISE - première
De Zuid-Afrikaans-Nederlandse regisseur Saskia Vredeveld maakt een reis naar Zuid-Afrika met de vraag of zij zich nog wel ‘thuis’ zal voelen in haar eigen land. Ze treedt in de voetsporen van de Nederlandse kolonisten en reist door het onbekende. Een route van zo’n 1.800 kilometer door adembenemende landschappen van Kaapstad naar Amsterdam, vlakbij de grens met Mozambique.
Lees meer


AN UNEXPECTED LOVE
– première – ontbijtfilmkeuze 

Een fijne komedie over een gelukkig getrouwd stel dat na vijfentwintig jaar huwelijk de balans opmaakt en tot de conclusie komt dat het gras elders misschien toch niet zo groen is als het vaak lijkt.
Lees meer


FØR FROSTEN
– première

Het hartverscheurende verhaal van een boer in het 19e eeuwse Denemarken, wiens harde beslissing het lot van zijn familie voor altijd zal beïnvloeden.
Lees meer


PORTRAIT DE JEUNE FILLE EN FEU
- première

De nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.
Lees meer


THE GOLDFINCH
- 2e week

Theodore “Theo” Decker was 13 jaar oud toen zijn moeder werd gedood bij een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art. Deze tragedie verandert zijn leven en is de aanzet tot een meeslepende reis vol verdriet en schuld. Tijdens dit alles klampt hij zich vast aan één tastbaar stukje hoop... een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: het Puttertje.
Lees meer


FISHERMAN'S FRIENDS - 2e week
Een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt.
Lees meer


NINA WU
- 2e week

Een stijlvol, compromisloos Taiwanees #metoo-drama met surrealistische elementen, naar een script en met een hoofdrol van de formidabele Wu Ke-xi. 
Lees meer


INSTINCT
- 3e week

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen.
Lees meer


AFTER THE WEDDING - 3e week
Isabel is de manager van een weeshuis in Calcutta., die op een uitnodiging ingaat van zakenvrouw Theresa in New York die haar wil inlijven bij haar organisatie. In ruil daarvoor zal Isabel het noodlijdende weeshuis voorzien van de nodige financiële support. De keuze dat zij haar weeskinderen dan niet meer mag bezoeken, maar hen daarmee wel financieel kan redden is moeilijk voor Isabel.
Lees meer


PAVAROTTI - 3e week
Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, zijn ongekende talent en zijn nauwe band met het publiek maakten hem tot wereldster. 
Lees meer


CELIBAAT
- 3e week

“Het ongehuwd blijven en de volledige seksuele onthouding”. Na de succesvolle documentaire 'Boer Peer' in 2017-2018, komt Daan Jongbloed met zijn nieuwe werk 'Celibaat'.
Lees meer


NUESTRO TIEMPO - 3e week
Het verhaal speelt zich af in Tlaxcala tegen de achtergrond van ranches en stierengevechten. Het echtpaar Juan en Ester heeft een open relatie. Wanneer Ester verliefd wordt op een andere man heeft Juan het moeilijk om zijn eigen verwachtingen tegemoet te treden. Zowel man als vrouw worstelen met het evenwicht te vinden tussen de oude tradities en het moderne bestaan.
Lees meer


DE PATRICK
– 4e week

Een familiedrama over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent. Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen. Hoe langer hoe meer, wordt zijn queeste een zoektocht naar zichzelf.
Lees meer


 


DOLOR Y GLORIA
– 5e week

De nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver, Todo Sobre Mi Madre), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.
Lees meer


DOWNTON ABBEY
- 6e week 

Deze herfst wordt het wereldwijde fenomeen Downton Abbey een speelfilm, waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven. Een koninklijk bezoek van de koning en koningin van Engeland zal schandaal, romantiek en intrige teweeg brengen die de toekomst van Downton doen wankelen.
Lees meer


CELLE QUE VOUS CROYEZ - 7e week
Een spannend Frans drama, waarin vijftiger Claire (Juliette Binoche) zichzelf na een gestrand huwelijk weer moet herpakken. Een film over liefde, ouder worden en zelfacceptatie, naar de gelijknamige roman van Camille Laurens.
Lees meer


ONCE UPON A TIME... IN HOLLYWOOD
 - 10e week

Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.
Lees meer


GRIMM RE-EDIT
 - laatste week

De film die het altijd al had moeten zijn. Het is de nieuwe montage van zijn film Grimm (2003), de vijfde film van regisseur Alex van Warmerdam en de enige film waarvan de Nederlandse regisseur vond dat hij er meer uit had kunnen halen. Zestien jaar later is Grimm re-edit het resultaat van een nieuwe edit mét nieuw beeld, geluid en muziek.
Lees meer


ITZHAK
 - laatste week

De voor een Grammy Award 2019 (Best Music Film) genomineerde film Itzhak vertelt het buitengewone verhaal over het leven en de muziek van Itzhak Perlman, alom beschouwd als de grootste nog levende violist, die samenwerkt(e) met vele andere grootheden en mede verantwoordelijk was voor de gelauwerde soundtracks van o.a. Schindler’s List en Memoirs of a Geisha. 
Lees meer


YOUR MUM AND DAD
 - laatste week

‘They fuck you up, your mum and dad. They may not mean to but they do.’ Het begin van dit gedicht van Philip Larkin raakt de kern van de vragen die Klaartje Quirijns stelt in haar nieuwe film. 
Lees meer


AD ASTRA
 – laatste week

Astronaut Roy McBride (gespeeld door Brad Pitt) reist naar het uiterste randje van het zonnestelsel om zijn vermiste vader te vinden en onthult een mysterie dat de overleving van onze planeet bedreigt. Zijn reis zal geheimen ontdekken die de aard van het menselijk bestaan en onze plaats in de kosmos uitdagen.
Lees meer


A RAINY DAY IN NEW YORK
 – laatste week

Woody Allens vijftigste film vertelt het verhaal van een jong stel dat zich verheugt op een speciaal weekend in New York, weg van de universiteit waar ze allebei studeren. Maar dan verandert hun weekend in een ingewikkelde puinhoop.
Lees meerFILMSPECIALS


 

FILMONTBIJT
Zo 20 okt, v.a. 10.30 uur | €14 / €15
Begin de dag met een smakelijk ontbijt van 10.30 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film. Kies ook uit een heerlijke Griekse yoghurt granola met vers fruit, een croissantontbijt of desembrood met gerookte zalm en eiersalade. Deze week zien we de film: An Unexpected Love. 

FAMILIEONTBIJT
Zo 20 okt, 10.30 uur | €14 / Kind €12,50
Schuif aan! Op zondagochtend sluiten we de vakantie met de hele familie af. We serveren voor de kinderen een heerlijk ontbijtje van pannenkoeken met fruit. Ouders mogen een ontbijtje van het filmontbijt uitzoeken. Nadat jullie zijn uitgesmikkeld begint de film Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap. Het filmontbijt, maar dan voor de hele familie. Superleuk en lekker!

ARTS IN CINEMA / THE PRADO MUSEUM
Di 22 okt, 16.30 uur | €10,50 / Supporter €9,50
Een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we The Prado Museum: A Collection of Wonders. De film vertelt het verhaal over het 200 jarige bestaan van het museum.

SNEAK PREVIEW
Di 22 okt, 20.40 uur | €7,50 / Supporter €6,50
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen. Hou je niet zo van verrassingen? Dan kun je je inschrijven voor de Sneak Preview nieuwsbrief via Mijn*VF of via deze link.

CURSUS FILM & FILOSOFIE
Wo 23 okt, 19.30 uur | €15,50 / Supporter €13,50
In deze cursus start elke bijeenkomst met een inleiding over relevante filosofische kwesties. Vervolgens bekijken we een film, in zijn geheel. Na afloopt volgt een korte nabespreking. Deze week zien we de film: Foxtrot.

ZIN IN FILM – THE BIGGEST LITTLE FARM
Wo 23 okt, 14.00 uur | €10,50 / Supporter €9,50
Deze filmavond is een onderdeel van de cyclus ‘Zin in film’ van de San Salvatorgemeenschap. Na afloop van de film kunnen de bezoekers in het theatercafé met elkaar napraten over de film en/of het thema.

FRANK VAN OSCH EN JAN THIJSSEN – 30-JARIG JUBILEUM
Wo 23 okt, 19.00 uur | €10,50 / Supporter €9,50
Den Bosch is vruchtbare grond voor de documentaire. Film- en documentairemakers Jan Thijssen en Frank van Osch begonnen beiden precies 30 jaar geleden in deze stad hun carrière. Na vele omwegen zijn hun filmbedrijven nu gevestigd in diezelfde fabriek als waar het allemaal begon. KINDERFILMSSHAUN HET SCHAAP: HET RUIMTESCHAAP - 2e week - ontbijtfilmkeuze
Shaun het Schaap is terug en er is een nieuwe buitenaardse gast op de boerderij. Maak kennis met Lu-La, ze is een kleine dondersteen, nieuwsgierig, maar vooral verdwaald.
Lees meer


SOLAN & LUDIG GAAN NAAR DE MAAN - 2e week
Solan & Ludwig gaan naar de maan is de derde film in de stop-motion trilogie met de geliefde karakters van Flåklypa universe.
Lees meer


BINTI
– 2e week

Binti is 12 jaar en droomt ervan om een bekende vlogger te worden, net zoals haar idool Tatyana. Als ze op een dag met haar papa moet vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias.
Lees meer


LOTTE OP ZOEK NAAR DRAKEN
- 3e week

Het hondje Lotte krijgt een zusje, genaamd Roosi. Samen beleven ze een heel spannend avontuur. Karl de wasbeer en Viktor de vis zijn twee wetenschappers die naar het dorpje Gadgetville komen.
Lees meer


KAPSALON ROMY 9+
-  3e week

Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer.
Lees meer


 

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!