Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma

FILMS | FILMSPECIALS | KINDERFILMS | SPEELTIJDENFILMS


ATLANTIS - première
Het is 2025 en de Oekraïne-Rusland oorlog is ten einde. Ex-soldaat Sergey is mentaal flink beschadigd maar besluit de draad weer op te pakken. Sergey besluit te kiezen voor een nieuwe baan en besluit vrijwilligerswerk te gaan doen. Daarnaast springt er een klein vonkje over tussen Sergey en Katya – zijn collega.
Lees meer


A NIGHT AT THE LOUVREpremière
Een nachtelijke privé-tour door de tentoonstelling van Leonardo Da Vinci in het Louvre Ter ere van zijn vijfhonderdste sterfdatum heeft het Louvre deze expositie opgezet. Curatoren van de tentoonstelling delen hun kunstkennis met de kijker wat zal zorgen voor nieuwe inzichten in Leonardo’s schildertechnieken en zijn wereldberoemde werken.
Lees meer


SHIRLEYpremière - ontbijtfilm
Fred en Rose verhuizen naar een dorp in Vermont in de hoop op een baan voor Fred. Het jonge stel krijgt een aanbod om in te trekken bij Professor Stanley Hayman en zijn vrouw – de beruchte horror auteur – Shirley Jackson. Rose moet in ruil hiervoor het huishouden bijhouden en op Shirley passen wat zorgt voor een bijzondere band tussen de vrouwen.
Lees meer


WHITE RIOTpremière
Een opwindende film over hoe eind jaren ’70 een groep muziekliefhebbers samen met The Clash de grootste antiracismebeweging van Groot-Brittannië creërde. Wat begon als een vrij obscuur en lokaal initiatief, groeide uit tot een nationale beweging die gepaard ging met enorme demonstraties en concerten.
Lees meer
 


THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELDpremière - ontbijtfilm
Een film gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de 19e eeuw en vertelt het levensverhaal van David Copperfield. David beleeft avontuur na avontuur en ontmoet de meest excentrieke personages.
Lees meer


VALLEY OF THE GODS - première
In Valley of the Gods worden drie verhalen samengevoegd: de legende van de Navajo goden opgesloten in de rotsen van de Valley of the Gods, het verhaal over de rijkste persoon op aarde die als kluizenaar leeft en het verhaal van de Verteller die als tekstschrijver werkt.
Lees meer


LOVE SARAH - 2e week
Sarah is van plan een bakkerij te openen is het Londense Notting Hill totdat zij overlijdt. Haar 19-jarige dochter is vastbesloten om de droom van haar moeder uit te laten komen.
Lees meer


UN FILS2e week
Un fils is een meeslepend familiedrama en een indrukwekkend debuut van regisseur Mehdi Barsaoui. Een familie komt te staan voor keuzes die zij liever niet willen maken.
Lees meer


BARN2e week
Indringende en meesterlijk geconstrueerde film over de dramatische nasleep van een ongeval op een school in Oslo. Een gebeurtenis zet de wereld van kinderen, ouders en leraren op zijn kop.
Lees meer


HELMUT NEWTON: THE BAD AND THE BEAUTIFUL2e week
Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk.
Lees meer


SIDIK EN DE PANTER2e week
'De enige vrienden van de Koerden zijn hun bergen’ zegt Sidik. In het ruige berglandschap van Koerdistan (Noord-Irak) speurt hij als een pelgrim naar bewijzen voor de aanwezigheid van de Perzische panter. Mocht de panter hier inderdaad gesignaleerd worden, dan zou dat betekenen dat het hele gebied als beschermde natuur wordt aangemerkt.
Lees meer


CUNNINGHAM
- 3e week

De Amerikaanse Merce Cunningham wilde als choreograaf en danser geen avant-gardist genoemd worden. Door middel van dans wilde hij de mogelijkheden van het menselijk lichaam ontdekken. Hiervoor gebruikte hij elementen van klassieke en moderne dans. In deze documentaire zal het levensverhaal van Merce Cunningham aan het licht komen.
Lees meer


PARADISE DRIFTERS
- 3
e week
Drie thuisloze jongeren proberen door middel van een reis naar Zuid-Europa hun verleden te vergeten. Ieder worstelt met een eigen probleem waaraan ze proberen te ontsnappen. Na een leven zonder liefde en geborgenheid vinden deze jongeren elkaar en trekken ze samen de wereld in.
Lees meer


ÉTÉ 85
- 3
e week
In de zomervakantie van 1985 wordt Alexis gered door David in het water van Normandië. Dit voorval heeft geleid tot een bijzondere vriendschap tussen de jongens en ze beleven de zomer van hun leven. De vraag is alleen of deze droom zal blijven voortduren na de zomer.
Lees meer


MISBEHAVIOUR
- 4e week

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen. De show is in die tijd het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven.
Lees meer


BABYTEETH - 4e week
Babyteeth is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (Killing Eve): een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde.
Lees meer


TENET
- 4
e week
In de nieuwste film van Christopher Nolan (The Dark Knight, Inception, Dunkirk), de actiethriller Tenet, moet hoofdpersoon John David Washington gewapend met slechts één woord – Tenet – de wereld zien te redden van de ondergang. Reizend door een schemerwereld van internationale spionage gaat hij op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd.
Lees meer


GLI ANNI PIU BELLI 
- 7e week
Gli anni più belli ('de mooiste jaren') is een zomerse Italiaanse film over vriendschap, familie en het leven, waarin we vier vrienden volgen gedurende 40 jaar. Giulio, Gemma, Paolo en Riccardo zijn sinds hun jeugd in de jaren '80 hecht bevriend. Na het succes van A Casa Tutti Bene uit 2018 keert regisseur Gabriele Muccino terug in de bioscoop met Gli anni più belli.
Lees meer


DE BEENTJES VAN SINT HILDEGARD
 – 21e week

Jan is al 35 jaar getrouwd met Gedda. Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de overzorgzaamheid, wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten?
Lees meer


ÖNDÖG
 - laatste
 week
Öndög begint met de vondst van een overleden vrouw in een uitgedroogd graslandschap. Een jonge politieagent moet het lichaam bewaken. Al snel komt een herderin met een kameel hem gezelschap houden.
Lees meer
MADRE
 – laatste week

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván verdween, aan de Franse kust. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Tot ze op een dag de Franse tiener Jean tegenkomt die haar sterk doet denken aan haar zoon.
Lees meer


ANTEBELLUM
 - 2e week

De nieuwste horrorfilm van Gerard Bush (Canvases of Courage, 17 seventeen) jaagt je de stuipen op het lijf. Het verhaal gaat over een succesvol schrijfster genaamd Veronica Henley.
Lees meer

 FILMSPECIALSFILMONTBIJT

Begin de dag met een smakelijk ontbijt van 10.30 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film. Kies ook uit een heerlijke Griekse yoghurt granola met vers fruit, een croissantontbijt of desembrood met zalm. Deze week zie je de films: Love Sarah en Cunningham.
Zo 13 september v.a. 10.30 uur       €14 / €15

FOOD & FILM
Een vorkje prikken en een filmpje pikken, dat is het idee achter Food & Film. Op maandag- en dinsdagavond krijg je een Food & Film hoofdgerecht én een kaartje voor de film voor €21,50 (+ € 1 bij een film vanaf 130 min.)

SNEAK PREVIEW
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen.
Di 15 september: 17.00 en 21.00 uur       €7,50 / Supporter €6,50

ARTS IN CINEMA: FRIDA KAHLO
Ze maakte ontelbare zelfportretten en gebruikte het canvas als een spiegel door alle stadia van haar turbulente en soms tragische leven. Met belangrijke tentoonstellingen en interviews met wereldberoemde Kahlo-curatoren, onderzoekt de documentaire de buitengewone symboliek en thema's in de persoonlijke doeken om een beter inzicht te krijgen in de echte Frida Kahlo.
Di: 19.20 uur en Wo: 16.00 uur       €10,50 / Supporter €9,50

DE RIJKSBOUWMEESTER – DE KRACHT VAN DE VERBEELDING
Een documentaire over het leven van Floris Alkemade als Rijksbouwmeester. Inclusief een Q&A met Floris Alkemade vooraf via een livestream. De Rijksbouwmeester is de belangrijkste adviseur van de regering als het gaat om architectuur en stedenbouw. De functie van Rijksbouwmeester wordt vervuld door Floris Alkemade. Tijdens deze tijd heeft Alkemade zich laten volgen door filmmaker André de Laat.
Do: 19.20 uur €10,50 / Supporter €9,50

FILM & FILOSOFIE: SAMI BLOOD
Afstand en nabijheid zijn soms absoluut, dan weer relatief. Van anderhalve meter, tot gevoel voor de juiste afstand te dichtbij is ongepast, te veraf en de communicatie lijkt verbroken. Cursusdocent Rob van Gerwen maakt je deelgenoot van zijn filosofische kijk op films waarin afstand en nabijheid een belangrijke rol spelen.
Wo: 19.30 uur Cursusprijs (6 films): €87,00 / Supporter €75,00
 KINDERFILMSMINUSCULE 2, HET TROPISCHE AVONTUUR 6+ - première
Wanneer het winter wordt in de vallei, is het tijd om de wintervoorraden aan te vullen. Iedereen is zo druk bezig dat niemand merkt dat een lieveheerstbeestje vast zit in een pakket onderweg naar de Caraïben!
Lees meer

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!