Films van deze week
Bekijk hier het programma

Films van deze week

Bekijk hier het programma

FILMS | FILMSPECIALS | KINDERFILMS



FILMS



MOTHERLESS BROOKLYN - première
Motherless Brooklyn volgt Lionel Essrog (Edward Norton), een eenzame privédetective met het syndroom van Tourette, die de moord op zijn mentor en enige vriend Frank Minna (Bruce Willis) wil oplossen. Op basis van slechts enkele aanwijzingen ontrafelt de obsessieve Lionel goed bewaarde geheimen die van grote invloed zijn op de toekomst van de stad.
Lees meer


THE INVISIBLE LIFE OF EURIDICE GUSMAO - première
Rio de Janeiro, 1950. Eurí­dice en Guida zijn twee onafscheidelijke zussen die thuis wonen bij hun conservatieve ouders. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog.
Lees meer


J'AI PERDU MON CORPS - première
Een liefdesverhaal naar het boek Happy Hand van Guillaume Laurant, vaste co-scenarist van Jean-Pierre Jeunet (Le Fabuleux Destin d’Amèlie Poulain). In deze animatiefilm volgen we de afgehakte hand van Nafouel die op zoek is naar zijn lichaam.
Lees meer


SAMEN - première
Een documentaire over hoe ongeneeslijk zieke mensen omgaan met de wetenschap dat ze langzaam zullen wegkwijnen en nooit meer beter zullen worden. Vinden zij de veerkracht om, onder soms hopeloze omstandigheden, hun leven op een positieve manier betekenis te blijven geven?
Lees meer


KNIVES OUT – 2e week
Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf.
Lees meer


PARASITE
– 2e week

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil.
Lees meer


MARRIAGE STORY
– 2e week - 
ontbijtfilmkeuze
Toneelregisseur Charlie en zijn echtgenote, actrice Nicole, zitten in een echtscheiding verwikkeld en strijden om het hoederecht over hun kind. Hun levens, die zich afspelen in enerzijds New York en anderzijds Los Angeles, komen zo zwaar onder druk te staan.
Lees meer


ZE NOEMEN ME BABOE
– 2e week

Regisseur Sandra Beerends verbeeldt het boeiende levensverhaal van de Javaanse Alima. Op de vlucht voor een gedwongen huwelijk vindt Alima in de jaren veertig werk als baboe (kindermeisje) voor een Nederlandse familie. Ze reist met hen mee naar Nederland, waar ze wordt beïnvloed door Indonesische studenten die dromen over een onafhankelijk Indonesië.
Lees meer


THE GOOD LIAR
– 3e week - 
ontbijtfilmkeuze
Beroepsoplichter Roy Courtnay heeft een nieuw doelwit op het oog: Betty McLeish, een weduwe die miljoenen waard is. En hij wil haar alles afnemen. Maar als de twee naar elkaar toe groeien, verandert een eenvoudige zwendel in een levensgevaarlijk spel.
Lees meer


THE FAREWELL – 3e week
Wanneer de familie van Billi erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China.
Lees meer


MARTIN EDEN – 3e week
Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten.
Lees meer


MI VIDA – 3e week
Een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. En over de bereidheid en durf van een dappere, drieënzestigjarige vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken.
Lees meer


THE IRISHMAN - 4e week
De nieuwste film van Academy Award-winnaar Martin Scorsese (The Wolf of Wallstreet, Goodfellas). De film centreert zich rondom één van de grootste onopgeloste zaken uit de 20e eeuw van de Amerikaanse geschiedenis: de verdwijning van Jimmy Hoffa.
Lees meer


JUDY – 4e week
Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken. 
Lees meer


SORRY WE MISSED YOU - 4e week
De nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake). De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.
Lees meer


AMAZING GRACE
- 6e week

Een documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles in januari 1972.
Lees meer


 


PORTRAIT DE JEUNE FILLE EN FEU
- 8e week

De nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.
Lees meer


INSTINCT
- 10e week

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen.
Lees meer


THE REPORT
 – laatste week

Daniel Jones, onderzoeker voor de Senaat, krijgt na 9/11 de lastige opdracht om de inspectie te leiden naar de verhoortechnieken van de CIA. Na jarenlang uitgebreid onderzoek komt hij achter de gruwelijke, immorele martelpraktijken die de CIA jarenlang heeft proberen te verzwijgen. Het publiceren van dit rapport blijkt echter moeilijker dan gedacht. 
Lees meer


AND THEN WE DANCED – laatste week
Merab traint van kinds af aan bij de National Georgian Ensemble, samen met zijn danspartner Mary. Zijn leven wordt op de kop gezet wanneer de zorgeloze Irakli hun gezelschap komt aanvullen. Merab voelt zich zowel geïntrigeerd als uitgedaagd door deze man.
Lees meer



FILMSPECIALS



CURSUS DÉJÀ VU

Do 5 dec, 19.30 uur | €15,50 / Supporter €13,50
Op de hoogte zijn van de nieuwste films én er het fijne van weten? Volg dan de cursus Déjà vu. Filmdocent Mark Meuldijk selecteert premières die de moeite waard zijn en vertelt je meer over de regisseur, de cameravoering, het acteerwerk of het scenario. Zo zie je niet alleen mooie films, maar kijk je nét even verder. Deze week zien we de film: Parasite.

LANG LEVE DE FILM

Vr 6 dec, 15.00 uur | €15,50 / Supporter €13,50
Dialogen, geluidseffecten en muziek dragen allemaal bij aan de immersieve werking van film, maar ze hebben ook een belangrijke verhalen functie. Aan de hand van de mooiste fragmenten ontdekken we de kracht van geluid én van stilte.

FILMONTBIJT
Zo 8 dec, v.a. 10.30 uur | €14 / €15
Begin de dag met een smakelijk ontbijt van 10.30 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film. Deze week kies je uit drie heerlijke ontbijtjes en de films: Marriage Story en The Good Liar.

AIC / GAUGUIN IN TAHITI
Zo 8 dec, 16.30 uur | €10,50 / Supporter €9,50
Arts in Cinema, een unieke serie van bijzondere kunstfilms. Deze avond zien we Gauguin in Tahiti, de film vertelt over Tahiti en de Marquesaseilanden, in de panorama's die Gauguin zag en schilderde, tot de Amerikaanse musea waar zijn kunst nu wordt gepreserveerd.

SNEAK PREVIEW
Di 10 dec, 21.00 uur | €7,50 / Supporter €6,50
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is. Je ziet films die op je wensenlijstje stonden. En films die je anders misschien niet zou kiezen, maar achteraf niet had willen missen.



KINDERFILMS



DE GROTE BOZE VOS 5+ – première
Wie is er bang voor De Grote Boze Vos? Niemand lijkt het wel... Op en rond een boerderij op het platteland spelen zich drie hilarische verhalen af, die de dieren voor grote uitdagingen stelt. Zo verschijnt er een vleugellamme ooievaar op het erf en komen een eend en een konijn een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? En wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje?
Lees meer


BUURMAN & BUURMAN: EXPERIMENTEREN EROP LOS! 3+ - 3e week
Niets is te gek voor deze heren en gaan daarom allerlei uitdagingen aan. Zo proberen Buurman & Buurman op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine!
Lees meer


Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!