Films van deze week
Zorg dat je ze ziet

Films van deze week

Zorg dat je ze ziet

 

MARLINA DE MURDERER - première
Een bijzonder stijlvolle en betoverende feministische western uit Indonesië. De film heeft een prachtige muziekscore en betoverende cinemascoopbeelden, waarvan gezegd wordt dat ze beter gelukt zijn dan in Tarantino’s The Hateful Eight.
Lees meer


THE SHAPE OF WATER - première
13 Oscarnominaties heeft Guillermo del Toro op zak met zijn romantische scifi The Shape of Water, waaronder die voor beste film en beste regisseur. 
Lees meer


THE FLORIDA PROJECT
- 2e week

The Florida Project is een drama van Sean Baker met Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair.
Lees meer


7 GIORNI - 2e week - ontbijtfilm op zondag
In 7 Giorni (7 Days) ontmoeten Ivan en Chiara elkaar op het Italiaanse eiland Levanzo waar zij de bruiloft van Ivans broer en Chiara‘s beste vriendin moeten voorbereiden. 
Lees meer


THE LAST FIGHT - 2e week
Een film over Marloes Coenen, één van de beste MMA-vechtsters ter wereld, die nog eenmaal alles moet geven om haar laatste titelgevecht te winnen. Zelfs als ze daarvoor de hoogste prijs moet betalen...
Lees meer


THE POST
- 3e week 

The Post (2 oscarnominaties!) is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen, geregisseerd door Steven Spielberg. 
Lees meer


WILD - 3e week - ontbijtfilm op zondag
André van Duin verzorgt de voice-over van deze prachtige natuurfilm, en is naar eigen zeggen trots dat hij zijn stem hiervoor heeft mogen verlenen.
Lees meer


MÉDECIN DE CAMPAGNE
- 4e week

Médecin de Campagne een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet (Intouchables), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt.
Lees meer


HET LEVEN IS VURRUKKULLUK - 4e week
Het Leven is Vurrukkulluk is een film over liefde en verlangen. Tijdens een heerlijke lentedag zien we twee beste vrienden, Mees en Boelie samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda ontmoeten.
Lees meer


DARKEST HOUR – 5e week
Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.
Lees meer


THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI
– 6
e week
Een donker en komisch drama van Oscarwinnaar Martin McDonagh (In Bruges). Winnaar in de categorie ‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië.
Lees meer


CALL ME BY YOUR NAME - 6e week
De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader, vindt hij dit erg intrigerend. 
Lees meer


THE LEISURE SEEKER
- 7
e week
Ella en John hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Met hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen.
Lees meer


LOVING VINCENT 
- 17e week

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.
Lees meer

 KINDERFILMSBOB DE BOUWER - première
Scoop, Muck en Liftie zijn er helemaal klaar voor om Bob te helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad.
Lees meer


DE IJSLANDBENDE
- voorpremière

De 12-jarige Sem wil ter nagedachtenis aan zijn overleden vader op expeditie naar IJsland.
Lees meer


EARLY MAN
- 3e week

Early Man is de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun Het Schaap. Een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden. 
Lees meer


ELIAS: ALLE ANKERS VOORUIT!
- 6e week

Elias de Kleine Reddingsboot is eindelijk op het grote doek te zien! Tijdens een grote storm krijgt Elias een noodoproep vanuit de Grote Haven: er is een schip in gevaar. Gelukkig lukt het Elias om hem te redden en als beloning mag hij in de Grote Haven komen werken. 
Lees meer


COCO 6+ (NL) 2D
- 13e week

Disney-Pixar’s Coco is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel. Ga samen met Miguel en zijn hond Dante op een onvergetelijk avontuur naar een wereld vol knotsgekke buitenbeentjes. Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Voor de vertoning van Coco zit de korte film Olaf’s Frozen Adventure.
Lees meer

 FILMSPECIALSFILMONTBIJT

Zo 25 feb, v.a. 11.00 uur
Begin de dag met een smakelijk ontbijtje van 11.00 uur tot 12.00 uur en aansluitend een heerlijke film (keuze uit verschillende films). 

SNEAK PREVIEW 
Di 20 feb, 21.15 uur
Di 27 feb, 21.15 uur
Ga voor het verrassingseffect. Koop een kaartje, ga lekker zitten en ontdek welke film of documentaire de Sneak Preview van de week is.