22-7-2022

Jeffrey blikt terug - én kijkt vooruit

Waar staan we en waar gaan we naartoe?

Een jaar in de Verkadefabriek

Een jaar in de Verkadefabriek

De Verkadefabriek is een heerlijke plek in onze stad. Met een ongedwongen, gezellige sfeer, kwalitatief hoogwaardig aanbod in de grote zaal, een prachtig filmprogramma en gevarieerde muziekavonden.

Natuurlijk hebben ook wij te maken met de nodige zorgen als  inflatie, het vinden van personeel en de gasrekening. Maar we zijn vooral optimistisch. Omdat we geloven dat we met elkaar kunnen werken aan positieve verandering.

In de Verkadefabriek zal veel van het moois dat er al is, hetzelfde blijven. Maar nu de inhaalslag na corona zijn beloop heeft gehad komen er stukje bij beetje nieuwe onderdelen bij die in de loop van het komende seizoen steeds iets duidelijker worden. Zo komen er naast de vele vertrouwde namen waarvoor je vanaf de seizoensverkoop kaarten kunt kopen, nieuwe namen bij die op korte termijn worden gepland. Zo houden we ruimte voor bijzondere (actuele) projecten of onverwachte pareltjes. Onze nieuwe WhatsApp-service houd je op de hoogte van het meest actuele aanbod.

Inhoudelijk zoeken we de komende jaren nog meer het avontuur op. Jonge makers krijgen onder het nieuwe label Young Blood een grotere plek in de kleine zaal, de Clubzaal en Studio Tramkade, waar we een complete werkplaats voor jonge makers ontwikkelen. Op de eerste verdieping is een gloednieuw atelier ingericht waarin we nieuwe ideeën vormgeven en waar ruimte is voor experiment. We kijken met ons programma bovendien vaker over de grens.

Er is een medewerker educatie aangenomen waarmee we ons richten op kinderen en jongeren. We zoeken aansluiting bij het programma Gelijke Kansen en het onderwijs. Artist-in-Residence Raoul Heertje laat dit najaar van zich horen met een opmerkelijk project.

Maar vooral wordt de Verkadefabriek een plek waar je iets kunt leren en waar je getuige kunt zijn van hoe theater en kunst gemaakt worden. Natuurlijk: het inspirerende avondje uit blijft. Maar daarnaast wordt het voor kinderen, jongeren en volwassenen steeds vaker mogelijk om workshops, trainingen en masterclasses van kunstenaars en culturele professionals te volgen of om repetities en lezingen bij te wonen. Talentontwikkeling - of je nou jong, ouder, bezoeker of kunstenaar bent - staat bij ons hoog in het vaandel.

We werken in de Verkadefabriek aan het cultuurgebouw van de toekomst. We gaan je daarbij hopelijk regelmatig positief verrassen. Voor ons is jouw betrokkenheid van belang. We zien en horen je daarom graag.

Jeffrey Meulman
Directeur Verkadefabriek