Raoul Heertje

Raoul Heertje

Artist-in-residence van de Verkadefabriek

Dit wordt wat nieuws

De afgelopen maanden sprak onze artist-in-residence Raoul Heertje in Den Bosch met allerlei verschillende mensen. Op straat, in werkplaatsen, in de wijken, bij bedrijven. Gesprekken over wat er toch misgaat tussen al die goedbedoelende mensen op aarde. Onderzoeken hoe het zit. Hoe wat zit? Alles. Een persoonlijke zoektocht die telkens universeler blijkt dan gedacht. 

De inzichten en opmerkingen van de Bosschenaren gebruikt hij voor zijn stand-up in de Verkadefabriek. Soms gaat hij verder waar hij de vorige keer was gebleven. Soms betrekt hij het publiek meer in de avond, soms minder. Misschien is hij de ene keer bozer dan de andere. Of verontwaardigder. Of milder. Of begripvoller. Of totaal verbijsterd.  

Hoe het ook loopt, jij kunt erbij zijn. Jij mag erbij zijn. Sterker nog, je bent noodzakelijk. Zonder jou gebeurt er namelijk niks. 

do 1 sep, di 6 sep, wo 7 sep, vr 9 sep | €10 / Supporter €8

Bestel je tickets

Comedian, schrijver en programmamaker Raoul Heertje is de eerste artist-in-residence van de Verkadefabriek. Het is de bedoeling dat in de toekomst meerdere kunstenaars en theatermakers de Verkadefabriek als hun tijdelijke artistieke thuis beschouwen, waarvan Raoul de eerste is.

Raoul Heertje wil zijn blik verruimen en geïnspireerd worden door mensen uit alle Bossche windrichtingen. Daartoe zoekt hij contact met de Bossche gemeenschap en het Bossche bedrijfsleven. Afgelopen maand bezocht hij onder meer het jongerencentrum Zuid-Oost aan de Gestelseweg, waar hij sprak met medewerkers van PowerUp073. Ook ging hij in gesprek met bedrijven die zich als Vriend aan de Verkadefabriek verbonden hebben.

Raoul Heertje (1963) is oprichter van Comedytrain, was jarenlang teamcaptain in het televisieprogramma Dit was het nieuws en onlangs nog te zien bij De Avondshow Stand-ups van Arjen Lubach. 

Raoul ontwikkelt een theaterprogramma, waarvoor hij ideeën haalt uit optredens in en initiatieven met de Verkadefabriek. Hiervoor is hij de komende maanden regelmatig te vinden in ‘s-Hertogenbosch. Ook start Raoul binnenkort een podcast, waarin hij in gesprek gaat met Bosschenaren én gaat hij comedyworkshops geven aan jongeren. Hou deze pagina en onze social media in de gaten voor meer informatie!