Student
Studentenkorting in de Verkadefabriek

Student

Studentenkorting in de Verkadefabriek

Goedkoop naar de film of het theater? Dat kan in de Verkadefabriek!

Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Aan ons kan het niet liggen. In de Verkadefabriek betaal je maar € 8 voor film en € 10 voor theater / cabaret / muziek / dans. Dat is goedkoper dan een avond stappen. Komen dus!

In de Verkadefabriek zie je de nieuwste arthouse films, de beste cabaretiers, de nieuwste generatie dans- en theatermakers en beleef je intieme concerten.

De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. 
(Deze korting geldt voor jongeren t/m 29 jaar, op vertoon van een geldige collegekaart of CJP-pas.)

 


DE BESTE TIPS, VAN ONS VOOR JOU


Waar je heen gaat? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Wel hebben we een paar voorstellingen voor je op een rijtje gezet. Wij weten ook wel dat niet alles even toegankelijk is, maar dat wil niet zeggen dat je niet af en toe iets kunt proberen! Toch? Daarom: de beste tips, van ons voor jou.

Panama Pictures - The future is not what it used to be
Je hoeft bij Panama Pictures écht niet bang te zijn dat het op ballet lijkt, dus áls je eens een toffe dansvoorstelling wilt proberen.. 
Huisgezelschap Panama Pictures maakt een nieuwe fysieke voorstelling over het mysterie van tijd. Zwevende objecten vormen een surrealistisch universum. Op afgebrokkelde fragmenten balanceren de performers hoog in de lucht. Elkaar vasthoudend boven de gapende afgrond ontrafelen ze de samenhang tussen tijd en zwaartekracht. Zonder houvast begeven ze zich in het niets. Letterlijk de hoogte in dus, daar wil je bij zijn!

do 8, vr 9 en za 10 okt, 20.30 uur | Grote Zaal
lees meer 


I Am Greta
Een prachtige documentaire over de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg.
Kijk op zo 18 okt, als allereerste in het land, de bijzonder documentaire I Am Greta tijdens de speciale voorpremière in de Verkadefabriek. Zie hoe één meisje duizenden jongeren inspireerde om ook hun stem te laten horen. Nationale Jongerenvertegenwoordigers Hajar Yagkoubi en Eefke van de Wouw geven bij de film een inleiding én een workshop.
Lees meer
Zo 18 okt


Wildpark/Monika Kowalewska - Dichtbij Matki
Monika was tot voor kort zelf nog student, de voorstelling is gemaakt vanuit de blik van een jonge Poolse immigrant op Nederland.
Een 12-jarig meisje verhuist met haar moeder en haar hamster van Polen naar Nederland. Vanaf dan is niets meer hetzelfde. Ze verlangt ernaar om net zo te worden als de Nederlanders. Een voorstelling over identiteit en loyaliteit, met haar eigen geschiedenis als uitgangspunt.

wo 28 okt, 19.00 en 21.00 uur | Kleine Zaal
lees meer


Orkater/De Nieuwkomers | More Dogs - Real Boys
Deze theatermakers van de toekomst hebben een veelbelovende voorstelling gemaakt, wij zijn benieuwd!
De jonge makers van More Dogs zien de wereld om zich heen steeds kunstmatiger worden. Ze kijken er gefascineerd naar, maar wel met enige argwaan. Verward over wat nog langer ‘echt’ is en wat niet, wordt de drang naar een oprechte ervaring of iets authentieks groter. Vijf Pinokkio’s proberen in deze voorstelling echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze genderfluïditeit, popcultuur, online profilering en labovlees. Maar ook liefde, fake-news en Pinokkio's zoektocht. In Real Boys vechten ze met het ‘fake’ spektakel dat hen omringt. 

do 29 okt, 20.30 uur | Grote Zaal
lees meer

Beau Schneider en Britte Lagcher - Constellations
Fijn verhaal, fijne cast. Echt een voorstelling om netflix eens voor af te sluiten en op je fietsje te stappen.
Marie en Roland ontmoeten elkaar op een feestje. Zij is kosmoloog, hij imker. Ze gaan wat drinken, of misschien wel niet. Ze worden hopeloos verliefd. Of één van de twee is al verloofd. Misschien leven ze nog lang en gelukkig. Misschien niet lang, maar tragisch kort. Vanuit de klassieke opzet – boy meets girl - vertelt Nick Payne’s Constellations oneindig veel verhalen. Een voorstelling over de multiversumtheorie, over vrije wil en vriendschap. Maar ook over honing en een kosmische liefde. 

do 5 nov, 20.30 uur | Grote Zaal
lees meer


Wunderbaum - Schaapjes op het droge
Voor je het weet gaat dit over jou, echt waar!

Maartje en Wine waren tieners in de jaren ’80. De tijd waarin het mogelijk was een huis met tuin te kopen in de binnenstad, ook al was je geen miljardair. Nu, 30 jaar later, een man, een te zware lening en een paar kinderen rijker, groeien ze samen met hun kroost uit hun huis, maar ze weten niet waarheen. Liever niet naar de buitenwijk. Ze vragen zich af: “Waar is het misgegaan? Hebben we het niet genoeg geprobeerd? Niet hard genoeg gewild?” Het belooft een fijne, typisch muzikale Wunderbaum-avond te worden. Zorg dat je ‘m niet mist.

di 24 nov, 20.30 uur | Grote Zaal
lees meer


Toneelschuur Producties/Eline Arbo - Drie zusters
We weten het zeker: Eline Arbo gaat van Drie zusters een toffe en frisse 'kippenvel op je armen'-versie maken.

Na de theaterhit Weg met Eddy Bellegueule, maakt Eline Arbo opnieuw een eigen radicale theaterbewerking. Van Drie zusters dit keer, de klassieker van Anton Tsjechov. Ze trekt een parallel tussen Tsjechovs drie zussen die op een beter leven hopen en de positie van vrouwen in onze huidige tijd. Een politieke voorstelling die ook licht, humoristisch en muzikaal is. De achtkoppige cast, waaronder Diewertje Dir, Sarah Janneh en Keja Klaasje Kwestro als de drie zussen, behoort tot dé acteurs en actrices van deze generatie.

do 10 dec, 20.30 uur | Grote Zaal
lees meer

Compagnie Red, Yellow & Blue - Dronken deliriumdagen
Een beetje humor met kerst, lekker toch.

Energiek, dynamisch en direct is deze voorstelling van het jonge Utrechtse gezelschap Compagnie Red, Yellow & Blue. Dronken deliriumdagen gaat over familie, ruzie en tradities. Want daar zitten we weer met kerst. Een jaar verder. Met dezelfde mensen, aan dezelfde tafel, en na dezelfde glühwein delen we dezelfde anekdotes en hebben we dezelfde ruzies. Alleen dan zonder Maarten, dit jaar. 

di 29 dec, 19.00 en 21.00 uur | Kleine Zaal
lees meer 
Bekijk het volledige programma hier!


Our recommendations on shows and info about the student discount for international students are available here!

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten!