Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Studentenkorting

in de Verkadefabriek

Goedkoop naar de film of het theater?

Dat kan in de Verkadefabriek!

Hou je aan het eind van je geld ook altijd een stukje maand over? Aan ons kan het niet liggen. In de Verkadefabriek betaal je maar € 8 voor film en € 10 voor theater / cabaret / muziek / dans. Dat is goedkoper dan een avond stappen. Je ziet hier de nieuwste arthouse films, de beste cabaretiers, de nieuwste generatie dans- en theatermakers en beleef je intieme concerten. Komen dus!

De studentenkorting geldt op de dag zelf, aan de kassa van de Verkadefabriek, op vertoon van je collegekaart of CJP-pas. 
(Deze korting geldt voor jongeren t/m 29 jaar, op vertoon van een geldige collegekaart of CJP-pas.)

DE BESTE TIPS, VAN ONS VOOR JOU

Waar je heen gaat? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Wel hebben we een paar voorstellingen voor je op een rijtje gezet. Wij weten ook wel dat niet alles even toegankelijk is, maar dat wil niet zeggen dat je niet af en toe iets kunt proberen! Toch? Daarom: de beste tips, van ons voor jou.

CABARET | THEATER | DANS | NOG VEEL MEER MOOIS

Cabaret tips

Soundos - Comeback Kid
do 9 en vr 10 dec, 20.15 uur
Comedian. Actrice. Covergirl. Tafeldame. Roastkoningin. Luis in de pels van racisten en populisten. Dictator van haar eigen Instagram. Finalist van Wie is de mol en Expeditie Robinson. De eerste Nederlandse vrouw met een Netflix Special. Harder werken, zichzelf blijven en nóg beter worden, dat is wat ze doet. Vallen en weer opstaan. Altijd. En ze gaat met twee middelvingers in de lucht door het leven.
Meer info & kaarten

Pieter Derks - Uit het niets

di 30 nov, 20.30 uur
In ingewikkelde tijden moet je dingen niet moeilijker maken dan ze zijn. Dus stelt Pieter alleen nog maar verrassend simpele vragen. Simpel betekent echter niet saai.
Uitverkocht

Amsterdams Kleinkunst Festival - Finalistentournee

do 9 dec, 20.30 uur
Het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteert de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2021. Ze staan alle drie te trappelen om het podium van de Verkadefabriek te betreden en hun finaleprogramma te tonen vol humor, ontroering en verrassing!
Meer info & kaarten

Anne Neuteboom - Effe niet met je mening
vr 7 jan, 20.30 uur
Omdat het tijd wordt dat iedereen z’n dikke mening een keer lekker voor zich houdt. In het bijzonder die Neuteboom, die er al sinds 2015 kwistig mee loopt te strooien. Oké, ze kreeg lovende recensies in de kranten. En oké, ze kwam ermee op tv en Netflix. Maar nu is het echt afgelopen met die verbale incontinentie de hele tijd. Het is genoeg geweest. Effe niet meer met die mening. Toch?
Meer info & kaarten

Nina de la Parra - Gods Wegen
za 22 jan, 20.30 uur
'Spoken word' en opwindende muziek in een programma van twee powerhouses: zonder medelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trappen zij hun complete afkomst, hun generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.
Meer info & kaarten

Groninger Studenten Cabaret Festival - Finalistentour

vr 11 en za 12 feb, 20.15 uur
Vele grote cabaretiers begonnen hun carrière op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Zo waren ooit Jochem Myjer en Theo Maassen finalisten. De drie finalisten van dit jaar willen natuurlijk meer dan graag in hun voetsporen treden. Momenteel proberen ze hun grappen nog uit voor de spiegel, maar na een intensief traject inclusief begeleiding en coaching komen drie talenten in de finale terecht. Eenmaal in de finale mogen ze op een heuse tour langs de theaters in het land.
Meer info & kaarten

Kirsten van Teijn - (S)expiriment

do 7 apr, 20.30 uur
Kirsten onderzoekt nieuwe vormen van liefde in de 21e eeuw. We worden aan alle kanten beperkt. Niet alleen door nieuwe maatregelen, maar ook door oude denkpatronen. Beperkingen bieden ook nieuwe ruimte; is dit niet juist de tijd om de wereld te herdefiniëren?
Meer info & kaarten

Andries Turnru - In Theorie

do 21 apr, 20.30 uur
Waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je, om maar wat te noemen, de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebolleke? Voor zijn tweede programma haalt Andries Tunru zijn psychologiediploma onder het stof vandaan.
Meer info & kaarten

René van Meurs - 2636
wo 18 & do 19 mei, 20.30 uur
Schipluiden is een bijzonder dorp; alles leeft, bruist, sputtert tegen en beweegt. En tegelijkertijd kan het ook een hele fijne windstille plek zijn. Een luwte. Waar je even kunt pauzeren en je op kunt laden voor de volgende storm.
Meer info & kaarten

Leids Cabaret Festival - Finalisten 2022

za 28 mei, 20.30 uur
Het Leids Cabaret Festival geeft jong cabarettalent een kans om hun talenten te laten zien. Zie het als dé selectietraining van het cabaret. Want van eindeloos achter je spiegel blijven oefenen is nooit iemand ontdek.
Meer info & kaarten

Klik hier voor het volledige programma

Theatertips

Toneelgroep Oostpool - Baby Crazy
za 27 nov, 20.30 uur
Een zwanger meisje, een medium succesvolle artiest, een ex-obese fitness fanaat, een restauranteigenaar en een non-monogame manager praten over baby’s. Het klinkt als een ingewikkelde mop, maar het is de basis van de gloednieuwe voorstelling van Toneelgroep Oostpool. Baby Crazy is een tragische komedie over zwangerschap, overpopulatie, seks, milieu, vriendschap, eigendom, genderidentiteit en prestatiemaatschappij. En dat allemaal in een sappig plot.
Meer info & kaarten

Rikkert van Huisstede - Boys won't be boys
vr 3 dec, 21.00 uur
Boys won’t be boys is een wervelende collage van jongens en mannen. Ze zingen, dansen, dichten, grappen, rappen of vertellen in wisselende samenstelling over hun persoonlijke levens. Ze laten zien dat het stoer is om je (als man) kwetsbaar op te stellen en doorbreken hiermee de welbekende stereotypen. In een unieke opstelling in de Clubzaal komen de mannen langs op de 'catwalk'!
Meer info & kaarten

Jakop Ahlbom Company - Unseen
do 13 jan, 20.30 uur
Een ongelukkige vrouw die het verleden niet van zich af kan schudden. Een echtgenoot die zich gefrustreerd en eenzaam voelt. Een stille inbreker die in lege huizen overnacht. De komst van deze inbreker zet hun relatie nog meer onder druk. Het doet hen beseffen wat werkelijk van waarde is. De kans op echte liefde wordt pas mogelijk als de inbreker zich helemaal onzichtbaar maakt. UNSEEN is een melancholisch liefdesdrama en net als eerder werk van Jakop Ahlbom fysiek, poëtisch en vol humor.
Meer info & kaarten

Toneelgroep Oostpool - Edward II The Gay King
vr 28 jan, 20.30 uur
Edward is jong en eigenwijs. Hij wordt gekroond tot koning, maar al snel wordt duidelijk dat Edward niet geïnteresseerd is in politiek. Hij wil liefde! Genot! Passie! Geen macht, moraal of plicht. Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem al zijn leven lang onthouden is. Tot woede van zijn echtgenote en hofhouding heeft hij een affaire met een mannelijke onderdaan. Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuze voor liefde en seks de politieke en wereldlijke ontwikkelingen buiten te sluiten. 
Meer info & kaarten

De Spelersfederatie - Moord met een grote M
wo 13 en do 14 apr, 19.30 uur
Moord met een grote M, een politieke Romeinse komedie is een even hilarische als scherpe satire over het moordcomplot op Julius Caesar. We volgen voormalig tot-slaaf-gemaakte en detective avant la lettre Xenox in zijn onderzoek naar de moord. In een Agatha Christie-waardige ontknoping ontdekken we wie de moordenaar van Caesar is én of hij zijn ziel weet te redden.
Meer info & kaarten

Marleen Hendrickx - X Y WE
za 23 apr, 20.15 uur
Weet jij eigenlijk wat 'intersekse zijn' inhoudt? Niet? Wij wisten dat ook niet. Tot we deze voorstelling zagen. Een aanrader! X Y WE biedt namelijk een inkijkje in het leven van intersekse mensen. Op de vloer staan zes personen, van alle leeftijden, die elk en samen hun verhaal vertellen, sommigen voor het eerst in hun leven. Ze vormen een hecht ensemble van ervaringsdeskundigen, geregisseerd naar hun verschillende ambities en talenten. Ze spelen, maar ze zijn vooral zichzelf in deze uitnodigende vertelling vol verbeelding, lichtheid en humor.
Meer info & kaarten

Danstips

Conny Janssen Danst - Home
do 17 t/m za 19 feb, 20.30 uur
HOME stelt de vraag wat ‘thuis’, een huis, betekent. Het is meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Waarbij ben je thuis, wat maakt dat je je thuis voelt? Waartoe behoor je? HOME gaat over het gevoel van gemeenschap, een gevoel van ‘belonging’, over mensen van diverse afkomst met verschillende smaken en voorkeuren. Conny Janssen maakt moderne dans, sterk beeldend maar vaak ook met een verhaallijn, altijd een mooi decor en een indrukwekkende groep getalenteerde dansers. Warm en toegankelijk! 
Meer info & kaarten

MAN || CO - What a time to be alive
wo 6 apr, 20.15 uur
In 2019 waren ze voor het eerst in de Verkadefabriek te zien tijdens 24 uur Verkadefabriek én in een uitverkochte Kleine Zaal met Hotel Rock Bottom. Dat vraagt om meer, dus is MAN || CO terug. Met What a time to be alive: een scherpe feelgood-tragedie waarin vijf vrouwen met een perfect imago in een gladgepolijste wereld op roadtrip gaan. Ze streven naar beter, meer en mooier: een streven dat zorgt voor een enorme drive. Recht op hun maakbare doel af.
Meer info & kaarten

Panama Pictures - Each time we fall, a city rises
wo 25 mei, 20.30 uur
Panama Pictures laat in Each time we fall, a city rises dans, circus en livemuziek versmelten tot een actueel verhaal over mensen op zoek naar nieuwe zekerheden. In een instabiel universum waar alles in beweging lijkt te zijn, zoeken performers struikelend, vallend en vliegend naar houvast. Zoals kenmerkend is voor Panama Pictures, vloeien dans en acrobatiek ook in deze voorstelling prachtig in elkaar over.
Meer info & kaarten