Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard

Deze zomer in de Verkadefabriek

Theaterfestival Boulevard

Theaterfestival Boulevard

Deze zomer in de Verkadefabriek

Van donderdag 4 tot en met zondag 14 augustus 2022 presenteert Theaterfestival Boulevard theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. 

Opmerkelijk en actueel werk van binnen en buiten Europa voor een groot en nieuwsgierig publiek. Voor de leek en de liefhebber, voor de kunstprofessional en voor het gezin dat een dagje uit gaat. Voor iedere smaak. Voor iedere portemonnee. Op het bruisende festivalhart, in de podia of op unieke locaties in en om ’s-Hertogenbosch, zoals bij ons in de Verkadefabriek! 

Kaarten zijn te koop bij Theaterfestival Boulevard

Te zien in de Verkadefabriek

Joseph Toonga - Born to exist    

do 4 t/m za 6 aug, 20.30 uur | Grote Zaal    
met nagesprek op vr 5 en za 6 aug

Choreograaf Joseph Toonga werkt in de voorhoede van de hiphop, zowel in het Verenigd Koninkrijk als internationaal. Zijn sterkste troef: authenticiteit. Hij put uit werkelijke verhalen. Bovendien versuikert hij maatschappelijke kwesties niet. Zijn rake, activistische stijl tegen ongelijkheid en uitsluiting valt wereldwijd op. Van The Royal Ballet tot Hofesh Schechter Company: toonaangevende gezelschappen gaan met Toonga in zee.

In Born To Exist, dat drie vrouwelijke dansers telt, analyseert hij levens van vrouwen van kleur. Grondstof vormen de individuele verhalen van immigranten in het Verenigd Koninkrijk en de ervaringen van zijn vrouwelijke cast. Ook zijn eigen herinneringen aan de veerkrachtige vrouwen uit zijn jeugd vlecht hij in zijn hiphopchoreografie. Met Born To Exist voltooit Toonga zijn drieluik over ingesleten [voor]oordelen die etnische minderheden tegenkomen. De eerdere delen waren Born To Manifest en Born To Protest. Beide stukken, een liefdevol duet in het theater en een groepsstuk op een stadsplein, stonden op Boulevard 2021.    

Meer informatie & kaarten

buren - Spare time work   

ma 8 aug, 20.30 uur | Grote Zaal    

buren met-kleine-b is het veelbesproken collectief van de Belgische makers Melissa Mabesoone [1988] en Oshin Albrecht [1986]. In SPARE TIME WORK tonen ze vijf karakters – Young, Adult Hood, Grown Woman, Office Worker en Cleaner – in verschillende levensfasen die elk een eigen kleur hebben. Met verrassende teksten en op sterk uiteenlopende muziek – van minimal soundscapes tot gabber – onderzoeken ze vrije tijd en werk, het [zelf]opgelegde regime van 24/7 ‘aan’ staan, machts- en liefdesrelaties, verlangens en ontnuchterende werkelijkheden.

Meer info en tickets
buren - Spare time work   

Eva Line de Boer / Het Zuidelijk Toneel - Infinity Chan   

vr 5 t/m ma 8 en wo 10 aug, 19.00 uur | Kleine Zaal

De vrouw [Jessie Wilms] in Infinity Chan raakt steeds verstrikter in een digitale wereld waar mensen extreme gedachten delen. Om zich van haar eigen identiteit te bevrijden, knutselt ze avatars die aanzienlijk verder durven te gaan dan zijzelf. Ongemerkt beginnen de fysieke en digitale wereld met elkaar te vervloeien. De briefjes die ze in de bezorgmaaltijden van een sushi-tent vindt, worden haar enige tastbare contact.

Infinity Chan is een spannende rekoefening voor de geest: hoe dicht kun je bij iemand komen wiens gedachtegoed mijlenver van je af staat? Is empathie toegestaan? 

Let op: Bij deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopen/felle lichtflitsen. 

Meer info en tickets
Eva Line de Boer / Het Zuidelijk Toneel - Infinity Chan   

Lisette Ma Neza - Your daughter heals wounds    
do 11 en za 13 aug, 19.00 uur en vr 12 aug, 19.30 uur | Kleine Zaal    

In de rozige, roezige en rebellerende teksten van Lisette Ma Neza gaan vechtlust en porseleinigheid altijd samen. Dat geldt ook voor Your daughter heals wounds, een muzikaal en ritmisch gedicht over krassen, littekens en de noodzaak om hardleersheid te doorbreken – of gaan we er van generatie op generatie mee door? Het is een rakende voorstelling, waarin Ma Neza laat horen hoe we zonder taal kunnen spreken. Steun verlenen drie muzikanten – Indra Diallo [helende harp], Peter Somuah [trompet] en Pape Seck [percussie] – en de dansers Giovanni Pisas, Revé Terborg en Birgit.

Met haar performance Die meisje van Brussel veroverde ze Boulevard 2021. Applaus kreeg ze ook voor haar performance- en tekstkracht in Hier zijn we koningen|Verzwegen Geschiedenis [2022] van Het Zuidelijk Toneel en The Black Archives. In deze voorstelling zet Lisette een weggemoffelde familiegeschiedenis uit Rwanda vol in het licht. Ze studeert film in Brussel en won zilver op het wereldkampioenschap Poetry Slam 2019 in Rio de Janeiro.

Meer informatie & kaarten

Benjamin Verdonck/Toneelhuis - Down the Rabbit Hole  

di 9 t/m vr 12 aug, 21.30 uur | Clubzaal

Muziektheaterproductie Down the Rabbit Hole is een fysieke krachtmeting met letterlijk honderden touwen en gekleurde vlakken, neusfluitsolo's, okselzweetkringen, geschreeuw, een pas-de-deux en gierende gitaren. Schepper is Benjamin Verdonck [1972], de Vlaamse theatermaker en duivel-doet-al, die uniek en onvergelijkbaar theater maakt. Al jaren verrast Benjamin met schuifkasten- magie en toverdozenkunst. Zijn zelfgebouwde houten toneeltjes veranderen in stille vertellingen die de adem doen stokken.

Meer informatie en kaarten
Benjamin Verdonck/Toneelhuis - Down the Rabbit Hole   

MAYDAY/Mélanie Demers - La Goddam Voie Lactée      

za 13 aug, 20.30 uur en zo 14 aug, verschillende tijden | Grote Zaal    
De inleiding die voorafgaand aan deze voorstelling zou plaatsvinden is vanwege productionele redenen komen te vervallen.  

Zelf noemt Mélanie dit danswerk een feestelijke, heidense mis. Hij is opgedragen aan de kracht van levende wezens – mieren, wolven, nomaden, collega’s op het werk, you name it – om een groep te vormen. De roedel, de kudde, de samenlevinkjes in groot en klein. Hun verbindende kracht biedt tegenspel aan de rouw waarin deze eeuw gedompeld lijkt.

La Goddam Voie Lactée toont vijf vrouwen, elk op haar eigen uitkijkpost. Soms springen ze de arena in. Daar ontwerpen ze hun universum, vieren het en wissen het weer uit. Zo ontstaat een reeks kleine oerknallen – telkens een nieuw gemeenschappelijk begin. Wat La Goddam Voie Lactée extra aantrekkelijk maakt, is de veelzijdigheid van de performers en hun genres. De voorstelling biedt niet alleen dans, maar ook spoken word, theater en waanzinnige melkwegmuziek van singersongwriter Frannie Holder. Eerder verraste Mélanie Demers met Icône Pop en Animal Triste op Boulevard..

Meer informatie en kaarten
10138