Informatie Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch
Kassa: 073 681 81 60
Kantoor: 073 681 81 50 info@verkadefabriek.nl

Theaterfestival Boulevard

Deze zomer in de Verkadefabriek

We hebben wat in te halen met zijn allen! 

En dat geldt ook voor de verschillende festivals die gedurende het jaar normaalgesproken te gast zijn in de Verkadefabriek. Daarom deze zomer: extra veel festivalvoorstellingen! In augustus komt Theaterfestival Boulevard langs in onze theaterzalen. Net zoals elke zomer, maar wel een weekje langer dan normaal. Genieten! Van do 5 t/m zo 22 augustus staat het festivalhart in het Zuiderpark en zijn er op diverse locaties in en om de stad prachtige voorstellingen te zien. Er zijn er zelfs een aantal in samenwerking met één van onze huisgenoten, November Music.

Kaarten koop je bij Theaterfestival Boulevard zelf

Te zien in de Verkadefabriek

Nastaran Razawi Khorasani - Songs For No One
do 5 t/m za 7 aug en di 10 t/m do 12 aug, 21.00 uur

Geheime uitwisselingen, verzwegen verledens en hedens, stilgehouden dromen en talenten - ongehoorde verhalen hebben de neiging onontdekt te blijven. Ongehoorde stemmen hebben de neiging een stille dood te sterven. De performance Songs for no one is een portret van een verborgen samenleving. Op basis van telefoongesprekken met een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran, maakte Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. 

Meer informatie & kaarten


BERLIN - Ramble Song
zo 8 aug en di 10 t/m za 14 aug, 19.00 uur en 21.30 uur

Stap in de arena. Geen zorgen, hier wordt niets uitgevochten. In het filmisch concert Ramble Song zien we een ademend organisme, dat leven wordt ingepompt door stuwende synthesizers en soundscapes. Drie muzikanten worden live aangevuurd door BERLINs huiscomponist Peter Van Laerhoven, terwijl in een reeks filmtableaus in het midden van het speelveld zich de poëtische zwerftocht ontspint van een zwerver. Tussen onderweg zijn en aankomen, tussen melancholie en zwarte humor. Tussen schoonheid en teleurstelling. Daar vind je Ramble Song

Meer informatie & kaarten


 

Piet van Dycke - On/Off (8+)
vr 13 t/m zo 15 aug, 15.00 uur, 17.00 uur en 21.00 uur

Wat kan zich in de duisternis schuilhouden? Of wie? Besta je nog wel - als niemand je kan zien? Licht is niet iets om lichtzinnig over te doen. Licht is namelijk broodnodig, maar in ON/OFF is het licht stuk. Daar moet iets aan gedaan worden - de lamp moet vervangen. Een taak die moed vergt, waarvoor durf nodig is, iets waar deze drie artiesten een bak van in huis hebben. In een mix van dans, circus en theater, gaan de drie mannen op een woordeloze queeste naar het beste cadeau in het donker. Klik, spel: aan. Klik, logica: uit.

Meer informatie en kaarten


Chiara Bersani - The Whales Song
di 17 t/m do 19 aug, 19.45 uur

Een groep bruiloftsgasten dromt samen op een boot: hier, op deze plek in de uitgestrekte oceaan, zou een walvis zich kunnen tonen. Ze zijn stil, niemand durft de mogelijkheid te verpesten, niemand wil het missen, ze wachten en hopen op een glimp van een vin. Deze gebeurtenis overkwam en ontroerde Chiara Bersani, zodanig dat ze over deze ervaring een voorstelling maakte. Een choreografie van het oplossen in een groep. Van het samen één worden, en alleen verdwijnen. Danser Matteo Ramponi gaat in The Whales Song op in een groep en manipuleert hun bewegingen. Hij verdwijnt tussen lichamen, terwijl hij hun bewegingen begeleidt. Ramponi verandert het publiek van hoopje tot groep, en van groep tot koor. Iets dat we al zo lang niet meer hebben kunnen doen: versmelten.

Meer informatie & kaarten


Arthur Wagenaar & Guido van Hout - Sounds Like Juggling (i.s.m. November Music)
za 21 aug, 16.00 uur en 19.00 uur

Sommige dingen moet je hebben gezien wil je ze geloven, zoals een muziektheaterconcert waarin instrumenten worden bespeeld door te jongleren. Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout doen het. In Sounds Like Juggling wordt gespeeld op zelfgebouwde instrumenten: ratelende ballonnen, zoemende stokken, vliegende speakers. Een ding is zeker, zo muzikaal heeft jongleren nog nooit geklonken.

Meer informatie & kaarten 


Remy van Kesteren - Remy X ARO (i.s.m. November Music)
za 21 aug, 20.30 uur

Je voelt de bas in je buik, de kriebeltonen helpen je een ander universum in, je hebt je ogen dicht en het enige dat je lijf als reactie kan doen is bewegen. Niet het effect dat je verwacht bij harpmuziek. Wel iets wat je kunt verwachten in dit eclectische concert, door wereldberoemd harpist Remy van Kesteren en een heus robotorkest. Harp-pop never dies!

Meer informatie & kaarten


Bram Stadhouders - Orbit (i.s.m. November Music)
za 21 aug, 16.00 uur en 19.00 uur

We hebben het zo gemist - ín de muziek kunnen zitten en verdwijnen. Jezelf verliezen in melodieën: het lijntje van de bas volgen het konijnenhol in. Orbit tilt deze ervaring naar een buitenaards niveau, waarbij je omringd wordt door de muziek, je zit er letterlijk middenin. Bram Stadhouders heeft met mathematisch algoritmische verwondering een harmonie der sferen neergezet, waarbij elke snaar van zijn zelf ontwikkelde 'surround guitar' een eigen richting heeft. Er bestaat geen mogelijkheid je niet te laten meevoeren, eenmaal binnenin de 3d muziekervaring Orbit.

Meer informatie & kaarten


Mathijs Leeuwis - Tapeloop Temple (i.s.m. November Music)
za 21 en zo 22 aug, 15.00 / 15.20 / 15.40 / 16.00 / 16.20 / 16.40 / 17.00 / 17.20 / 17.40 / 19.00 / 19.20 / 19.40 / 20.00 / 20.20 / 20.40

Oude foto’s vervagen en vergelen, mensen verdwijnen, verhalen sterven uit, namen worden niet meer uitgesproken. Tapes en videobanden raken onbruikbaar. Er zit iets moois, melancholisch in vergankelijkheid. Tapeloop Temple is een installatie die gebouwd is rondom de minimalistische geluidscompositie Généalogies. De compositie wordt uitgevoerd op tapeloops, analoge geluidsbanden die worden uitgerekt, vertraagd en herhaald. Mathijs Leeuwis brengt een ode aan imperfectie en ons falende geheugen: ben erbij, vergeet het weer en verzin opnieuw.

Meer informatie & kaarten


Ikarai & Sanne Huijbregts - Murakami (i.s.m. November Music)
zo 22 aug, 20.30 uur

De hoofdpersonen uit de boeken van de Japanse schrijver Haruki Murakami weten precies wie ze zijn. En dat is nu net het probleem. Hij schrijft ze pratende katten toe, uit de lucht vallende vissen, plekken waar de tijd niet bestaat en gedachten die werkelijkheid worden, om ze in te laten zien: stop met het worden wie je bent. In vervreemdende, absurdistische boeken neemt hij je mee een andere dimensie in. Het is precies wat Ikarai doet, met de 3d performance Murakami. Samen met vocaliste Sanne Huijbregts en visual artist V&J geeft het ensemble Ikarai een nieuwe draai aan Haruki Murakami’s legendarische verhaal Kafka on the Shore. In deze voorstelling ervaar je de schrijver driedimensionaal. Met teksten, visuals en een combinatie van klassiek en jazzmuziek, kun je niet anders dan simpelweg zijn, soms in verwarring, dan in verwondering.

Meer informatie & kaarten


VONK - Grond (i.s.m. November Music)
zo 22 aug, 14.00 en 16.00 uur

Een kanariepietje vliegt vooruit, hij wordt door opengesperde ogen gevolgd. Roetveegmensen, in flakkerend licht, verder niets dan duisternis. In zijn nieuwe theatermonoloog onderzoekt Anton Dautzenberg – bekend van onder meer de romans Geestman en Extra Tijd – zijn verleden als opgroeiend kind in een arbeiderswijk in het Zuid-Limburgse dorp Schaesberg. Het bracht hen naar de donkere krochten van de kolenmijnen in Zuid-Limburg. De donkere ondergrondse wereld waar zijn grootvader zwoegde en waarboven hij als kind speelde. Nicoline Soeter schreef de muziek, het ensemble VONK geeft alle klanken en woorden een passende ondergrond. Kom aarden. In de muzikaalste zin van het woord.

Meer informatie & kaarten 
 

Klik hier voor het volledige programma