Verkadefabriek van de toekomst

Hoe willen we dat de Verkadefabriek er over 10 jaar uitziet?

In het komende decennium gaat er in het gebied rond de Verkadefabriek veel gebeuren. De ontwikkeling van de Bossche Stadsdelta wordt het grootst denkbare stedenbouwkundig project sinds de oplevering van het Paleiskwartier. Op dit moment wordt er in opdracht van de Gemeente, Willem Twee en de Verkadefabriek onderzoek gedaan naar de kansen én uitdagingen die deze ontwikkelingen met zich meebrengen.

Ook binnen de Verkadefabriek kijken we vooruit. We hebben de afgelopen periode met elkaar gebouwd aan onze toekomstvisie. Hoe willen we dat de Verkadefabriek eruitziet in 2034? De komende jaren hebben we extra aandacht voor jonge makers, toegankelijkheid, diversiteit, artistieke- en persoonlijke ontwikkeling en het verbreden van ons publiek.

We kiezen voor een nog gevarieerder gebruik van het huidige gebouw. Als we de kans krijgen om het gebouw uit te breiden, kiezen we niet voor een extra theaterzaal, maar voor iets unieks dat in ons land nog niet bestaat. Dat houden we graag nog even mysterieus. Bovendien: grootste plannen zijn niet zomaar gerealiseerd, maar dromen van de toekomst mag altijd. We lopen daarin graag voorop! 

Benieuwd naar onze toekomstvisie? Bekijk hieronder de animatie die we samen met Buro Barabas uit Den Bosch hebben gemaakt.