Bertus Borgers & Brabant Funk (try-out)

Bertus Borgers & Brabant Funk (try-out)

Blue Room Sessions

Op 11 juni organiseert de Blue Room Sessions een extra concert met een uitzonderlijk muzikant, namelijk Bertus Borgers.

Bertus was in de jaren ’60 van de vorige eeuw actief als saxofonist in de Eindhovense underground scene. Hij kreeg vooral bekendheid als bandleider van de legendarische Nederlandse formatie Sweet d’Buster. Als gastsolist speelde hij o.a. samen met Herman Brood, de Golden Earring en Raymond van het Groenewoud.

Vanaf 1970 bracht Bertus 16 albums uit met eigen werk en speelde als sessiemuzikant voor talloze producties. Ook was hij een van de oprichters van de Tilburgse Rockacademie en schreef hij een drietal boeken over zijn leven in de muziekwereld. In 2019 verscheen een interactief fotoboek met als titel Borgers - Muziek in de Familie. 

Bertus kan niet stil zitten en heeft inmiddels weer een nieuwe band: Brabant Funk. Met deze band gaat hij de theaters in en op een aantal plekken speelt hij een try-out van deze theatershow. Bertus brengt hierin een aantal nieuwe nummers met zijn akoestische band en vertelt tussendoor anekdotes uit zijn rijke muzikale leven. Bertus is een zanger gebleven die met plezier saxofoon speelt brengt zowel oude successen als nieuwe songs voor het voetlicht. En dat altijd met respect voor zijn roots in rock, soul en blues. 
 

Bezetting

vocal, sax

Bertus Borgers

gitaar, backing vocal

Ruud Borgers 

cajon, backing vocal

Bertho

bas, backing vocal

Maurice Christian George 

Datum di 11-06
Tijd 20:30 tot 22:30
Prijs € 15,00 Normaal
Zaal Clubzaal
Bestel tickets