Thomas, Sacha en Jos

Twee oude vrouwtjes

Na vier voorstellingen naar zijn werk en een jarenlange samenwerking met meesterverteller Toon Tellegen is Thomas, Sacha en Jos terug in het theater met de voorstelling: Twee oude vrouwtjes. Een herkenbare, oergeestige en poëtische voorstelling over eindigheid, gemis en dat liefde in vele vormen voorkomt, maar boven alles universeel is.  

Twee oude vrouwtjes is een collectie van korte liefdesscènes over menselijk verlangen in de nadagen van het leven. De twee vrouwtjes houden zoveel van elkaar dat ze er bijna ongelukkig van worden. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar met elkaar is het zo nu en dan ook niet alles. Ze beminnen en bevechten elkaar, ze hemelen elkaar op en verachten elkaar. Hoe het ze vergaat is in elke scène - vol huidhonger en weemoed, humor en tragiek - steeds verrassend anders. Een herkenbare, oergeestige en poëtische voorstelling over levens die eindigen, gemis en dat liefde in vele vormen voorkomt, maar boven alles universeel is. Twee oude vrouwtjes is een visuele voorstelling, die dicht op de huid gespeeld wordt en waarin de kleinste beweging zichtbaar is. 

Afgelopen zomer was de verkorte versie dé hit van Theaterfestival Boulevard - dit is hét moment om te zien wat er van Twee oude vrouwtjes geworden is.

“Twee oude vrouwtjes ontroert, is grappig en bovenal poëtisch.”

Theaterkrant

“Intiem, humoristisch, breekbaar, liefdevol.”

NRC

“De speelstijl van Thomas, Sacha en Jos sluit naadloos aan bij de schrijfstijl van Toon Tellegen.”

de Volkskrant

De makers

Thomas van Ouwerkerk (1988) is in 2011 afgestudeerd aan de HKU. Hij speelt behalve bij Thomas, Sacha en Jos, ook bij fysieke theatergezelschappen, als Jakop Ahlbom, het Berlijnse maskergezelschap Familie Flöz en het internationale collectief Troupe Courage. Met voorstellingen van deze gezelschappen speelde hij op podia van Berlijn en Napoli tot Sydney en Guangzhou. In februari 2023 stond hij met de voorstelling FESTE op het internationale Mimefestival in het hartje van London. 

Sacha Muller (1983) is in 2007 afgestudeerd aan de HKU. Hij is acteur en theatermaker die zich heeft verbonden aan verschillende (jeugd)theatergezelschappen als Beumer & Drost, Bonte HondMaasTDUlrique Quade Company en theater Artemis. In 2011 trad hij toe tot de artistieke kern van Troupe Courage, waarmee hij voorstellingen maakt en speelt in binnen- en buitenland. Afgelopen seizoen was hij te zien in Het lammetje dat een varken is en op dit moment speelt hij Atrejoe in The Neverending Story, beiden van Het Filiaal theatermakers.   

Jos Nargy (1987) is in 2011 afgestudeerd aan de HKU. Jos is niet alleen lid van Thomas, Sacha en Jos, hij vormt ook een duo samen met Joep Hendrikx; de Poezieboys. Zij brengen poëzie terug in het theater en de wereld. Samen maken ze en spelen ze voor festivals en theaters voorstellingen, als Fritzi en Yy. Daarnaast organiseert Jos maandelijks in Zaal3 van Het Nationale Theater poëzieavonden onder de naam Poeziebar en stond daarmee tweemaal in een uitverkocht Koninklijke Schouwburg met PoeziebarXL.

Queer Arts Festival

Van vr 7 t/m zo 9 juni in de Verkadefabriek

Het Queer Arts Festival is een festival vol queer kunst, in de breedste zin van het woord. Verwacht spannende makers die tekenen voor inspirerende, grappige of ontroerende verhalen. Met de nodige festivalvibes, verrassend flaneerprogramma, films, karaoke, stand-up comedy, workshops, een heerlijk Qlub Verkade-feest en nog veel meer. Niet te missen dus deze tweede editie!

Programma & dagkaarten
Queer Arts Festival
Datum zo 09-06
Tijd 20:30 tot 21:25
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 8-6-2024 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets
17788
17787
17786
17784

Spel/Makers

Thomas van Ouwerkerk, Sacha Muller en Jos Nargy


Tekst

Toon Tellegen

Eindregie

Ramses Graus

Tekstbewerking

Jos Nargy

Vormgeving

Hiske de Goeje i.s.m. Thomas van Ouwerkerk

Kostuum

Julie Kok

Muziek

Arend Bruijn i.s.m. Sacha Muller

Dramaturgie

Ninke Overbeek

dagkaart

Wil je niks missen? Koop een dagkaart! Daarmee kun je de hele zondag genieten van al het programma op het festival.

Een dagkaart kost € 38 en is geldig op één dag, met de code die je krijgt kun je een ticket boeken voor elke voorstelling of film die je wilt bezoeken. Als je niet zoveel te besteden hebt, kun je kiezen voor de Kleine Portemonnee dagkaart, deze kost € 30.

koop een dagkaart